Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:25, 21 kwi 2013

yolka napisał(a)

No nie, jaką znowu czarownicą?. Czarodziejką, wrózką dobrą co wszystkim pomaga, doradza a nawet podtrzymuje na duchu . Dużo czasu nam wszystkim poświęca - nawet się zastanawiałam jak to się dzieje, ze z powodu Ogrodowika Twój czarodziejski ogród nie uzierpiał. To z pewnością sprawka wróżki czarodziejki.

Oj ucierpiał ale chyba nie przez Ogrodowisko tylko przez mój wiek . Coraz trudniej mi wszystko ogarnąc, więc czaruje i jakoś jest.
Bogdzia 20:26, 21 kwi 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, podzielę się z Tobą moja radością Wiesz, że po wizycie u Was zauroczona jestem klonami. Kupiliśmy po powrocie 2 maluchy i wczoraj będąc na działce zobaczyłam, że oba żyją po zimie

pozdrawiam

Jolu cieszę sie razem z Tobą. Co rok będą większe i piękniejsze.Liczę na zdjecia oczywiście.
yolka 20:27, 21 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Oj ucierpiał ale chyba nie przez Ogrodowisko tylko przez mój wiek . Coraz trudniej mi wszystko ogarnąc, więc czaruje i jakoś jest.

Bogdzia 20:31, 21 kwi 2013

Mariusz napisał(a)
Bogdziu spójrz jak tutaj rosną śnieżyce - jedno z licznych miejsc stąd mój ciągły niedosyt, plewione, w trawniku czy na rabacie nie dorównują tym w podszycie leśnym czy parkowym.
Miłego dnia, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pięknie się zapowiada.

Mariusz to jest jak bajka.Niestety żeby miec takie rośliny potrzebne są odpowiednie warunki czyli las a jak sie ma mały ogródek to takiego raju sie nie stworzy nawet bardzo się starając. Ty masz to szczęście ze mozesz tam chociaż przebywac i oglądac codziennie te cuda.A i na swój ogród nie masz co narzekac bo jest piękny i róznych roślin masz mnóstwo , piękne i ciekawe.Tobie również można pozazdrościc Twojego ogrodu, a już na pewno roślin które w nim masz.
Bogdzia 20:33, 21 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Wycisnęłam po dwie krople na 1,5 l. Jak często powtarzać? Pąki u jednego rh nie za bardzo mi się podobają...wkleję później, może zobaczysz?

Co cztery dni mniej więcej do momentu jak nabiorą ładnego zielonego koloru.Tylko nie dawaj już więcej soku niż to co dałaś.
Bogdzia 20:34, 21 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko dziękuję za przylaszczkę! W imieniu Małgosi i Krysi też! Plus 2 siaty doniczek dla Krysi, muszę się z nią umówić jakoś

pozdrawiam, szkoda że Cię nie było!

Nie ma za co dziekowac bo pewnie znasz to powiedzenie że za roślinki sie nie dziekuje. Obawiam sie tylko czy Ci kłopotu nie zrobiłam roślinami dla Krysi.
Bogdzia 20:37, 21 kwi 2013

bociek napisał(a)
Dzien dobry Bozenko, zagladam, zeby Ci pozyczyc milego dnia

Kasiu dzien był piękny ale pracowity . Niestety tej pracy do śmierci mi pewnie nie zabraknie. ale miło jest byc w końcu w ogrodzie , posłuchac ptaków i popatrzec chocby na najmniejsze kwiatki.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:42, 21 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko zapomniałam napisać, prócz doniczuszki z iryskami (jakieś robale je jadły, ale psiknęłam i chyba padły dołożyłam kilka cebulek ciemniejszych które u mnie przekwitły, takie:

kilka siewek werbeny i sadzonkę lawendy francuskiej (do doniczki, nie zimuje u nas). Sadzonkę ukorzeniłam z dużego egzemplarza, który mi urósł z sadzonki od Gabrieli (dostałam rok temu u ciebie na spotkaniu w maju)

pozdrawiam serdecznie!
Karolina

Ach więc to werbena. dzięki . bardzo dziekuje bo ja dopiero posiałam od razu do ogrodu a ta jest już duża.Iryski piekne ale mam obiekcje bo uszczuplasz swoje zasoby.W każdym bądz razie bardzo dziękuje i muszę znów pomyślec co by Ci dac, może masz jakiś pomysł?Wszystko jest juz wsadzone.
Bogdzia 20:44, 21 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Bogdziu, szkoda że nie dojechałaś do nas,
było miło, zakupy udane - pisze o nich w swoim wątku.
Bardzo dziękuje za przylaszczkę, gdzie ją mam posadzić - bardziej w cieniu czy na słonku ?
Mój aparat w telefonie odmówił współpracy ale Anita robiła fotki to na pewno zamieści, poza tym tuz za giełda w parku Anita pokazała nam ogromne łany cebulicy, pod wielkimi, starymi drzewami, piekne...

Buziaki !

Małgosiu w umiarkowanym słonku ale jednak słonku , najlepiej przy jakimś krzewie lisciastym bo ona kwitnie tylko w pogodne , słoneczne dni.Zajrzę do Ciebie jak wszystkim odpiszę.
Bogdzia 20:49, 21 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu po werdykt przyszłam

Do wyłamania są? I co może być przyczyną?

Te na pierwszym zdjeciu zostaw ale następne wyrwij. Przyczyna oze byc przemarzniecie ale też brak wody w czasie zawiazywania pąków i one są w środku puste , nie zakwitna ani nie wyrosna z nich liście więc lepiej oberwac i z pączków pod nimi wyrosną nowe.Rh muszą miec sporo wody w czasie kwitnienia i zawiązywania pąków , również gdy rosna nowe przyrosty , to rosliny wymagajace sporo wody . Piszą ze tam gdzie rosna jest cztery razy więcej opadów niz u nas.