Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sunny Malaga 00:12, 07 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Aldonko, piękne zdjecia i piękne rośliny
judaszowiec rewelacyjny, chciałam mieć tę roślinę, ale w naszym klimacie raczej nie wyda kwiatów...
podobnie jak Bogdzia, chciałabym jeszcze...jeżeli masz fotki, powrzucaj koniecznie !

Judaszowca mam już dwa lata, okrywam go na zimę, przemarza, odrasta od ziemi, ale kwiatów najprawdopodobniej nie wyda.

Jeszcze parę fotek

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 00:11, 07 kwi 2013

Do góry
Ja już zacząłem przycinanie kantów niejako wymusiła to sytuacja pogodowo - wodna, a dokładniej stojąca od kilku dni woda na trawniku. Trzeba się było ratować wykopaniem rowu-odpływu i przy okazji machnąłem kanty. Teraz pozostaje zdjąć darń z całości i czekać na wiosnę

Pozdrawiam
Jurajski Ogród 00:08, 07 kwi 2013

Do góry
Jurajski Ogród 00:07, 07 kwi 2013

Do góry
tym razem wiosennie

Działeczka koło Muzeum 00:04, 07 kwi 2013

Do góry
Relacja z dnia dzisiejszego: chatki na kurzej łapce już nie ma

Na początku było tak:

A potem tak:

Mamy nawet rasowy wózeczek a'la zbieracz złomu widoczny na fot. nr 2

Ten pan w szarym to teść.
Po prostu ogród... 23:52, 06 kwi 2013

Do góry
Osobiście polecam żwirek. Jak żwir przepłuczesz przed położeniem wyłożysz na argowłókninę to nie będzie mieszał się z ziemią i będzie długo czysty. Jak chcesz sadzić roślin dużo w żwirku to lepiej nie dawać agrowłókniny. Opadłe listki lub inne śmieci można spokojnie odkurzaczem do liści wybierać. Można również myjką ciśnieniową wypłukać żwirek i będzie czysty. Ja u siebie jeszcze nigdy nie czyściłam żwirku, a w najstarszych miejscach mam już go 5 lat. Deszcze wypłukuje go i jest czysty

Zobacz ile żwirku ma anna_studio u siebie
Mój 4 arowy azyl... 23:15, 06 kwi 2013

Do góry
Trochę kolorowej zeszłorocznej wiosny, na razie na niebiesko Bo humor mam pod... nie powiem czym

Zamioculcas - zamiokulkas 23:14, 06 kwi 2013

Do góry
Zamiokulkas, moim zdaniem, to najłatwiejsza w uprawie roślina domowa. Wystarczy spełnić dwa warunki - nigdy za duzo bezposredniego ostrego światła, nigdy za dużo wody.

Mój jest ze mną od 2005 roku.

Ogród w budowie - nieustającej 22:57, 06 kwi 2013

Do góry
Gabrysiu a pikować te trawy będziesz "kupkami"? zostawiam trochę dzisiejszej wiosny
Ogród Janiny 22:50, 06 kwi 2013

Do góry
Lilu chyba nerwicy dostanę przez to czekanie na wiosnę .. Szkoda że moja szklarenka jest nie ogrzewana bo już bym tam siedziała a tak tylko wyglądam przez okno i wyglądam wiosny ,, Aby tylko nie było minusowych temperatur to będę siała .. opatulę siewki włókniną i może zdążą wyrosnąć na tyle aby w lato ich przepikować na rabaty ,,

W tamtym roku w kwietniu już wyglądało tak ..
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:48, 06 kwi 2013

Do góry
I jeszcze proso rózgowe 'Straight Cloud'. Ciekawa odmiana, bo świetnie nadaje się na mocne pionowe akcenty na rabatach. Nie ma tendencji do wykładania, nawet w lekkim cieniu. Osiąga 1,5 m wysokości, a może i więcej. Latem jest niebieskawa, a jesienią wybarwia się na żółto. Jak wszystkie prosa kocha słońce i gliniaste, ale przepuszczalne gleby. Siewki pojawiają się sporadycznie i zawsze są powodem do radości.
Ten okaz rośnie w lekkim cieniu na żyznej i dość wilgotnej glebie

A ten w pełnym słońcu, na słabszej i zdecydowanie bardziej suchej. Tu już w barwach jesieni
Ogród niby nowoczesny ale... 22:42, 06 kwi 2013

Do góry
A nie... ?
Blaski i cienie nowego życia 22:40, 06 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Doniczkowy szał, każdy z nas ich z pięćset miał.... Pozdrawiam i widzę że dobrze rośnie.
Ogród w budowie - nieustającej 22:35, 06 kwi 2013

Do góry
Wysiałam po raz pierwszy w życiu trzy rodzaje traw i tak sobie eksperymentuję.

Trawa cytrynowa wzeszła elegancko i ma nie źdźbła, których się spodziewałam, tylko takie jakby listki na cienkiej nóżce. Trochę jej jest.

A tutaj perłówka siedmiogrodzka i też ma takie grubsze listkoźdżbła.

No i trawa, która wygląda jak trawa - ostnica mocna, będzie ładna w jesiennych astrach mam nadzieję.

O....! 22:35, 06 kwi 2013

Do góry
dziewczyny dziękuję za życzenia

Zbysiu, dzięki
no, zwierzaki się lubią bardzo
ale nadal u mnie biało i brak słońca, niestety...

odgarniam wciąż śnieg aby spojrzeć na roślinki...

myślę, że rh nie będą miały sucho w podłożu, jedyny plus, jaki dostrzegam w tej przedłużającej się śnieżnej zimie
Wszystko o czym ... Marzysz 22:25, 06 kwi 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

to nie wiem jak się nazywa, ale ladne

cyprysik
Wszystko o czym ... Marzysz 22:24, 06 kwi 2013

Do góry
równolegle z targami ogrodniczymi odbywały się targi agroturystyczne, oj było kolorowo, wesolo, głośno i smacznie

Na zakończenie, Koziołek Matołek z Pacanowa zaprasza wszystkich Ogrodomaniaków w Świętokrzyskie

Ogród w budowie - nieustającej 22:21, 06 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gabrysiu, czy takiego bodziszka szukasz? Tylko ja znam go jako wielkokwiatowy. Obiecałam Ci go podesłać.

Tak, to właśnie ten, nie wiem dlaczego go jakoś nie mogłam spotkać, a mam tyle innych. Możemy się wymienić, będę Ci bardzo wdzięczna za sadzoneczkę. W tajemnicy Ci powiem, że mam dwie odmiany przywiezione z Anglii - jedną z delikatnymi małymi jasnoróżowymi kwiatuszkami i odmianę błękitną z dużymi kwiatami "Beth Chato", ciekawa jestem czy przezimują i przetrzymają to zalanie które zaraz nastąpi.

No i masz rację co do szklarenki - światło pada z góry i z boków i nic się nie wyciąga. Tyle że jak śnieg spadnie i leży na dachu, to robi się ciemno jak w domu.
Ech, tak patrzę na tego bodziszka, jaki jest piękny.
Ogród w budowie - nieustającej 22:16, 06 kwi 2013

Do góry
Za chwilę będzie różowo od oleandrów

Ostróżki które jesienią wysiały się w kumkwacie przez przypadek, wyglądają dobrze, może to jest na nie sposób - siać jesienią?

A tu werbena i werbena, obok siebie Siewki, przetrzymana w doniczce,(zaraz zakwitnie), usadzonkowana w doniczce, między innymi oczywiście.

Wszystko o czym ... Marzysz 22:16, 06 kwi 2013

Do góry
dla wielbicieli gabionów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies