Potraktowałm ja jak każdą nową roślinkę...trochę grubszego piachu na dno dołka, póxniej dobrej ziemi z worka i siup...roślinka....trawa mnie zachwyciła... na jakiejś stronie ją widziałam...kupiłam, a później się dowiedziałam, że egzotyczna i nie zimuje w gruncie...ale nie chciało mi się wykopywać, więc tylko przysłoniłam włókniną...
Bogdziu u mnie zaczęły rozkwitać tulipany. Dzisiaj zimno - ale i tak się rozwijają. Pozdrawiając bardzo serdecznie zostawiam Ci choć jednego
a może... dwa
dobrego tygodnia życzę
********************************** Moniko, u mnie tyle samo stopni. Ubrałam się cieplej i pojechaliśmy do Piotrkowa Tryb. na coroczny kiermasz Pt. "Pamiętajcie o Ogrodach". M chciał kupić tylko STEWIĘ (zamiast cukru) i TRZMIELINĘ OSKRZYDLONĄ, zauroczony jej jesienną czerwienią. Ja NIC, tylko towarzyszyć i popatrzeć.
Kupiłam jednak roślinek 10, wyszczególnię:
1. LEWIZJA
2. Trawka HAKONECHLOE
3. NIECIERPEK różyczkowy
4. CHELIOTROP niski
5. JABŁONKA RAJSKA (na pocieszenie, że znów tracę różę EDEN)
6. LILIĘ wysoką na 3 m
7. LILIE 2 niebieskie (aż sfotografowałam, i zapytałam o adres)
8. LILIĘ świecącą w ciemności (też zrobiłam zdjęcie)
9. MACIERZANKA
10. Piesek maskotka biegająca dla Kajtusia, za to, że został sam.
M zakupił jagody Goi dla zdrowia, Stewię jako cukier, trawkę seledynową MILIUM AUREUM i coś zielonego zwisającego, do doniczki. Pokazuję:
.
Bocku ja moge polecic Montane Rubensa ,ma kaskade kwiatow i przepieknie rosnie.Jezeli chcesz miec i piekny zapach to polecam Mayleen o oszalamiajacym waniliowym zapachu.Kwiatami roznia sie nieznacznie ale zapach... Tu na zdjeciu poczatek kwitnienia:
Troszkę pisma obrazkowego z dzisiaj - kwitnąco dla tych co zaglądają
Tulipki zakwitły (jak powiedział mój teść "tak się zimno zrobiło, że nawet nie można przy nich posiedzieć i popatrzeć jakie ładne" )