Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem
21:49, 11 kwi 2013

Forma pienna hortensji bukietowej
![]()
Agatko, jak miło ,że mnie odwiedziłaśdla Ciebie taki widoczek
pozdrawiam .
![]()
jako się rzekło, tulipany bardzo juz duże i jak się bliżej przyjrzeć...to gdzie nie gdzie...![]()
ciagle widac pierwsze wiosenne kwiaty, co o tej porze roku jest zdumiewające. Tu w tle krokusy, a na pierwszym planie już spore pączki żonkili:
![]()
i puszkinie, które w zeszłym roku to już w lutym widywałam. U siebie mam je pierwszy raz. Pomysł był taki, zeby się komponowały z trawką holcus mollis, ale ta ostatnia z powodu okropnej suszy pozasychała. Chyba rację mieli mądrzy ludzie, że to nie jest łatwy przeciwnik. Nie wiem czy ją w tym miejscu zostawię...
![]()
Basiu, jak udało się ciasto ? Nie żebym się wpraszała
ja tam się wpraszam
Witam.
Chciałabym w tym roku ubogacić się o maliny i jeżyny. Wymyśliłam sobie nawet na nie miejsce- pomyślałam że posadzę je tam gdzie warzywnik. Mam takie zdjęcia zrobione w zeszłym roku
![]()
![]()
chciałabym posadzić maliny wzdłuż płotu betonowego.
Chciałabym przesadzić te tuje rosnące przed warzywnikiem ale cchciałabym też zasłonić nieco warzywnik bo zaraz obok jest boczne wejscie do domu, które jest najczęściej używane dlatego posadziłam tuje aby zasłonić warzywnie. Podpowiedzcie czy maliny mogę posadzić wzdłuż płotu czy raczej w miejsce tuji a tym samym zrobić z nich taki parawan zasłaniający warzywnik.
Podpowiedzcie w jakich odległościach od siebie sadzić maliny i czy potrzebują jakiś podpór.
A co do zaplanowanych zmian... Koncepcja jest takowa :... Tak dla przypomnienia
![]()
Bo moja działka jest rozlazła a wąska i płot mam tuż przed nosem