Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:37, 10 kwi 2013

Do góry
Ja w doniczkach mam kilkdziesiat lilii... masakra
Za wizyty u mnie zostawiam trochę krokuskowa.... może szybciej i do Was wiosna dojdzie

Kolorowe rabaty 11:35, 10 kwi 2013

Do góry
Ja jak coś to cynie posieję od razu do gruntu, bo nie mam czasu na zabawy w sianie do doniczek... się porobiło... Ale co tam krokusy kwitną...chociaż można wyjść i oko pocieszyć..

Zostawiam Ci iryski na dobry dzień.. i uciekam do obowiązków..

Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 11:34, 10 kwi 2013

Do góry
żeby nie było łatwo z wyborem to jeszcze taki wariant: zostawić tylko ta gałąź po lewej , skrócić i odgiąć do dołu boczne i mamy już ukształtowane pierwsze piętro, przewodnik mozna też ciut przyciąć żeby łatwiej się rozgałęział i jak Barbara pisała skracać przyrosty będzie niższa

ogrodoweimpresjejolki 11:31, 10 kwi 2013

Do góry
Jola... dla Ciebie, że nie możesz iść na działeczkę....

Kolorowe rabaty 11:29, 10 kwi 2013

Do góry
Ania i róże i cała reszta :) 11:25, 10 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Piękne te twoje róże Aniu pozdrawiam i byle do wiosny

taki nie różany akcent w prezencie

Aniu, dziękuję, śliczny ten akcent , takich kolorów już mi się baaardzo chce.

Marzena2007 napisał(a)
Ach pozachwycałam się różami...
250 odmian!

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, to by było tak: pani Karlowa. Żona pana Karla odegrała jakąś rolę.

Otóż to .

Edi00 napisał(a)
Byłam, pocieszyłam oko Twoimi różami i od razu mi lepiej
Miłego dnia Aniu

Edytko, miłego dnia .

MilenaP napisał(a)
Aniu zszokował mnie wczoraj ten gość z Indii z tymi swoimi różami Jakaż to szkoda, że te nasze zimy takie straszne. Pomyśleć, że moglibyśmy cieszyć się tymi pięknymi kwiatami przez cały rok. Ależ zazdroszczę tym wszystkim, którzy mają swoje ogrody w ciepłych krajach!!!

ps. zastanawiam się skąd bierzesz czas na tę całą działalność różaną, dom, pracę, dzieci i nawet kota
Zdajesz sobie sprawę,że jesteś wyrocznią różaną? Pozdrawiam

Milenko, czas rozdzielam, raz biorę się za jedno, raz za drugie , ale przyznam się szczerze, że mam coraz mniej sił na to wszystko. Ja też zazdroszczę tym wszystkim co mieszkaja w cieplejszych krajach, jedna z takich osób do mnie napisała, że podziwia nas za determinajcę w uprawie róż i że z ciekawością obserwuje nasze ogrody różane .
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:11, 10 kwi 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Wejdź w mój umysł z tymi zdjęciami dam radę przyjąć ))))))

Twój umysł musi mieć kolorowo Wiec dwa miesca najbardziej kolorowe dla Ciebie... jedno miejsce za Twoimi kamykami

Igiełkowy ogródeczek 11:11, 10 kwi 2013

Do góry
Moje pickwicki- dzięki Ani wiem

Pogodę mam na razie paskudną, jakby mżawka, mgła, zimno tylko +4, może później jeszcze wzrośnie, ale i tak się dziś nic nie porobi, strasznie błotnisto.
Niedługo ma być lepiej, czekam z niecierpliwością
Działeczka koło Muzeum 11:09, 10 kwi 2013

Do góry
Na dziś plan jest następujący - małżonek przekopuje część działki pod trawnik, ja zajmuję się potomstwem. Mam nadzieję, że zanim przyjdzie do siania, ziemia trochę osiądzie i łatwiej będzie ją wyrównać.

Mój balkonowy clematis Mrs. Thompson poczuł już na dobre wiosnę
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:09, 10 kwi 2013

Do góry
Małgosiu, Jola..... doczekałam się.. od razu świat wydaje się lepszy..
Migawki na widoki wieczorne... teraz nie mam czasu.. oczywiście pojedynczych kępek nie fociłam... bo ja krokusy wtykam gdzie się da.. ale i tak najładniej wyglądają w dużych grupach.

Dla kazdego jakiś kolor..

Rajski ogród Ani 11:07, 10 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Dobranoc

Ładnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 10 kwi 2013

Do góry
Mam wiosnę Chmury ze słonkiem się pojedynkują... ale słoneczko się nie poddaję. Narobiłam zdjęć i nie wiem na ile wam psychika pozwoli to oglądać... a to dopiero część kwitnie... oj pozanudzam Was na amen.

Bogdzia... to Twoje Mówią, że im dobre u mnie

Pogaduchy skowronków 11:01, 10 kwi 2013

Do góry
Danusza, to jest Twój wątek, a my tylko pomogliśmy zwiększyć jego popularność. Pomysł miałaś oky , i zaraz został zaakceptowany, o czym świadczy 600 stronek. Dzięki DANUSZA.

Pogaduchy skowronków 10:56, 10 kwi 2013

Do góry
Nie ma za co Zbyszku tym bardziej,że z taką wielką pompą to wejście dzięki tobie
Haniu Ty masz zawzięcie
Jola dobrze kombinujesz z tą wiosną

Gratuluję Skowronkom bez nadzoru 600-ki

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:37, 10 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Mam, mam, Bentley do krawędzi trawnika zakupiony!

Zazdroszczę

Pięknie wyglądają takie rabaty z porządnymi brzegami - cokolwiek by na nich nie rosło.

U mnie może taki sprzęt pojawi się, kiedy wrócę do pracy, bo na razie krucho z zakupami.

Mam pytanie: Jaką trawę siałaś? Jest śliczna - gęsta i o równym kolorze!
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:36, 10 kwi 2013

Do góry
i jeszcze krokuski

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:33, 10 kwi 2013

Do góry
Marysiu u mnie nareszcie wiosna. Śnieg leży jeszcze tam gdzie słońce nie dochodzi, ale z godziny na godzinę jest coraz lepiej.

Przedwczorajsze zdjęcia napawają optymistycznie

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:15, 10 kwi 2013

Do góry
magnolia, dziękuję za wizytę i odpowiedź w sprawie sadźca. Rzeczywiście jakoś nikt nie odpowiedział )

Miałam podobne wątpliwości stąd było pytanie. Mam takie puste miejsce do którego pasowałyby mi oba, ale powoli sama zaczęłam dochodzić do wniosku, że to połączenia nie ma szans.

Sadziec to roślina, której zupełnie nie znam, a czytam o nim dość sprzeczne opinie.

Ten mój jest purpurowy, na zdjęciach ma ładne czerwone łodygi, bujne ulistnienie, no i te kwiaty, ogromne, wiśniowo czerwone. Ale to na zdjęciach, nie widziałam u nikogow praktyce, czy rzeczywiście rośnie tak bujnie? Dorasta do 2m?

Tak jak piszesz wymaga wilgoci, ale też i słońca, troche ma problem w jakim miejscu go posadzić. miejsce, które dla nie przeznaczyłam kupująć go jest raczej w półcieniu, jest tam słońce rano, potem słońce chowa się za domek.

A trzcinnik fakt, jest taki smukły, z resztą trawy świetnie wyglądają w łanie, tak jak piszesz. Mam zamiar posadzić te 3 sadzonki razem, jako kępę wśród niebieskich bylin - dzwonki i ostróżki. Rabata jest wysepką na środku trawnika. Stanowisko słoneczne cały dzień.

Poradźcie czy nie będzie za ciasno, miedzy ta rosochatą krzewuszką a naparstnicą? Chyba tez nie tak (((
Rododendronowy ogród II. 10:03, 10 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Odtańczyłam przed chwila dziki taniec radości. JEST, POJAWIŁ SIE- pierwszy w tym roku.

witam go razem z Tobą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies