Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:43, 28 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a tak sobie wykoncypowałam rabate przy tarasie chodzi o te bzyczące co to u MArty- Zielonej się pytałam

Tlumaczenie legendy od gory
Stipa
Rozchodnik przed kwitnieniem
Frosted curls
Szalwia lekarska zimozielona
Rozchodnik kwitnacy
Przetacznik rozowy
Niebieski
Szalwia caradonna
Krwawnik

Co to są te bzyczące? nie kumata jestem
"W kolorze blue" 20:53, 28 lip 2015
Do góry
Konieczki napisał(a)

Ty wyrywasz a ja kupuję

szkoda ze kupujesz dzis ją za tujami plewiłam...prawie kwitła...wiec na sąsiednich działkach ten czarci pomiot tez jest

jeszcze stipa zeby tak oszalała ...czekam
Kosolkowa Pasja 19:33, 28 lip 2015

Do góry
Beatko, dzięki!

Vioka- fajnie

Moja stipa ma w końcu pierwsze kłoski

Zaczęła się robić kolejna rabata. Uff. Nareszcie!
Czasem słońce czasem deszcz 19:30, 28 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U mnie rośnie pierwszy rok, to nie wiem jeszcze jak się wysiewa i w którym kierunku pójdzie

u mnie tak samo, zaczynam mieć obawy bo już od kilku lat walczę z karmnikiem ościstym, z kostki ciężko go wydobyć a jak jeszcze ma do tego dojść stipa... załamka Ale póki co, bardzo cieszy moje oczy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:17, 28 lip 2015

Do góry
w takim ustawieniu przy samym tarasie po którym deptają bose stopy będzie tylko stipa i wyłażące z nij rozhodniki które zaczną przyciagac bryczki jak juz na bosaka sie nie bedzie chodzic
a cała reszta dalej bedzie rosnąć a stipa nawet ładniej wygląda w plamie a nie pojedynczo..hmmm dobrze myślę? czy ktos coś zauważył na co ja nie wpadłam oprócz tego że stipa mi pewnie nie przezimuje
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:12, 28 lip 2015

Do góry
a tak sobie wykoncypowałam rabate przy tarasie chodzi o te bzyczące co to u MArty- Zielonej się pytałam

Tlumaczenie legendy od gory
Stipa
Rozchodnik przed kwitnieniem
Frosted curls
Szalwia lekarska zimozielona
Rozchodnik kwitnacy
Przetacznik rozowy
Niebieski
Szalwia caradonna
Krwawnik
Czasem słońce czasem deszcz 13:49, 28 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

widzisz Iwonko dla mnie stipa tak jak jest piękna tak problematyczna, bo jwj siewki zachwaściły cały ogród, dlatego trzeba sie dobrze zastanowić przed wlrowadzenkem do ogrodu, ja szukam dla njej zamkennika, ale przyznaję, ciągle bezskutecznie

Ile to się ciekawych rzeczy można dowiedzieć.....
Ja osobiście z wielkim zapałem szukałam wiosną stipy, objeździłam wszystkie c.o., zaglądałam do nich tak często, że aż głupio mi było
Po tym jak napisałaś, że rośnie wszędzie to przed urlopem ciachnęłam wszystkie i wywaliłam!
Z całym szacunkiem dla stipy, bo muszę przyznać, że piękna jest ale w moim ogrodzie chwastom mówię NIE!
Mam nadzieję, że nie zdążyła się w kostce wysiać bo oszaleję!
I nie wynika to tylko z mojej wygody ale z cech charakteru, nie potrafię usiąść i wypoczywać lub zająć się czymś innym jeżeli wiem, że mam coś do zrobienia (czyt. wypielenia)
Czasem słońce czasem deszcz 13:45, 28 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)

To fakt ona bardzo się przewiesza tak jak turzyca włosista bronco. Tak mnie ostatnio wkurzała przez to, że podcięłam ją kilkanaście cm i w końcu odzyskała wygląd. Po deszczach te końce aż się poprzyklejały do ziemi.. Na szczęście już wcześniej praktykowałam takie podcinanie i wiem, że znosi to dzielnie

wychodzi na to że stipa jest jedyna w swoim rodzaju
Typografia ogrodu 11:35, 28 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Wyszło cudnie
jeśli nie problem poproszę o zdjęcia stipy i róż w śwjetle dnia żebym się mogla lepiej przyjrzeć

proszę bardzo, choć muszę przyznać, że na zywo trochę inaczej to wygląda, stipa zatrzymana w kadrze jakas nienaturalna jest
Czasem słońce czasem deszcz 09:23, 28 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

widzisz Iwonko dla mnie stipa tak jak jest piękna tak problematyczna, bo jwj siewki zachwaściły cały ogród, dlatego trzeba sie dobrze zastanowić przed wlrowadzenkem do ogrodu, ja szukam dla njej zamkennika, ale przyznaję, ciągle bezskutecznie

Zawsze są jakieś minusy ale dla takiego widoku warto się pomęczyć. Bombowy efekt.
A jak znajdziesz jakiś zamiennik to z chęcią podglądnę
Czasem słońce czasem deszcz 09:17, 28 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)
Te stipy mnie dziś prześladują... Są piękne tak jak i Twoje jeżówki

Typografia ogrodu 08:51, 28 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Stipa znalazła "swoje" miejsce jest suuuuper

Dziękuję.to cieszy.a pokazywałaś ostatnio swoje wykopki? Musze zobaczyc
Typografia ogrodu 08:37, 28 lip 2015

Do góry
Stipa znalazła "swoje" miejsce jest suuuuper
Typografia ogrodu 08:24, 28 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Też mi się podoba ta stipa pod grabem w towarzystwie róż - tak jak napisałas "jakby była tam od zawsze"

Dzieki oby nie padła
Typografia ogrodu 08:06, 28 lip 2015

Do góry
Też mi się podoba ta stipa pod grabem w towarzystwie róż - tak jak napisałas "jakby była tam od zawsze"
"W kolorze blue" 07:39, 28 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

A mnie właśnie zakwitla ta od Ciebie

U mnie na drugie "zemsta ogrodnika" ma stipa....mam ją doslownie wszędzie...

u mnie też, i niespodziewanie rosna moje wysypane z woreczka które nie chiały wschodzić w doniczce...szkoda tylko że rosną w samej kępie rozplenicy
"W kolorze blue" 23:07, 27 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Oficjalnie, uważam, że werbena powinna mieć na drugie "zemsta ogrodnika" wróciłam zlana potem, bo wyrywałam chwaścisko. Zjada bukszpany, zjada trawy, lawendę, wszystko. Do tego śmieciuch nawet do wazonu się nie nadaje, bo sypie się jak pies na jesień. Z całego serca jej nie cierpię. Będę grzeczna, zrobię dobry uczynek, ale dajcie Wszelakie Moce ostrą zimę, by czarci pomiot wymarzł

A mnie właśnie zakwitla ta od Ciebie

U mnie na drugie "zemsta ogrodnika" ma stipa....mam ją doslownie wszędzie...
Typografia ogrodu 22:38, 27 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)
A stipa tam pasuje idealnie! Strzał w 10!

dziękuję właśnie tak sobie rosmyslałam przesadzając ja, że ona nie jest taka łatwa jesli chodzi o odpowiednie towarzystwo: z jednaj strony zachwyca z bukszpanowymi kulami, z drugiej z delikatnymi jeżówkami i różami. Ona jest taka rozczochrana, że powinna dogadać się z równie rozczochranymi różami okrywowymi
Typografia ogrodu 22:30, 27 lip 2015

Do góry
A stipa tam pasuje idealnie! Strzał w 10!
Prawie - jak ogród 20:42, 27 lip 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Jak stipa odrasta w takim tempie bo można ją śmiało ciąć niżej.
Widzę w tle pięknie rozkwitające hortensje ogród naprawdę wypiękniał Beatko.
A te stipy w rogu przed hortensjami to jednoroczne? Są takie jak lubię
Pozdrawiam

Uważnie patrzysz, Joasiu
Też tak myślę, że to już bez różnicy raczej na jakiej wysokości będą cięte. Jedną przycięłam niżej i rośnie Tak w ogóle to zadziwia mnie tempo odrostu źdźbeł. Niczym na dopalaczach

Stipy w rogu też zeszłoroczne, ale później wystartowały i jeszcze się nie pokładają. Wyglądają właśnie jak z tego roku Dlatego jeszcze stoją nie ruszone

Dziękuję za pochwałę ogrodu. Szczególnie po fotkach widzę zmiany. A hortensje już za minutkę, już za momencik...
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies