Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Margarete 17:33, 27 kwi 2013

Witam, a u nas w okolicach Łodzi pada od południa i tylko tak wyskakuje do ogrodu coś zrobie i wracam, i znów. Jest ciepło wiec jak pada to będzie rosło... HURRA!
patryk_haw 18:19, 27 kwi 2013

asc napisał(a)
Serby od płota

I co posadzić pod sosną..... aby zrobiło zwarty żywopłot... za płotem sąsiad ma kurki... wiec pasuje coś szczelnego.. trochę kiepskie to zdjęcie... coś na wysokość siatki czyli 1,3m- 1,5m (tego płotka nie będzie, tu będzie kącik wypoczynkowy

U ciebie wszędzie kąty wypoczynkowe ciekawe kto będzie wypoczywał w kolejnym ...?
Mam nadzieję ,że znajdziesz czas na ten wypoczynek inaczej sama przez kolano cię wezmę
patryk_haw 18:21, 27 kwi 2013

Pozdrawiam Aniu weekendowo i wszystkich twoich gości
Martek
MarekW 18:30, 27 kwi 2013

Pozdrawiam także
Mala_Mi 20:24, 27 kwi 2013

Cały dzień walczyłam w ogrodzie.... przycinałam wrzosy.... zeszło mi na to 7 godzin.. masakra... jak rosną to wydaje sie, że ich mało, jak zaczynam ciąć to dużo.... W dodatku jakie to było cięcie.. to było masakrowanie... o 2 tygodnie za późno na taki zabieg.
Potem odpowiem na posty..... muszę pomoczyć stroczyki o ogarnać chałupę.. coś ugotować.. i się wykąpać.
Tak wygląda cięte i niecięte..... myślałam że wszytko pociachałam, ale i tak znalazłam potem fuszerki

Tu widać większą róznicę..

Mam kupę fotek porobionych, ale to też potem i dla chętnych.. co stawią kolejną porcję zdjęć
Zajawka... rząd balerinek.. z innymi (nie pamiętam z głowy jaka odmiana... ) te niskie to są wczesne, a te pomarańczowe to późne..... przyrodzie się pomieszało wszytko

Żółta magnolia zaczyna kwitnąć

Kasiek 20:27, 27 kwi 2013

Aniu ja dzisiaj tez padam ,ale jeszcze troche zipie...tak tyci tyci ,tak aby u Ciebie odzipnac i oczka nacieszyc
Mala_Mi 20:48, 27 kwi 2013

A to wczoraj poszorowałam z osadu wapiennego, syfa i wypłukałam wzytkie kamienie, tego jest naprawdę dużo....rano ledwo się zwlekłam, a ciecie wrzosów w gęstwinie to też akrobacje..... i tak małe co nie co podeptałam....

Bogdzia 21:19, 27 kwi 2013

Kamienie rzeczywiście wyszorowane.No to ptaszki pewnie sie cieszą. Pozdrówka.
monteverde 21:33, 27 kwi 2013

Aniu piękne porządki u Ciebie na co zdecydowałaś się pod sosną? u Kasi wstawiłaś psizęba, na jaka wysokość rośnie? pozdrawiam Jaskółeczko
Mala_Mi 21:34, 27 kwi 2013

Bogdziu lokalne wróble już zażywają kąpieli.. tylko zamiejscowe jeszcze nie wiedzą, że jakuzi już działa

Jaki mam bez to nie wiem.. znam tylko odmianę dwóch, a reszta to prezenty od Bogdzi, mamy i szwagierki... ale nazwa nie jest tak ważna Przynajmniej dla mnie

Dziś ręce mam jeszcze dłuższe.......

Magdzi odpowiedziałam u niej...

Małgosiu jak bonazaj ??? dziś już nie mam siły zaglądać... potem pokażę mojego kolejnego kandydata do pociachania

Martek pozdrawiam, lecisz z gościnnego wątku, wiec do Ciebie nie mam jak zajrzeć .. Wypoczywam codziennie... tylko krótko... ale za to jak intensywnie.... posiedzieć chwilkę z widokiem na ogród.. bezcenne..

Resztę pozdrawiam, bo chyb tyle było konkretów

I daje foty .. i do mycia, bo jeszcze nie doszłam do łazienki..