Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:27, 20 lut 2013

Do góry
Troszkę historii
Maj 2008 , działka, zaczynamy ogrodzenie, oczywiście mój M i ja jako pomocnik
Październik 2008 - fundamenty pod nasz przyszły dom
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:17, 20 lut 2013

Do góry
na powitanie kwiatek dla wszystkich
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:14, 20 lut 2013

Do góry
Aniu odemnie spóżnione gratulacje
Awatarek super
Mój jesienny ogród 05:53, 20 lut 2013

Do góry
Witajcie
Bogdziu, naprawdę ta przygoda z telefonem zdrowia mnie kosztowała. Wczoraj zrobiłem sobie ksero paszportu i będę nosił go zamiast niego, na kartce wypisałem telefony do znajomych, telefon zgubić to małe piwo ale paszport to dopiero są kłopoty. Jak zauważyłaś pogoda była idealna, aparat trochę wydmuchałem i udało mi się pozbyć kilku paprochów jednak większych operacji boję się robić. Teraz mam dwie baterie to nie grozi mi że w najlepszym momencie się kończy prąd.
Gęsi wyszły ładnie bo zrobiłem je z góry trochę nietypowe ujęcie.
Haniu, Dzięki za zrdówko tobie również zyczę, żałuje bardzo ze wyjeżdżają, na pewno na jakąś wycieczkę bym się zabrał. Ja w miejscu nie usiedzę to może i tak będzie jak mówisz. Widok lecących w dole gęsi przepiękny, ucieszyłem się jak dziecko, dobre miejsce wybrałem na jedzenie.
Irenko, pięknie to dopiero będzie bo wszyscy mnie straszą tą wiosną a ona już tuż tuż. Pogoda jest tu idealna temperaturowych wariacji nie ma, w święta zrobiła się zima a od dwu tygodni ociepla się po troszku a co dzień śniegu ubywa.
Maju, ciesze się że podobają się moje foty, cały czas trzymam rękę na pulsie żeby nic ciekawego nie przeoczyć. Muszę wpaść do Ciebie już parę pickap'ów zrobiłem, to też samochód moich marzeń. Jak jadę stopem to zatrzymuję tylko pickup'y, żeby się przejechać, jeszcze nie jechałem TIR-em, to też muszę zaliczyć te fury to dopiero dzieła sztuki. Na moście w Kelownie stałem i nagrywałem przejeżdżające TIR-y.
Agnieszko, tu by Ci się podobało, nie dość że piękne góry to jeszcze olbrzymie jeziora Okanagan 140 km długości, kalamalka 40km i piękna szmaragdowa woda. Dużo jest też małych jezior.
Edi, wpadaj jak tylko znajdziesz chwilę, ja mam jeszcze kupę fajnych fot w zapasie a na weekend znów ruszam do Kelowna to trzasnę ze stówkę na pewno.
Dziś pokażę góry jakie zrobiłem z Big hite.

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka
Rododendronowy ogród II. 04:45, 20 lut 2013

Do góry
Witaj Bogdziu, Wiedziałem że zrobię Ci tym widokiem ogromną przyjemność, wszyscy wiemy że kochasz ptaki. Ja już też pisałem że odloty i przyloty gęsi i żurawi, to jest dla mnie wielkie przeżycie, zawsze kręci mi się łza w oku i gardło mi się zaciska, dla mnie to najpiękniejszy widok na ziemi, właśnie z tego powodu prawie co roku jadę nad Bierze oglądać żurawie, na jesieni tydzień przed odlotem też pojechałem się pożegnać z nimi a one pierwszy raz tak pięknie się ze mną pożegnały swoim klangorem z 8.000 dziobów coś wspaniałego, może się kiedyś zabierzesz ze mną Ale ta Ircia dba o Ciebie, takie krople na serducho, pierwsza klasa. Dla Ciebie jeszcze mam ptaki z plaży w Kelowna, bernikle i kaczki wieczorem(wyciąłem je z filmu) gdyż z aparatu ładniejsze ale kaczki się ruszały i się rozpłynęły na czasie 15s.To z okazji 800 stronki, gratuluję i zdrówka życzę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:33, 20 lut 2013

Do góry
Z Kajtkiem przyszliśmy pod Twoją bramę, zakątek z meblami ogrodowymi widzieliśmy, o Gardenii jeszcze nie ma...Tymczasem dobrej nocki!
Bajkowy ogród Weroniki 00:29, 20 lut 2013

Do góry
Dajanko, nie wychodzę z Kajtkiem bez smyczy. Pozwalam mu pohasać na 'bezludziu" (las, łąki).
Po ostatnim zdarzeniu się zmienił, przedtem pokazywał, że on pilnuje i ja mam czuć się bezpieczna, a teraz jak usłyszy szczekanie dużych psów, to przybiega do mnie i od razu staje na 2 łapkach, żeby go wziąć na ręce. Wtedy zawracamy w stronę domu. Wiesz jak on okazuje szczęście i wolność, jak może tak pobiegać bez smyczy, fruwa w powietrzu, podskakuje i jest prześmieszny, rozkoszny.
Za stres Dajano przepraszamy, i już jest dobrze.
Przyniósł smycz i zaprasza pana na spacerek. Rzadko wskakuje na kanapę, ale czasem tak. Przedtem myje, jak kotek swoje łapki, bo ja to sprawdzam.

I kwiatek z naszego ogródka(Ingrid Bergman).
Ogrody przy zamku Crathes - luty 00:18, 20 lut 2013

Do góry

Ogrody przy zamku Crathes - luty 00:13, 20 lut 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:13, 20 lut 2013

Do góry
Ciekawe czy u Ciebie sypie? U mnie nawrót zimy - bieluteńko. Pozdrawiam i gratuluję kolejnych dowcipnych, a zarazem uczących stron.

Ogrody przy zamku Crathes - luty 00:10, 20 lut 2013

Do góry
Zwiedzalam ten ogród parę lat temu latem, ale dopiero teraz gdy ogród nie jest taki kolorowy odkryłam jak sprytnie są tam "pochowane" narzędzia ogrodnika

w zabytkowych cisach, zawsze pod ręką

łopatka do trawnikowych kantów

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:07, 20 lut 2013

Do góry
Dajanko, dziękuję za OPR. Masz rację, choć ja bez smyczy z Kajtkiem nie wychodzę. Muszę sobie kupić gaz jak doradzała Ania asc. Psa bezpańskiego już u nas nie ma, jednak Policja zadziałała natychmiast, i jest spokojnie. Inne pieski chodzą na swoje spacerki ale te mają swoje domy i inne poczucie bezpieczeństwa.
Chętnie poczytam, jak swojego nauczyłaś zostawać w domu, bo mój kiedyś będzie też musiał zostać.
Myślałam, że lepiej się ułożą relacje miedzysąsiedzkie z M. rodziną, która teraz zajmuje działkę obok (bez odgrodzenia się). Naraz słyszę, że dziecko jest uczulone na psa ( mają kota) i boją się, że Kajtek może ugryźć.Trzeba postawić płocik, żeby Kajtek był bezpieczny i oni też. Ale wyjazdy bez Kajtka muszę sobie wybić z głowy, co też czynimy. Mieliśmy jechać na 8-dniową wycieczkę do Turcji, ale powiedziałam M, że nie mam dla psa rzetelnej opieki, i nie jadę. Czasem trzeba wyjechać na kilka godzin i wtedy zostałby w domu, w gorszą pogodę, ale jak go nauczyć.

Oto róża przepraszająca za stres Kajtkowy

a to on sam, już zdrowy i radosny.(przyniósł smycz bo chętny na spacer). Buziaki.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:02, 20 lut 2013

Do góry
vita napisał(a)
Skoro o korzeniach mowa. Kupiłam kolejną cebulę Cardiocrinum giganteum. Kupuję je w sprawdzonym miejscu, mogę wybrać z kilku, dokładnie je obejrzeć i są to cebule balotowane.

Tak wyglądało po rozpakowaniu. Widoczny wierzchołek wzrostu, zdrowe, jędrne korzenie.

Na tej fotce (żałuję bardzo, że kiepska) kryje się niespodzianka. Prawdopodobnie jest to cebula, która może w tym roku zakwitnąć. W łusce, na samym dole jest taka wypustka, którą podejrzewam o to, że jest zaczątkiem cebulki przybyszowej. Jeśli cebulki przybyszowe, to roślina szykuje się do kwitnienia.
Mogę się oczywiście mylić, ale każdy krok rozwoju tej cebuli będe miała pod kontrolą. W gruncie, pod grubą warstwą kory zimuje Cardiocrinum ubiegłoroczne. Może pora rozgrzebać nieco ściółkę i zobaczyć co tam nowego? Oby optymistycznego

Książka super a himalajska jak wyda przybyszowe cebulki to zamiera a one kwitną, to może faktycznie w tym roku będziesz miała z niej kwiaty
Ogrody przy zamku Crathes - luty 23:58, 19 lut 2013

Do góry
Powoli opuszczamy ogrody...

idę jeszcze zerknąc do sklepu

Rododendronowy ogród II. 23:55, 19 lut 2013

Do góry
Bożenko, gratuluję i pozdrawiam. U mnie znowu biało, sypie od rana.

Setny ogród 23:43, 19 lut 2013

Do góry

Setny ogród 23:42, 19 lut 2013

Do góry
No i na koniec to, nad czym będę w tym roku pracowała, czyli obsadzenie wkoło ławeczki i przed wejściem do domu. Róże przesadze, azalie zostawie i coś dołożę ale jeszcze cały czas myślę co tam będzie posawało najlepiej. Na pewno dokupie bukszapnów.

Ogród u stóp klasztoru 23:38, 19 lut 2013

Do góry
to dla ciebie Agatko . myślałam że mam więcej fotek . ale nie mam

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:38, 19 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
pora o czymś poważniejszym
wiąz Wredeii - postrzyżyny
połowa maja .....................................................................................połowa lipca

2.08 ........................................................................................................ 25.09

Witaj Zbyszku! dobrze popodgladać, mam wiąz Wredeii w ciasnym miejscu.Jesienią po opadach pierwszegu śniegu rozłamał się. Na drzewach nie znam się, ale podwiązałam gałąź. Już wiem co zrobię, wytnę i będzie podobny do Twojego z jednym przewodnikiem.Można przyciąć po mrozach na wiosnę?
Zrobię zdjęcie jak wypuści listki.
Setny ogród 23:36, 19 lut 2013

Do góry
ta hosta w doniczce i ta poniżej na zjęciu to moje pierwsze, które kupiłam dawno temu na giełdzie, nie miałam nazw do nich. Jedna jest cała zielona, powiedzmy jasnozielona, druga z obramówką białą, liście lekko wydłużone. Altanka kwadratowa oczywiście, prosta bez zbędnych ozdób
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies