Polecałam dereń biały nie wiem jaką odmianę, ale tutaj w oddali uważam, że ta Aurea jest genialna no i sadzisz co 2 metry, więc tanio wychodzi, a ładne nasadzenie, zwłaszcza z niebieskimi hostami pod spodem
Vito, miło Cię "widzieć". I od razu z obrazami (oczar) i poradami (agapant). Mam i ja; lada moment zakupione kłącze wsadzę do doniczki ciasnej. Czy - jak potem wystawiasz swoje agapanty w ogrodzie - wstawiasz po prostu te plastikowe doniczki do innych ozdobnych?
Pisałam wczoraj u Doroty (dorkow0) o kwiatkach na mojej fuksji, oprócz listków pojawiły się pojedyncze kwiaty, pierwszy raz przechowuje fuksje i nie wiem czy to normalne?
Parę dni temu pytała czy znów na jej imieniny pojedziemy do tej pani od pieska i nad morze, wszystko skubana pamięta, także kiedyś nas się znów spodziewaj
Pozdrawiam
W ubiegłym roku zauważyłam,że pięknie zadomowiły się posadzone narcyzy...tulipany potrzebują więcej słońca....narcyzy kwitły zdecydowanie dłużej. Miałam kilka odmian i jesienią zdecydowałam się na dosadzenie cebul. Nie wiem jak się sprawdzą,to nowe odmiany... Nie mam niestety ...tych najbardziej pachnących,pojedyńczych starych odmian,które rosły w ogródku mojej babci... Podobają mi się te dwukolorowe,pełne,ale są ciężkie i trzeba o nie bardzo dbać,gdyż się często wyłamują. W sumie posadziłam 8 nowych odmian...a tulipany sobie odpuściłam...nic na siłę...