Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:18, 17 kwi 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Nie może być...u Ciebie już tulipany kwitną?
U mnie jeszcze nic a nic...

Basiu.. kwitną... te wczesne...... ale już nic wiosny nie zatrzyma....... no to jeszcze czerwony dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 17 kwi 2013

Do góry
forsycja zaraz zółta, a może już, bo ja w pracy..

tawuła Gold Carpet i runianka paki

żonkil ma pąk jupi chyba zakwitnie.....metasekwoja rusza

powojniki i moje trawki

Liliowo i kolorowo:) 14:17, 17 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Danus tulipanki zostawiam, mam nadzieje ze zwalczysz paskudne chorobsko,zdrowka i powrotu sil zycze

Dziekuje Ci Kasiu za sliczne tulipanki bo bardzo lubie te botaniczne ale u mnie jeszcze musze poczekac
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:08, 17 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, pozdrawiam, napatrzyłam się teraz na narcyzy u Ciebie, zaraz idę zobaczyć, czy moje już otworzyły kwiaty ale z góry wiem, ze pewnie nie - u Ciebie jest cieplej i widze że wszystko szybciej się rozwija no i w 'hurtowych' ilosciach to masz

I co??? Otworzyły...... potem może pochodze i u Was..ale ogólnie nie mam siły nawet na forum..

Ale żabkę wypatrzyłam.. zilona.... grzeje sie na kamyku pod lawendą

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:06, 17 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu miło się czyta żeś zdrowsza Te białe to chyba Joanna darc, bo one takie duże ? bardzo ładne te narcyzy ja do nich szczęścia nie mam... w tamtym roku 200szt pooooszło, w tym roku tez wsadzałam(a waściwie mój Maksymilian) i wzeszły i owszem ale pąki miały w grudniu i tez ich nie ma . Teraz kombinuje gdzie kupić maleńkie narcyzy zeby go 'oszukać' że to jedgo ponownie zaczeły rosnąć, ale nigdzie nie ma...

Ja z tego powodu narcyzy sadzę dopiero w listopadzie... końcem pażdziernika... zresztą wszystkie cebulki tak sadzę.... po prostu jak jest długo ciepła jesień, to one głupie rosną zamiast spać
Te posadzone jakoś sobie same lepiej regulują okresy wzrostu... najgorzej to z tymi świezokami...

Za to hiacynty w tym roku to bedę mieć giganty Rok temu były łande, ale w tym to GIGANT.... i to wszytko jedna cebulka

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 17 kwi 2013

Do góry
romka napisał(a)
Ania ale masz krokusiki cudne!!!
buziaki przesyłam, chyba już w końcu wiosenne

Romcia... kupiłam w końcu tę cebule.. i nie mam siły posiać..... Choroba trzyma i nie odpuszcza..... już mnie zaczęła wnerwiać... po tygodniu nie nadaję się do niczego..... ledwo soje cztery litery ciągam na nogach....

Brązowienie iglaków 14:03, 17 kwi 2013

Do góry
Grzyb? Szkodniki..? Sam nie wiem.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 17 kwi 2013

Do góry
Basiu , ja jestem nimi zachwycona, są do -15, będę je chować

i u mnie kwitną iryski i hiacynty i ruszają forsycje

moje siewki bratków

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:01, 17 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania ile ty masz narcyzów????? Bo jak liczę Twpje krokusy.... Narcyzy.... To mi się coś Twoje liczby nasadzen nie zgadzają

Kochana.. w zeszłym roku posadziłam coś ok 1700 cebulek.. to szacunek... bo po co mi to wiedzieć... jest kasa i miejsce to siup.... posadziłaś 1500 (dobrze pamiętam?? ) i co???? ledwo to widać I głowę dam uciąć, że jeszcze byś widziała trochę kępek. u siebie ...

a to kolejne narcyzki

Brązowienie iglaków 14:01, 17 kwi 2013

Do góry
Dziwne jest to, że żółknie, brązowieje tylko z jednej strony...
Brązowienie iglaków 13:59, 17 kwi 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:58, 17 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

No masz!! Ja tu dbam abyś miała spokój i ciszę...a Ty mnie od małpiszonów wyzywasz??

To teraz ja focham.........

No. Już przeszło mi lece dalej...

Mi też już przeszło..... wiec dla Ciebie pierwsze tulipanki

Foto komórką, bo mi wszystkie aparaty w liczbie 4 szt. pojechały do pracy ..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 17 kwi 2013

Do góry
Basiu, mnie najlepiej podoba się właśnie limelight i jest niezawodna, a jak tniesz, decydujesz o wysokości i sama sobie jeszcze rozmnożysz i jeszcze jedna mi się podoba Gret Star, śliczna!

Joasiu, to samo lubimy

Halinko, cieszę, że mogłam pomóc jak wrzucisz fotki, zajrzę

icd za dnia, jeszcze dokupić muszę ziemi,

W cieniu - zacieniona 13:46, 17 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...w domu rozkwita Purple Eye...

A ja mówię, że ten kolor jest w tym roku obowiązkowy na Ogrodowisku! Mniam!
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:39, 17 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
A teraz mam pytanie o rh - może ktoś wie - czy on tak powinien wyglądać wiosną czy to jest coś nie bardzo???

to jest Rasputin - posadzony w zeszłym roku - nie kwitł jeszcze - i miał mączniaka oraz mszyce... posadzony myślę, że prawidłowo - dodałam dużo torfu kwaśnego, wykopałam duży dołek i szeroki (tak myślę że wystarczająco). Hmmm... jakoś tak dziwnie wygląda - ale ja się zupełnie nie znam bo to mój drugi rh - niemniej ten drugi wygląda lepiej

Aniu no nie jest zdrowy. Ma skarłowaciałe i zbyt jasne liście i pąki z których nic nie wyrośnie. To pewnie wina tych mszyc i mączniaka , liście nie wyrosły isą znieksztalcone. Tak patrzac po kolei na zdjęcia to takie rady bym dała:
1. Ta dolna gałązka chyba jest mała , jeśli tak to ją wyłam tak jak sie wyłamuje kwiaty rh, ale jeśli jest duża to zostaw, jednak myśle że jest mała.
2.Na drugim zdjeciu u góry są trzy pąki , jeden brązowy i dwa takie mocno szpiczaste. Te śzpiczaste na pewno w środku są puste i nic z nich nie wyrośnie więc wszystkie trzy wyłam i z uśpionych pączków pod nimi wyrosna nowe pędyTen najniższy pąki jest dobry ,kwiatowy , może nawet zakwitnie .
3. Znów zniekształcona gałązka i to samo co przy 1.
4. Kup płynny florowit , przygotuj roztwór nieco słabszy niż jest w instrukcji i opryskaj liście rh tylko nie jak świeci słońce. Możesz do tego roztworu dodac trochę nawozu do iglaków lub parę kropli grapefruta lub cytryny , tak opryskuj co kilka dni aż liście staną się zielone. Możesz też takim roztworem podlac roślinę i dac garstkę nie za dużą nawozu w granulkach. To jakiś czas potrwa takie opryskiwanie i podlewanie a latem zaraz po kwitnieniu uważaj bo pojawiaja sie mączliki i natychmiast trzeba oprykac preparatem przeznaczonym dla nich bo żaden inny na nie nie działa. No i latem jak rosną nowe gałązki i potem jak zawiązują sie kwiaty trzeba go podlewac (rano lub wieczorem) bo jak będzie miał za mało wody to nie zawiąze paków albo zawiaże puste.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 13:37, 17 kwi 2013

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 13:32, 17 kwi 2013

Do góry
Piękna wiosna i chyba u ciebie pierwszej kwitną narcyzy
a miodunka cudna jest, nie znam jej
co do mnie kupiłam dla siebie 2 bratki...bo już moje, co się wysiały kwitną

Działka wkoło Lubczyka :) 13:19, 17 kwi 2013

Do góry
I moje dzisiejsze zdobycze w pracy : p
Tylko nie wiem co to za badylki, bo niby czerwone, jakby derenia, ale u nas rośnie jako zywoplot i od dołu jest brązowy, a od góry właśnie ma taki kolor czerwonawy !
I jeszcze jakiegoś iglaka plozacego

Oj musicie główki przekraczać, ale to zdjęcie z komórki, to nie wiem, czy umiem to zmienić, żeby było ok
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:15, 17 kwi 2013

Do góry
Ania Pendulę mam namierzoną w Bydgoszczy czekam aż ruszy wegetacja bo bez sprawdzenia korzeni nie biorę(teraz) i oczywiście będę kombinował z przeszczepieniem na zwykłą choinę kanadyjska

Ania pracuje ostro szkoda czasu a jak już się zmęczę to piwko na ławeczce podnosi na duchu

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:10, 17 kwi 2013

Do góry

Moniko, ten pierwszy tulipan tego sezonu z mojego ogrodu specjalnie dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies