Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

grazyna 16:12, 06 kwi 2013

Najważniejsze to umieć dostosować się do otoczenia ( a Ty Agnieszko akurat masz ten dar ) i do tego co się lubi. Trzeba w tym i z tym dobrze się czuć. No bo co z tego, że modny jest niebieski jak mi do twarzy np. w zielonym Pozdrawiam serdecznie
AgnieszkaW 16:13, 06 kwi 2013

Janino, ja chyba też mniszek lekarski lubię najmniej, bo też mi się wszędzie rozsiewa, ale jest go tyle wokół, że nie mam z nim szans na całkowite wytępienie, więc go toleruję. Pozdrawiam
Mala_Mi 17:06, 06 kwi 2013

że ogólne zasady są cenną wskazówką, ale trzeba je umieć przefiltrować i przetransferować dla siebie.

I o to chodzi.... to my się mamy dobrze czuć w naszym ogrodzie i o gustach się nie dyskutuje

Dlatego ja też robię po swojemu.. metodą prób i błędów

Masz piękne foty zimowe do wizytówki... fota jedna szczególnie ładna, ale byłą cytowana kilka razy wiec już się wstrzymam.
Enya73 17:13, 06 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Filipie, Janino, Danusiu, Debro, bardzo mnie cieszy, że podzielacie moje zdanie na temat "trawnika" w naturalnym ogrodzie.
A propos indywidualnego podejścia do urządzania ogrodów:
Dzisiaj usłyszałam w jakimś programie telewizyjnym stwierdzenie, że człowiek nie powinien być cieniem dla drugiego człowieka i powielaczem, lepiej postawić na indywidualność (jakoś tak to brzmiało). Bardzo mi się to zdanie spodobało, dodałabym jeszcze do tego, że ogólne zasady są cenną wskazówką, ale trzeba je umieć przefiltrować i przetransferować dla siebie.

Serdecznie Was pozdrawiam

W 100 % zgadzam się z tą opinią
janina_zawada 17:29, 06 kwi 2013

Agnieszko i u mnie wiatr przynosi z innych łąk ale i na moim trawniku nigdy wszystkiego nie wypielisz .. Szkoda że kwiaty nie są takie niezniszczalne ..Raz posadzone rosły by i kwitły bez specjalnego nadzoru ..
iwonaj 17:36, 06 kwi 2013

Przetacznik napisał(a)
A ja też lubię trawę ze stokrotkami, koniczyną i mleczami : )

A moja trawa nie jest idealna czasem pojawi się koniczyna, stokrotka a i mlecze też mam, lubię naturalny trawnik i nie stosuję środków chemicznych bo one bardziej szkodzą niż pomagają.
Madzenka 19:35, 06 kwi 2013

Zapisuję sobie ten piękny ogród do oglądania wiosną i latem oraz jesienią .... Bo zimą juź widziałam
Maria667 21:49, 06 kwi 2013

Agnieszko!
Gdzie masz tego bonsaia z modrzewia? Podobno cięłaś?
Interesuje mnie wszystko, co dotyczy cięcia, bo właśnie jestem na etapie odmładzania iglaków
AgnieszkaW 21:59, 06 kwi 2013

Grażynko, Aniu, Anito, Janino, Iwonko, Marzenko - dziękuję za budujące i miłe wpisy.

Marysiu, widzę, że wieści szybko się rozchodzą. Jutro zrobię zdjęcia jak wygląda po cięciu (przed zrobiłam), to wkleję.

Ciepło pozdrawiam
AgnieszkaW 00:07, 07 kwi 2013

tym razem wiosennie