Ale piękne te funkie bardzo podoba mi się to ujęcie, ale przewinęłam kilka wątków dalej, a tam piękne, żółte rudbekie, zakątki z nimi też bardzo ładne przymrozków nie zazdroszczę, ja jeszcze latem się nie nacieszyłam, sucho było strasznie, żar a potem od razu mocno zimno, no ale może będzie piękna złota jesień
Baiu ty masz tak u siebie wszystko perfekcyjnie zrobione no tylko podziwiać.
I jak widać nie tylko w ogrodzie ale i przed.
Elegancko nawet od strony ulicy.
Widać, ze tam mieszka wytrawny ogrodnik
pozdrawiam
To ostatnie zdjęcie rewelacyjny klimat ogrodowy zapowiada.
Gdyby to było możliwe, przeniosłabym tą piękną jodłę do siebie... idealny zielony akcent na zimę.
Dzięki Ulu
Raz słońce raz pochmurna, raz deszcz. Ale ogólnie wrzesień chłodny.
A z dnia na dzień coraz chłodniej mam być. Ech za szybko to zimno.
OO fajnie,że masz tyle wrbeny.
Moje marzenie mieć jej więcej
Oj bardzo, bardzo chcę te sadzonki rdestów.
A to proszę kłoski tej trawy z bliska.
Tutaj dzisiaj porzadkowalam. Kupiłam w 2014 r. 3 Bergenie rizsadzam je każdego roku pewnie jest już ok 50. Ostatnia zima bardzo się z nimi obeszła za to teraz są piękne soczyste lśniące
Psina młoda i pewnie rozrabia.
U mnie jeszcze twoje trawki nie kwitną pogoda nie sprzyja do kwitnieniu zimno i co
chwilę deszcz. Mimo opadów jest bardzo sucho. Dzisiaj sądziłam rododendrona i trzeba było dołek wykopać zaledwie 3-4 cm mokro później skala.
Bardzo polecam aby siać i sądzić w ogrodzie szalwie omaczoną jest bardzo dekoracyjna to nie zimuje,chociaż w tym roku mi jedna przezimowały. W tym roku spróbuję przykryć szałwię ciekawe czy przezimuje.
A to wanilka skay, dzisiaj ponury dzień i mokro więc i kwiatostany mokre nie mają tej zwiewności.
Siemka
tak sobie zajrzałam i klonik owszem cudny, ale czy za nim nie jest ściana domu?
Bo...on ma docelowo 4m szerokości a poza tym klony mają solidne korzonki więc fundamenty mogą ucierpieć.
Sorki, że się wtrącam i psuję radochę
A tak poza tym, to śliczny ten widoczek z rozplenicami i werbeną