Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

ola 20:43, 09 gru 2011

No to życzę miłego weekendu na działce. Ja nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku, bez własnego ogródka, brrr... .
Bogdzia 23:08, 09 gru 2011

Widok na takie jezioro to już jest coś. Do tego piękny ogród- życie jak w bajce.( miałam napisac życ nie umierac, ale Ola to sama młodośc więc .......)
monteverde 01:12, 10 gru 2011

Ten widok to to co lubię ogród j.w. popieram Bogdzie
ola 10:21, 10 gru 2011

Wieloszka napisał(a)
W fajnym miejscu mieszkasz! Musisz mieć ogród jak marzenie, bo na pewno niejeden turysta i przechodzień przez płot zerka do Ciebie

Choć mieszkam w miejscowości portowej (hm jak to pięknie brzmi) turystów u nas niewielu.
Jezioro zostało otwarte dla żeglarstwa dopiero niedawno, a widowiskowi kajtowcy regularnie są przeganiani przez straż. Obowiązuje zakaz biwakowania, kąpieli itp. a wszystko z uwagi na to,że jezioro to zbiornik wody pitnej dla Górnego Śląska no i obszar objęty programem Natura 2000. A to z kolei z tego powodu, że na terenie jeziora zasiedliły się rzadkie gatunki zwierząt ( np.żółw błotny, czaple, rybitwy zielonki, kropiatki, zimorodki, bobry, wydry itd.) i roślin. To tu właśnie napotkano na ostanią żywą paproć wodną - marsylię czterolistną, która dziś jest już uznana za gatunek w Polsce wymarły.

No i całe mnóstwo wędkarzy, którzy na przekór temu wszytkiemu pozostawiają po sobie tony śmieci.
Sebek 19:15, 10 gru 2011

No piękne widoki masz z okien latem - mieszkasz w górach, a dom z widokiem na morze

ola 19:26, 10 gru 2011

Te góry, które widzę z okien to chyba Twoje góry? Z jednej strony Szyndzielnia z drugiej Czantoria.
Sebek 19:42, 10 gru 2011

ola napisał(a)
Te góry, które widzę z okien to chyba Twoje góry? Z jednej strony Szyndzielnia z drugiej Czantoria.

Jeśli chodzi o Szyndzielnię to ona w Bielsku - a ja bardziej jeszcze w Małopolskę
GabiK 00:00, 11 gru 2011

Olu, to już w ogóle okolica marzenie. Piękne tereny bez turystów to bajka.
Tata ma działkę w Serocku, to nad Zalewem Zegrzyńskim, czyli pierwsza wodna miejscowość turystyczna od Warszawy i wcale mi się tam latem nie podoba. Prawie tak gwarno jak w Warszawie.
Motorówki co chwilę, sąsiedzi na dworzu popijają, słuchają muzyki i krzyczą, na plaży muzyka, z rynku słychać koncert...
an_tre 16:43, 11 gru 2011

Właśnie odbyłam wirtualną podróż do Pszczyny, zwiedziłam śródmieście i trochę okolice z lotu ptaka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ola 14:39, 12 gru 2011

No i co, jakie wrażenia, podobalo się?