Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:56, 04 kwi 2013

Loosiuu napisał(a)
Sorki, że się wtrącę nieszko, ale ja bym nie robił takiej rabaty na środku trawnika bo same problemy z koszeniem itd. Reszta super

mi ta 5 też jakoś nie leży, nie dlatego, że mi się nie podoba, bo tak to pewnie wyszłoby super, tylko, że tam wolę mieć wolne miejsce, pisałam o tym wyżej
kitek81 21:59, 04 kwi 2013

chyba dziś nie będę mogła zasnąć rozmyślając o tym projekcie
ale fajnie, bo w końcu jakiś plan mam, a ja jestem otwarta na wszystkie propozycje, rady, uwagi, a nawet na "opr" jak się należy

dzięki Nieszko raz jeszcze kawał dobrej roboty wykonałaś
Loosiuu, też dziękuję za sugestie
nieszka 22:05, 04 kwi 2013

Kasia to tylko taki szkic i mocno ograniczony w szczegóły
Rabata na środkowa wcale a wcale nie musi być zwłaszcza jak chcesz mieć kawałek boiska.
A odnośnie tego drewnianego ekranu to widziałam gdzieś coś takiego z okrągłymi otworami w środku i pomyślałam że fajnie by np w warzywniaku po drugiej stronie dać szpaler malin, żeby przechodziły otworami na drugą stronę. Albo np ściankę wspinaczkową tam zrobić
Jak chcesz np więcej kwiatów i krzewów to może w tym pasku od sąsiada taką rabatę (z dzisiejszego artykułu Danusi) Ja się w niej zakochałam dziś

Jeszcze zasnatanwiam się jak daleko masz ulicę od tego warzywniaka. Czy tam też nie było by dobrze zrobić jakieś silnej ściany żywopłotowej żeby ograniczyć kurz i spaliny??

nieszka 22:07, 04 kwi 2013

Loosiuu napisał(a)
Sorki, że się wtrącę nieszko, ale ja bym nie robił takiej rabaty na środku trawnika bo same problemy z koszeniem itd. Reszta super

Tak chciałam troszkę zamieszania wprowadzić
kitek81 22:14, 04 kwi 2013

nieszka napisał(a)
Kasia to tylko taki szkic i mocno ograniczony w szczegóły
Rabata na środkowa wcale a wcale nie musi być zwłaszcza jak chcesz mieć kawałek boiska.
A odnośnie tego drewnianego ekranu to widziałam gdzieś coś takiego z okrągłymi otworami w środku i pomyślałam że fajnie by np w warzywniaku po drugiej stronie dać szpaler malin, żeby przechodziły otworami na drugą stronę. Albo np ściankę wspinaczkową tam zrobić
Jak chcesz np więcej kwiatów i krzewów to może w tym pasku od sąsiada taką rabatę (z dzisiejszego artykułu Danusi) Ja się w niej zakochałam dziś

Jeszcze zasnatanwiam się jak daleko masz ulicę od tego warzywniaka. Czy tam też nie było by dobrze zrobić jakieś silnej ściany żywopłotowej żeby ograniczyć kurz i spaliny??

a wiesz, że ja o ściance wspinaczkowej pomyślałam tam przy placu zabaw tylko, że czasem są te ścianki już z placami i może nie ma sensu dublować! ale taka ścianka z otworami pewnie ciekawie by wyglądała-muszę poszukać jakiś zdjęć!
no właśnie kwiatów i krzewów ozdobnych chciałabym więcej i już się martwiłam, gdzie by coś takiego stworzyć
jeśli chodzi o ulicę przy warzywniaku, to na razie jest tam droga polna i kiepska do drogi głównej, ale podejrzewam, ze z czasem ją zrobią i ruch będzie większy! na razie to tam ludzie łażą na spacery z psami, dalej za mną nikt nie mieszka, więc na razie nikt autem nie jeżdzi, ale jak się z czasem pobudują, to i ruch się pewnie zrobi!
nieszka 22:14, 04 kwi 2013

To po korekcie.

kitek81 22:15, 04 kwi 2013

nieszka napisał(a)

Tak chciałam troszkę zamieszania wprowadzić

hihi
kitek81 22:23, 04 kwi 2013

ooo fajnie po tej korekcie, przejścia z tarasu dla mnie idealne, nawet myślałam o tych płytach w trawniku i nawet ewentualnie w grach by za mocno nie przeszkadzały!
no i strzał w 10 z tymi drzewkami osłaniającymi ten parking, bo tak nawet dla równowagi lepiej mi się wydaje będzie wyglądać, jak coś po drugiej stronie też będzie rosło
nieszka 22:32, 04 kwi 2013

Nie musisz tam póki małe dzieci i boisko przewidziane dawać tych płyt żeby sobie ktoś głowy o nie nie rozbił. Możesz to zawsze kiedyś później zrobić.

Teraz zastanawiam się jeszcze nad tą drewutnią. Jakoś mi się tak wcześniej zlała z parkingiem a teraz tak patrzę że ona troszkę tak na środku będzie stała.
Gdzieś by ją chyba należało troszkę schować.
Tylko gdzie...
kitek81 22:39, 04 kwi 2013

też kombinowałam z tą drewutnią, ale chyba jednak za parkingiem najlepiej, bo gdzie indziej ją dać ? wszędzie potem będzie widoczna, a tak to się tam nie będzie rzucać w oczy, a i jak coś wziąć, czy schować to z domu blisko