Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

Basilikum 16:01, 31 mar 2016

tecza w lusterku jest sliczna ja w tym roku jeszcze nie widzialam
a zajaczek mi tez sie podoba
Pszczelarnia 17:01, 31 mar 2016

Pięknie ustawiłaś rośliny do portretów. Mistrzostwo!

I te zagony krokusów! Cenne spostrzeżenie o irysach i krokusach (zamykają /nie zamykają, faktycznie).

Ściskam!
Agania 11:26, 01 kwi 2016

Wiosna się budzi naprawdę....krokusy u Ciebie płyną...fajna zabawa ze światłem i kadrem obiektywu.....świetnie Ci to wychodzi nie tylko z krokusem

Wychodzę do ogrodu kiedy tylko mi się uda, ale jeszcze za mało...przydatne rzeczy do ogrodu zobaczyłam, prowadnice i praktyczne i oryginalne

Na pogodę nie mam wpływu...dzisiaj znowu mokro...pocieszam się trochę zakupami internetowymi zamówiłam pelargonie na taras, książkę, podpory do bylin i inspekt do przyszłych skrzynek....podążam w kierunku warzywnika i przyznam Ci się po cichutku, że kopiuję sobie w folderek "Justynka" fotki z twojego warzywnika...tak, tak będę się wzorować na Tobie. Mam już sporo nasionek ciekawych warzyw...w końcu czas je powysiewać

Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia z martagonami i za pamięć, brakowało mi pomysłu jak je wpasować w ogród i dużo mi pomogłaś, spróbuję, to nowe doświadczenie,mama podrzuca mi cebule lili, ale ja do nich sie nie przekonuję, a martagony właśnie za ich botaniczne pochodzenie polubiłam, poczytałam, dolomit mam...szkoda tylko, że Lilypol nie ma w ofercie różowych, na tych mi bardziej zależy, ceny faktycznie przystępne...dzięki za namiary zastanawiam się nad odmianą FAIRY MORNING, ale czy to nie za późno rzucać się na okazję cenową.
buziakas
AgataBC 17:13, 05 kwi 2016

Hej hej
Mega mega mega wielkie dzięki za nasionka !!!! tak mnie nimi uradowałaś, że już ręce zacieram do wysiewów. Nie mam żadnej z tych roślinek w ogródku. Wszystkie są bardzo ciekawe i niespotykane. Mój faworyt z tego zestawienia to Daucus carota 'Dara'. No coś cudownego Szukałam bardzo długo nasion dzikich marchwi a tu jeszcze taka piękna.. Drugie miejsce to Nicotiana langsdorffii a trzecie Ammi visnaga. Pysznogłówki też takie, których nawet nie znałam. Wyjątkowe cacuszka przysłałaś z dzikimi konopiami włącznie . Bardzo dziękuję i cieplutko pozdrawiam
Justyna 16:09, 14 kwi 2016

Bogdziu, Irenko, Izo, Ewo, pozdrawiam Was wiosennie

Aganiu, dziękuję za tyle ciepłych słów. Rozbroiłaś mnie folderem "Justynka"
Warzywnik symetrycznie sformatowany wygląda schludnie. Skrzynie/podwyższone rabaty (czy tak jak u mnie, po prostu oddzielne kwatery trzymane w wiklinowy ryzach) skutecznie porządkują przestrzeń. Nawet puste jeszcze o tej porze sektory nie wyglądają źle.

Podrzucanie inspiracji to dla mnie przyjemność Lilie bym brała. Buź

Agciu, cieszę się na Twoje wysiewy
Ze swojej puli połowę wysiałam do doniczek (są już po pikowaniu), a połowę do gruntu. Zrobiłam tak z odmianami z "podium". Resztę od razu do ziemi. Serdecznie
Justyna 16:14, 14 kwi 2016

Parę aktualnych kwitnień

Mahonia
Zimozielona, zdrowa, obfitcie kwitnie, ma intensywny zapach, jest miododajna

I ten żółty kolor taki ciepły.

Rh Elite kwitnie pierwszy. Obok w tej samej kolorystyce żagwin.

Brunera

Carex Montana
Basilikum 16:15, 14 kwi 2016

ojejku warzwnik o jakim marze, musze koniecznie M pokazac paluchem
Justyna 16:19, 14 kwi 2016

Miodunka
Szybko startuje, kwitnie delikatnie, ma dekoracyjne srebrne liście, jest zdrowa i łatwo się sieje, dobrze rośnie i w cieniu.

Prymulki
Urocze, zdrowe, długo kwitną i łatwo się dzielą.

Bratkowo
Justyna 16:23, 14 kwi 2016

Tulipany botaniczne

Eastern Star

Turkestanica

Wisienki

Pozdrawiam serdecznie życząc wiosennych radości
Milka 17:13, 14 kwi 2016

Pięknie...warzywnik nieustannie podziwiam. Tego turkestanica nie znam, a piekny.
Czy u ciebie lepieżnik tez tak slimaki atakują?? Ja cały czas juz sypie, bo co liście wypuści, zjedzone
na razie 4 mi się uchowały i cos jakby kwiat wychodzi.
W maju sie spotykamy, Edytka dołączy