Cleome rośnie szybko i roślinki są bardzo zdrowe i silne.Agastache nie wysiewałam,kupiłam w ubiegłym roku sadzonkę niebieskiej,może się rozsieje...nie pomyślałam,żeby zebrać nasionka.
witam, pokarzę mojego w kolorze wina, od czerwca kwitnie do listopada, godny polecenia -Madam Julia Carowen, zdjęcie nie jest dobrej jakości niestety,
Pozdrawiam Krysia
Jutro może zrobimy jakieś okienne dekoracje do pokoju dziewczyn - tam okna umyłam, pozostałych nie zdążyłam, bo sobie pomyślałam - taka pogoda, a ja w domu? i poszłam do ogródka... A teraz to by mi się mogły takie "dekoracje" na szybach zrobić...
Gdzie nie zajrzę to na jakieś parapetówki trafiam, albo wspomnienia z marca 2012... A ja wiosennych zdjęć nie mam wcale....
Pstyknęłam tylko wiosenne dekoracje, które robiłyśmy z córcią do sali szkolnej. Innej wiosny u mnie brak.
Witaj Weroniko,
wiesz gwiazdki jeszcze nie mam , ,a chciałabym mieć , jak się trafi to na pewno pokażę
co do róży masz rację , to inna róża Twoja to "Peace (Gloria Dei) " a moja "Chicago peace" na początku myślałam że to Gloria ale znalazłam w końcu karteczkę i okazało się że to inna jest - bardzo są do siebie podobne , co do Westerland to jakaś dziwna ta moja i kwiaty pełne miała i takie pojedyncze ....
Dziękuje za zainteresowanie ,każdy wpis jest przydatny ,na takie fotki przyjemnie patrzeć - zostają
pozdrawiam
Aha a propo's "zarazy" ogrodowiskowej to oczywiście szpadelek do cięcia darni i kancików w trawniku też kupiłam :
Stoi póki co smętnie i czeka na wiosnę a tuz obok niego niechcący sfotografowała mi sie łopata do odśnieżania, ale to taki znak czasu i symbol bo...... dzis póki co cały czas zima pcha sie do przodu i wygrywa z wiosną, niestety.......
Mam pytanie, czy możnz np te 3 bukszpany posadzić razem do jednego większego dołka a potem formowa je cięciem na kulę ? Czy niewytrawna ręka jak moja sobie z tym cięciem poradzi ?
Na oko wydaje sie to możliwe, z taką myślą je kupowałam, jak powiecie mi że tak, uda sie to polece jeszcze po następne sztuki.
Dziś znów zakupowo, to chyba jakaś bukszpanowa zaraza panuje na tym forum, bo z Biedro dziś razem z zakupami przyniosłam trochę większe bukszpaniki niż te z Nomi :
qrcze, ale jestem happy
z tych paru cisów
mam nadzieję, że się nie mylę i się przyjęły-ale Wy jesteście bardziej obyci w temacie, to mnie uświadomicie
i w końcu begonia mi wystrzeliła, bo już się martwiłam, że ją do góry nogami wsadziłam hihihi
22 zł to strasznie drogo - takie bukszpany same się ukorzeniają ja mam spory i co roku go podcinam, gdybym wiedziała ukorzeniłabym Wam. Musimy się spyknąć, to czasami można się roślinkami wymienić Pozdrawiam