Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 14:18, 17 kwi 2013

BarbaraM napisał(a)
Nie może być...u Ciebie już tulipany kwitną?
U mnie jeszcze nic a nic...

Basiu.. kwitną... te wczesne...... ale już nic wiosny nie zatrzyma....... no to jeszcze czerwony dla Ciebie
Mala_Mi 14:20, 17 kwi 2013

Eve napisał(a)
Aniu, już wiem jak się przeziębiłaś To pewnie było wtedy, kiedy siedziałaś w ogrodzie i podgrzewałaś narcyzy i tulipanki, żeby szybciej kwitły

Co to było suszarka, czy jakiś inny podgrzewacz

Piękne są, u Ciebie już jest bardzo, bardzo wiosennie

A ja się wczoraj cieszyłam z jednego tulipanka i kwitnących fiołków

Ewuś.... Tyś też nie mniejsza zguba niż Agacia
Za to fiołki mi jeszcze nie kwitną...... ale zakwitła kokorycz
BarbaraM 14:42, 17 kwi 2013

No takiej niespodzianki się nie spodziewałam.
Bardzo dziękuję za kwiatuszek....
Milka 14:47, 17 kwi 2013

Chyba zdrowa już jesteś, szybko zwalczyłaś, jak masz siłę na ogród biegać zielona żaba to szczęście
Magda70 15:12, 17 kwi 2013

Teraz to chyba znów fochnę...u mnie kwitną tylko krokusy...a u reszty to nawet pąków nie było widać w poniedziałek...a hiacynty to wogóle wyginęły...
Dziś słonecznie...za godzinkę rekonesans po ogrodzie zrobię jak wróce
Pszczelarnia 15:13, 17 kwi 2013

Tylko lato może wkroczyć i wiosnę przepędzić.
Mala_Mi 16:56, 17 kwi 2013

Irenka.. zdycham..... jak słoneczko świeci, to idę na chwilę na spacer do ogrodu bo muszę podlać rołsiny w szklarnii bo zdechną... jak głowa pozwoli na skupienie się nad pracą to trochę pracuję..... w domu i ogrodzie sajgon.. nie mam siły na nic ... W poniedziałek bardziej optymistycznie to wyglądało....
Dziś jak zobaczyłam pobojowisko w domu i wszędzie, to aż wpadłam w depresje bez dna.... musiałam wyjść z tego grajdoła.... Jak zdrowie się poprawi, to z roboty nie wyjdę 24 godziny na dobę.... całymi dniami odbieram telefony tylko z pytaniem dlaczego nie ma. nie ma, nie ma, nie ma.. jak echo.... W nocy zdycham z bólu, a w dzień z powodu telefonów.... Udało mi się położyć dziś na 15 minut.. potem telefon.. Chcę uciec na księżyc... jak najdalej stąd.. ....................

Mówmy o kwiatkach, jedyny przyjemny temat.... nawet jak ten mój ogród wygląda jak nieszczęście, to kwiatki i tak są ładne ...
Milka 17:11, 17 kwi 2013

Ania, to jeden wielki horror!
ale rozumiem cię, bo wiem jak strasznie byłam chora, to nic nie mogłam zrobić, w międzyczasie ta sytuacja z psami, bród do dziś, nie ma kiedy ogarnąć, w ogrodzie też, bo to chorowanie popsuło wszystko, nadal nie jestem doleczona, ale już ogarniam, a ty z kolei jak nie wyleżysz, no to dopiero makabra może być, życzę oby nie; łykaj leki, pij dużo gorące go mleka z czosnkiem, na gardło do ssania są takie fajne tabletki z tymianka z podbiałem, rób wszystko, aby tylko wyleź, ale nie dasz rady będąc chorą; naprawdę cię rozumiem i wszystko inne;
dobrze, ze możesz tymi kwitami sie pocieszyć; tak naprawdę potrzebna ci pomoc, może Terenia albo mama zawita?
twój ogród już dojrzał, i wygląda ładnie, naprawdę
buziam i walcz dzielnie
Mala_Mi 17:15, 17 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Tylko lato może wkroczyć i wiosnę przepędzić.

Niech wiosna jeszcze potrwa ....... wyniosłam wczoraj moje lilie na parapet na zewnątrz i zapomniałam wnieść..... chyba jeszcze żyja Cześć ma już pąki kwiatowe... i tu wkracza bez kolejki lato.....
Mala_Mi 17:20, 17 kwi 2013

Irenko.. ojciec mój w szpitalu, wiec mama ma tam swoje obowiązki..... poza tym ma działkę i też sama z nią walczy. A wiesz ile jest teraz roboty...... ona i tak ma przewalone ze swoim....

Terenia pracuje.......

U mnie problemem jest praca, w której zaległości urosły do góry wyższej niż Mont Everest.... reszta to tylko wszechogarniający syf.

I problem to zdrowie, bo po prostu zdycham.... a muszę się skupić na pracy.. przynajmniej na bieżących sprawach .............