Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 22:14, 04 kwi 2013

Do góry
To po korekcie.

Działka wkoło Lubczyka :) 22:14, 04 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Kasia to tylko taki szkic i mocno ograniczony w szczegóły
Rabata na środkowa wcale a wcale nie musi być zwłaszcza jak chcesz mieć kawałek boiska.
A odnośnie tego drewnianego ekranu to widziałam gdzieś coś takiego z okrągłymi otworami w środku i pomyślałam że fajnie by np w warzywniaku po drugiej stronie dać szpaler malin, żeby przechodziły otworami na drugą stronę. Albo np ściankę wspinaczkową tam zrobić
Jak chcesz np więcej kwiatów i krzewów to może w tym pasku od sąsiada taką rabatę (z dzisiejszego artykułu Danusi) Ja się w niej zakochałam dziś

Jeszcze zasnatanwiam się jak daleko masz ulicę od tego warzywniaka. Czy tam też nie było by dobrze zrobić jakieś silnej ściany żywopłotowej żeby ograniczyć kurz i spaliny??

a wiesz, że ja o ściance wspinaczkowej pomyślałam tam przy placu zabaw tylko, że czasem są te ścianki już z placami i może nie ma sensu dublować! ale taka ścianka z otworami pewnie ciekawie by wyglądała-muszę poszukać jakiś zdjęć!
no właśnie kwiatów i krzewów ozdobnych chciałabym więcej i już się martwiłam, gdzie by coś takiego stworzyć
jeśli chodzi o ulicę przy warzywniaku, to na razie jest tam droga polna i kiepska do drogi głównej, ale podejrzewam, ze z czasem ją zrobią i ruch będzie większy! na razie to tam ludzie łażą na spacery z psami, dalej za mną nikt nie mieszka, więc na razie nikt autem nie jeżdzi, ale jak się z czasem pobudują, to i ruch się pewnie zrobi!
Działka wkoło Lubczyka :) 22:05, 04 kwi 2013

Do góry
Kasia to tylko taki szkic i mocno ograniczony w szczegóły
Rabata na środkowa wcale a wcale nie musi być zwłaszcza jak chcesz mieć kawałek boiska.
A odnośnie tego drewnianego ekranu to widziałam gdzieś coś takiego z okrągłymi otworami w środku i pomyślałam że fajnie by np w warzywniaku po drugiej stronie dać szpaler malin, żeby przechodziły otworami na drugą stronę. Albo np ściankę wspinaczkową tam zrobić
Jak chcesz np więcej kwiatów i krzewów to może w tym pasku od sąsiada taką rabatę (z dzisiejszego artykułu Danusi) Ja się w niej zakochałam dziś

Jeszcze zasnatanwiam się jak daleko masz ulicę od tego warzywniaka. Czy tam też nie było by dobrze zrobić jakieś silnej ściany żywopłotowej żeby ograniczyć kurz i spaliny??

Holandia, Ogród w Appeltern 22:05, 04 kwi 2013

Do góry

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:03, 04 kwi 2013

Do góry
Nasz ulubiony wawrzynek - Daphne x burkwoodii 'Summerset'

I dzisiaj nieśmiało wiosna się pokazała. Jednym z jej obliczy był niestety nalot zajęcy, które pożarły część naszych tulipanów
Ptasi Ogród 21:59, 04 kwi 2013

Do góry
Witaj.
Do mnie oprócz jaskółek to boćki przylatują.

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 21:58, 04 kwi 2013

Do góry
Na tym zdjęciu ławka jest jeszcze brązowa, jednak szybko ten błąd naprawiliśmy i przemalowaliśmy.

Z widocznej na pierwszym planie rudbekii (R. maxima) zebrałem w zimie nasiona - mam nadzieję, że skiełkują, bo jest warta mnożenia.

Holandia, Ogród w Appeltern 21:56, 04 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:55, 04 kwi 2013

Do góry
Wszystkiego najKWITNIEjszego. 100 lat!!!

Holandia, Ogród w Appeltern 21:52, 04 kwi 2013

Do góry

Działka wkoło Lubczyka :) 21:50, 04 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Pobawiłam się troszkę Twoim rysunkiem.
I wymyśliłam coś takiego wymyśliłam:
- szczelniejsze osłnięcie żywopłotem od sąsiada istniejącego
- przy budynku w granicy działki placyk z ławeczką (1)
-dalej ściankę wodną, tak na przeciwko tarasu, na jej tyłach cięty na jakieś 2 m żywopłot i dwa drzewka kuliste liściste (4)
- dalej kilka świerków serbskich jako taki wyższy akcent, nieco przysłaniający plac zabaw
- plac zabaw z domkiem, huśtawką i basenikiem ewentualnie zjeżdżalnią (2)
- odgrodzony od warzywniaka drewnianą osłoną
- warzywniak i sad (3, 6)
- rabata przy tarasie
- rabata wyspowa - żwirowa na środku trawnika do której prowadzi chodniczek przechodzący w płyty w trawniku (5)
- przed domem dwa drzewka

wow Nieszko, dziękuję :*
pięknie zobrazowałaś to wszystko, od razu lepiej się wszystko widzi, jak jest w kolorze i chyba czytasz mi w myślach normalnie jest praktycznie tak jak mam w głowie
aż mi się oczy cieszą na to wszystko na buzi też banan
myślałam najpierw, żeby z każdej strony dać żywopłot, ale tak jak zaprojektowałaś też będzie dobrze, bo miejsce tarasowe będzie i tak osłonięte!
fajnie wkomponowałaś plac zabaw i osłoniłaś z jednej strony świerkami, a z drugiej drewnianym ekranem
nad tą 5 jedynie się zastanawiam, bo myślałam, że tam raczej dam kawałek trawnika, żeby było miejsce na pogranie w piłkę, badmintona
ale reszta mi się jak najbardziej widzi
dziękuję Kochana :*

Holandia, Ogród w Appeltern 21:46, 04 kwi 2013

Do góry

Ptasi Ogród 21:44, 04 kwi 2013

Do góry
witam Cię Maćku - ciekawy ogród się zapowiada
na powitanie zdjęcie jakie udało mi się dziś zrobić z okna

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:44, 04 kwi 2013

Do góry
mira napisał(a)
żeby się nie dołować lepiej napisz co masz nowego w tej piwnicy - dobrze zrobi myślenie o przyszłym tygodniu
i trzeba dbać o kondycję bo potem jaki kręgosłup to wytrzyma

Oby się tylko dało wejść do ogrodu, co tam kondycja. A w piwnicy...trochę nowego jest.
Trzy piwonie, w tym 'Green Halo', irysy syberyjskie, kilka nowych odmian naparstnic, lilia nepalska (zimowana, ale widzę, że się podzieliła, miła wiadomość), przeróżna drobnica, no i mekonpsy.
Wreszcie udało mi się je kupić.

i odpukać, próbuję je dotrzymać do czasu, kiedy będę mogła posadzić je do ogrodu.

Ania, no pewnie, że przeczekamy! Lubię twój entuzjazm

Ogródek na betonie 21:43, 04 kwi 2013

Do góry
Witam się krokuskami.
Holandia, Ogród w Appeltern 21:43, 04 kwi 2013

Do góry

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 21:43, 04 kwi 2013

Do góry
byłam w biedronce, mają rh, niestety bez nazw tylko z etykietami z kolorem kwiatów... cena 19,90, są takie sobie...

i jeszcze jaskry po 4,90 w kilku kolorach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:33, 04 kwi 2013

Do góry
Irenko zdrowiej i zbieraj siły, przesyłam Ci moje krokusy przy wejściu do domu - mnie cieszą to i Ciebie pocieszą

Ogród w skali mikro :) 21:32, 04 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

No co tu ukrywać lepciej by Ci było, na pewno więcej prywatności...u mnie na wprost tarasu też ogrodzenie... sąsiada i to bez żadnej zielonej osłony, też kombinuję jak zasłonić...buziam i julciam wieczornie
Poznajemy ptaki 21:30, 04 kwi 2013

Do góry
Mój osobiście poznany czyżyk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies