Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

MAD 07:32, 29 lip 2015

Jak fachowo rozrysowałaś tę rabatę. Zawsze będzie się na niej coś działo. Super! Mi się bardzo podoba!
siakowa 07:34, 29 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Obwiam sie ze orzetaczniki bdą lezeć na stipie a stipa na nich....po dwoch sezonach
Zaproponowałbym przetacznik takie jak ma Mała Mi -srebrzyste maja liscie , dopytaj jaka ma odmiane. Lub pomyśl o lminiaturowych, ktore testuje. Ewentulnie tez niska szałwia sensation blue. Reszta super!

różowe mam niskie mają miec do 30 cm to Przetacznik kłosowy „Minuet”. Znasz?

niebieskie sa faktycznie już wysokie ale ładnie stoją pomimo wiatrów i deszczów hmmmm może dlatego że sa młode i sprężyste

kurcze widzę własnie że wszystkich którzy mają dwuletnią stipę to ich denerwuje....a u malkul sterczy...u mnie zawsze wieje więc jak już bedzie za długa to pewnie nie będzie leżeć tylko ciągle falować...a tak w ogóle to co roku będzie młoda bo mi nie przezimuje
siakowa 07:44, 29 lip 2015

MAD napisał(a)
Jak fachowo rozrysowałaś tę rabatę. Zawsze będzie się na niej coś działo. Super! Mi się bardzo podoba!

cieszę się że się podoba żeby jeszcze moja mikro stipa przezyła przesadzanie na miejsce docelowe
Kuba 08:00, 29 lip 2015

Kasia sadź już tę rabatę, plan zrobiłaś mistrzowski, ale o ile znam bywalców forum w przyszłym roku i tak ją przekopiesz
siakowa 08:04, 29 lip 2015

Kuba napisał(a)
Kasia sadź już tę rabatę, plan zrobiłaś mistrzowski, ale o ile znam bywalców forum w przyszłym roku i tak ją przekopiesz

no mam nadzieję że juz niebawem zacznę, obecnie robi się taras, w miejscu rabaty będą wylewane jeszcze stopy pod "pergolę" więc muszę się jeszcze ciut wstrzymać

a przekopywać to ja będę ale fragment na podneisieniu...szalwia zdominowała wszystko, musze ją przesadzić a w jej miejsce chyba jeszcze jedna kostka bukszpanowa bedzie
noemi 08:22, 29 lip 2015

Plan fajny. Wszystko trzeba przetestowac Ja szalwie i przetaczniki juz wywalilam stipa , bukszpany , trawy to stały zestaw ktory mi sie podoba i sie sprawdza, nic to, że oklepany a kwiatki możesz dosadzać do koloru i w ten sposob zmieniać rabate .... ale to tylko moje wolne wnioski )) Stipa sie bedziesz martwić czy lezy czy nie jak juz bedzie rosła ... a nie chcesz w stipy wsadzić perovskiej ??? u mnie obecnie lezy razem ze stipa ...ale baardzo mi sie ta roslinka podoba ))
Asisko_2005 08:49, 29 lip 2015

wszystko co młode to spreżyste, potem niestety działa grawitacja. Witam sie z herbatką w deszczowy, chłodny dzień.
siakowa 09:05, 29 lip 2015

noemi napisał(a)
Plan fajny. Wszystko trzeba przetestowac Ja szalwie i przetaczniki juz wywalilam stipa , bukszpany , trawy to stały zestaw ktory mi sie podoba i sie sprawdza, nic to, że oklepany a kwiatki możesz dosadzać do koloru i w ten sposob zmieniać rabate .... ale to tylko moje wolne wnioski )) Stipa sie bedziesz martwić czy lezy czy nie jak juz bedzie rosła ... a nie chcesz w stipy wsadzić perovskiej ??? u mnie obecnie lezy razem ze stipa ...ale baardzo mi sie ta roslinka podoba ))

perovska...chwilowo mam wstręt do tego odcienia zieleni, takiego chłodnego bo za dużo mam go przed oczami i mam na myśli moją mega szałwie

a dlaczego wywaliłas szałwie i przetaczniki? bukszpanów tam nie może być chyba bo 1)to jest miejsce gdzie musiałabym jakooś połączyć kostki i kulki buksowe i ni jak nie umiem 2) tu jest taka patelnia oparta o ścianę żę jajecznice można smażyć..buksy pewnie też by się przysmażyły
siakowa 09:06, 29 lip 2015

Asisko_2005 napisał(a)
wszystko co młode to spreżyste, potem niestety działa grawitacja. Witam sie z herbatką w deszczowy, chłodny dzień.

hej zaczynam to niestety zauważać
leon60 09:17, 29 lip 2015

siakowa napisał(a)

cieszę się że się podoba żeby jeszcze moja mikro stipa przezyła przesadzanie na miejsce docelowe

planik fajny przenosiłam dwie sztuki w największe upały i żyją