Mój 4 arowy azyl...
22:08, 11 paź 2011
Basiu zdrowiej, nic nie rób tylko spaceruj, roślinkom nic nie będzie.
Danusiu, czy masz jakiś sprawdzony sposób na równe przycięcie bardzo długiego żywopłotu? Wspomniałaś o patyczku: stawiamy patyk pionowo przy każdym drzewku i tniemy równo z końcem?
Wiem, że niektórzy stosują sznurek rozpięty między patykami. Ale dałaś mi zadanie na wiosnę
Tak jest Przemku, wiesz o co chodzi. Inwestor, który nie ma głowy do ogrodu i jego potrzeb jest wyręczony w tej pracy, a pieniądze włożone w rośliny procentują pięknym kwitnieniem i szybkim wzrostem oraz bujnym wyglądem całego ogrodu, o ślicznym trawniku nie wspomnę.
Kasiu, dzięki za pokazanie zdjęcia z Końskowoli z różami u Tyny. Piękne. Ja też ścięłam orzecha (korzeń jeszcze tkwi). To są trudne decyzje ale potrzebne.
....
Jeśli chodzi o ten ogród, to przewidywane zużycie wody na jedno podlewanie wynosi około 4m3.
Przyjmuje się, że system w sezonie pracuje około 100-120 dni, co daje nam około 400m3 wody.
.....
obejrzałam, piękniete brzozy podsadzone tą trawą i te czerwone berberysy, bardzo mi się podoba ta rabata
jutro czekam na kolejne strony
Danusiu całkowicie się z tobą zgodzę ale żeby policzyć wszystkie zraszacze to trzeba znać wydajność każdegodla tego nie mając zaprojektowanego podlewania w ogrodzie całkowitego zużycia się nie da