Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:02, 21 mar 2016

Do góry
lilia napisał(a)
Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też

Praszki to jedyne figurki ogrodowe jakie toleruję u siebie. Najgorsze jest to , że ja nie mam hamulców jak zobaczę jakieś nowe i mi się spodobają no to muszę je kupić.
Mam już całkiem sporą kolekcję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:59, 21 mar 2016

Do góry
Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:44, 21 mar 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Moje lilie są orientalne, pachnące. Donice dość głębokie, nawożone systematycznie nawozem do roślin kwitnących. Sadzone ok8-10 cebul w donicę. Po przekwitnięciu jeszcze dwa razy podlewam z nawozem, a później stoją gdzieś na uboczu, nie podlewane, żeby nie zgnoić cebul.

Moje też są orientalne. Wynika z tego, że za płytką dałam im donicę. Myślisz, ze mogę je teraz przesadzić do głębszej? Kiedy najlepiej to zrobić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:38, 21 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Posadziłam lilie za Twoją radą w donicy, ale moje nie były tak piękne. Nie wiem, gdzie zrobiłam błąd. Może donica za płytka? Może trzeba je odpowiednio nawozić?

Moje lilie są orientalne, pachnące. Donice dość głębokie, nawożone systematycznie nawozem do roślin kwitnących. Sadzone ok8-10 cebul w donicę. Po przekwitnięciu jeszcze dwa razy podlewam z nawozem, a później stoją gdzieś na uboczu, nie podlewane, żeby nie zgnoić cebul.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:34, 21 mar 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne dekoracje u Ciebie ale jakie lilie Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa.
Jajo Ogrodowiskowe z gipsu mi nie wyszło, nie zawsze udaje się tak jakby się chciało.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:15, 21 mar 2016

Do góry
Posadziłam lilie za Twoją radą w donicy, ale moje nie były tak piękne. Nie wiem, gdzie zrobiłam błąd. Może donica za płytka? Może trzeba je odpowiednio nawozić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:01, 21 mar 2016

Do góry
Piękne dekoracje u Ciebie ale jakie lilie Pozdrawiam
Ogród Mirelli 09:38, 21 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Śliczne te Twoje hiacynty i dekoracje czekam aż zakwitną te karminowe u nas nie widziałam takich cebul, to u Ciebie sobie oglądnę

Te duże cebule to lilie, zdecydowanie większe od tych co zamówiłam.
Te kupione na targowisku od sprawdzonego przez ciocię sprzedawcę
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:53, 20 mar 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
Aga, stipe jak popikowałaś bezstratnie to nie licz ze Ci powypadają - teraz to one juz będą rosły jak szalone
Super wysiewy Trzymam kciuki zeby wszystko ładnie rosło i zapełniało rabatki i grządki w warzywniku

Ja kolejny rok z rzędu ograniczam wysiewy i ze wzgledu na czas i ze wzgledu na miejsce. Kupne kłacza i lilie stoją sobie przy oknie w sypialni i rosną (z rozplenic jedna na pewno żyje, inne byliny i lilie powolutku sobie rosną). Dzisiaj wysialismy z młodym kilka pomidorków, bazylie, sałatę i selery listkowe. Moze mu dokupie jeszcze jakies sadzonki na giełdzie w razie czego. Na razie nie mam do tego głowy.

Zastanawiałam sie czy Ci dzisiaj nie wykopać piwonii, ale teoretycznie to nie jest dobry czas na jej przesadzanie. Chyba jednak zaryzykuje i przymierze sie do nich, gdy przyjdą róże - może ich nie usmiercimy

Właśnie, mam jeszcze różne sałaty i seler naciowy, rachityczne niteczki.
I stipę pennata, to może być coś ładnego. Na razie rośnie najlepiej ze wszystkich roślinek, już ma kilkanaście cm.
Co do piwonii, to spokojnie na razie. Ja muszę przygotować im miejsce, a jeszcze nie zaczęłam nic robić. A kiedy jest dla nich najlepszy czas na przesadzanie?
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:25, 20 mar 2016

Do góry
Aga, stipe jak popikowałaś bezstratnie to nie licz ze Ci powypadają - teraz to one juz będą rosły jak szalone
Super wysiewy Trzymam kciuki zeby wszystko ładnie rosło i zapełniało rabatki i grządki w warzywniku

Ja kolejny rok z rzędu ograniczam wysiewy i ze wzgledu na czas i ze wzgledu na miejsce. Kupne kłacza i lilie stoją sobie przy oknie w sypialni i rosną (z rozplenic jedna na pewno żyje, inne byliny i lilie powolutku sobie rosną). Dzisiaj wysialismy z młodym kilka pomidorków, bazylie, sałatę i selery listkowe. Moze mu dokupie jeszcze jakies sadzonki na giełdzie w razie czego. Na razie nie mam do tego głowy.

Zastanawiałam sie czy Ci dzisiaj nie wykopać piwonii, ale teoretycznie to nie jest dobry czas na jej przesadzanie. Chyba jednak zaryzykuje i przymierze sie do nich, gdy przyjdą róże - może ich nie usmiercimy
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:14, 20 mar 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Piwoniowa rabata mrr... Ale będzie cudnie i pachnąco
Lilie posadziłam za Twoim przykładem.
Pozdrawiam ciepło

Mi lilie przyszły chyba we wtorek, potrzymałam w kotłowni w kartonie (bez rozpakowywania). Wczoraj zaglądam, a one urosły od 5 do 10cm. Przebiły woreczki foliowe. Dziś sadziłam.... jeszcze 3 martagony się zostały. Przyszły OGROMNE cebule, jakbym wiedziała , że będą takie porządne to kupiłabym więcej A tak wzięłam 2 rodzaje po 3 szt
To co wystaje już nad ziemię przysypałam korą.
Fotek cebul nie mam, może jutro zrobię i pokarzę jak wielkie cebule przyszły.

A to wczorajsze dołki piwoniowe. Już obsadzone, ale przy latarce.. wiec foty nie ma .. Zresztą jeszcze nic nie widać. A to co wystaje też podsypałam korą. Resztę trawnika też zlikwiduję i posadzę trawy

Mój zielony świat 20:03, 20 mar 2016

Do góry
Napiszę tylko wooow.....
Dziś też posadziłam swoje lilie.. tylko moje tak wybujały w kartonie, że przebiły woreczki i urosły na 10 cm To co wystaje nad ziemię przysypałam korą.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:58, 20 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Tak, juz kwitna.Robi sie kolorowo.
Mezus sprzatal, zrobil perfekcyjnie
Dzis sadze lilie, sadzila Ania Mala i Justyna, wiec i ja wsadzę.
Cos net swiruje, musze zresetować. ..

Już pisałam Małgosi z Lublina. Jeżeli nie orientalne, to też bym posadziła już.

U nas słoneczka brak, jak na razie...
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:46, 20 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aleście szarpali robotę!!! Nie lubię tego całego sprzątania po cięciu!!!

Twoje żonkile już się otworzyły!!! A już myślałam, że moje Twoje doganiają

Tak, juz kwitna.Robi sie kolorowo.
Mezus sprzatal, zrobil perfekcyjnie
Dzis sadze lilie, sadzila Ania Mala i Justyna, wiec i ja wsadzę.
Cos net swiruje, musze zresetować. ..
Mój zielony świat 06:31, 20 mar 2016

Do góry
Fajne zapory do węza i butów czyszczenia
Rzeczka krokusowa pieknie sie wije, piekne ujecia.
Nazwe zapisalam i tez sadze juz lilie w takim razie. Poranek okropny, Miska rozszarpala powojniko, normalnie mam pobojowisko...zabije cholere!
Pokus w sklepach pelno, ja mam chec na magnolie, w paku niebieska, potem lomonkowa, ale cena 310, duzo.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:02, 19 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeżeli prognozy się sprawdzą i pogoda będzie sprzyjała sadzeniu...to sadź już po świętach te lilie. Chyba, że masz orientalne, z tymi czekaj.

Kasiu jak tylko wyjdę z przzeziębienia i pogoda pozwoli na to to postaram się je posadzić po świetach. Wszystkie mam azjatyckie.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:01, 19 mar 2016

Do góry
Jeżeli prognozy się sprawdzą i pogoda będzie sprzyjała sadzeniu...to sadź już po świętach te lilie. Chyba, że masz orientalne, z tymi czekaj.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:02, 19 mar 2016

Do góry
Piwoniowa rabata mrr... Ale będzie cudnie i pachnąco
Lilie posadziłam za Twoim przykładem.
Pozdrawiam ciepło
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 18:06, 19 mar 2016
Do góry
no toś się obłowiła dziś ja mam jakieś lilie te pachnące i tez te pachnące trąbkowe i te zwykłe niskie ...ale lilie są ładne to czemu sobie ich żałować
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 07:10, 19 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
lilie tez muszę dokupić ( teraz powinnam zamawiać ...ale mam inne priorytety wiec lilie muszą poczekać ) .....ale jak widzę pakowanie ...normalnie niczym w laboratorium

Justynko mnie jakoś coś naszło na lilie w tym roku. Mamkilka sztuk kupionych 2 lata temu i stwierdziłam ze nic sie przy nich nie robi i nie wymarzają więc są ok. i trzeba mieć więcej. Tylko teraz trzeba posadzić te 50 sztuk.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies