Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 13:08, 17 kwi 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, też kiedyś urwałam gałązki bluszcza trzymałam w wodzie, a potem posadziłam pod klonem. Bluszcz na początku powoli rośnie, im starszy tym szybciej. Mój już jest nawet spory, ale ucierpiał tamtej zimy, ale jakoś się zregenerował. Lubię bluszcz, ale będziesz musiała trochę poczekać na efekt. Ale warto.

Bozenko witaj
Ją na efekty wszystkiego muszę czekać, nie tylko na blbluszcza no ale za parę latek jak mi to wszystko podrosnie, jaką będę z tego dumna
Pozdrawiam :*
kitek81 13:10, 17 kwi 2013

Joaska napisał(a)

Kasiu każde sadzonki są ważne, bluszcza na pewno gdzieś dasz, chociażby na pnie drzew a pod nimi hosty!!

Czesc Joasiu
No na razie nie mam pomysła na tego bluszcza, ale lepiej niech jest i już rośnie, a potem będzie jak znalazł
Pozdrawiam :*
kitek81 13:19, 17 kwi 2013

I moje dzisiejsze zdobycze w pracy : p
Tylko nie wiem co to za badylki, bo niby czerwone, jakby derenia, ale u nas rośnie jako zywoplot i od dołu jest brązowy, a od góry właśnie ma taki kolor czerwonawy !
I jeszcze jakiegoś iglaka plozacego

Oj musicie główki przekraczać, ale to zdjęcie z komórki, to nie wiem, czy umiem to zmienić, żeby było ok
kitek81 13:28, 17 kwi 2013

Sprawdzilam, niestety na kom nie mogę zmienić ustawienia zdkecia
kitek81 17:45, 17 kwi 2013

hejka
w Biedrze u nas były rododendrony za niecałe 20zł, duże krzaczki , wzięłam 2 sztuki ale się cieszę

takie kolorki:

nanananananananna
Milka 17:48, 17 kwi 2013

Bardzo tanio i rzeczywiście dorodne i zielone czyżby przez opóźnienie sezonu producenci obniżyli ceny?
Ewa4 18:12, 17 kwi 2013

Kaśka ja dziś tez wziełam rododendrona bo mi jeden taki dorodny się wydał i zdrowy ale dołożyli z magazynu bo były kiepskie one już na wielkanoc były w biedronce w sprzedaży
kitek81 18:24, 17 kwi 2013

u nas jak był ten pierwszy rzut, to nawet się nie zorientowałam, że były, bo rozeszły się raz dwa, a tylko jedna sierota została, a dziś te co dali to duże! i wyglądają całkiem ok a tych to podejrzewam, że jutro nie będzie, bo szły jak ciepłe bułeczki!
kitek81 18:27, 17 kwi 2013

i gdzie jest Nieszka, musi mi powiedzieć, czy w tym planie jest więcej rododendronów, bo w tej cenie to mogę wziąć, a i duże okazy, więc będzie je widać
kitek81 18:33, 17 kwi 2013

te rododendrony, to raczej cieniolubne, co nie?
wczoraj jak mierzyliśmy ile kostki potrzebujemy, to zdecydowaliśmy, że przejście z chodniczka do podjazdu do garażu zrobimy pod skosem i wtedy wyjdzie mi pod oknem taki trójkąt i tam można by było je dać dwa to może za dużo, ale jeden na pewno