Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Asisko_2005 23:29, 28 lip 2015

Kasia, teraz już kumam. Powiedz mi moja droga, wszystko zaplanowalas w najdrobniejszym szczegole, z uwzglednieniem pór kwitnienia. Nie chcesz tam dorzucić żurawek io intensywnyn kolorze lisci. Taka plama koloru przez caly sezon.
Ensata 23:34, 28 lip 2015

Ty te malunki tak sama???? LOL
Sebek 23:38, 28 lip 2015

Każda wersja fajna... Ja tam trawy uwielbiam i zawsze będę za jak największą ich ilością
nawigatorka 23:40, 28 lip 2015

A ja się głowie czym jest ta gwiazda - ale juz wiem. Zbyt późna pora by na kropki patrzec - Pamiętaj (z doświadczenia) że stipa wielka rosnie o u mnie np po deszczu leżała plasko na szłwi i ją całą przysłoniła i dusiła.

Wracają co pszczół choc co nieco juz napisąłm - mam ich mnóstwo, dzis na stole leżał okruch ciasta - much było kilka. przczoły ani jednej. Predzej ukąszą dziecko gdy chodzi boso po trawie niz na tarasie - moja córka tak oberwała mając 10 miesięcy i raczkowałą wszędzie.
Madzenka 23:45, 28 lip 2015

Obwiam sie ze orzetaczniki bdą lezeć na stipie a stipa na nich....po dwoch sezonach
Zaproponowałbym przetacznik takie jak ma Mała Mi -srebrzyste maja liscie , dopytaj jaka ma odmiane. Lub pomyśl o lminiaturowych, ktore testuje. Ewentulnie tez niska szałwia sensation blue. Reszta super!
siakowa 07:18, 29 lip 2015

inag napisał(a)
a no to co innego. Ja jeszcze nie jestem tak biegła u Ciebie z rozstawem rabatek wiesz co, ja jak sobie planuję jakąś rabatę i nie wiem ile roślin mi tam wejdzie to wychodzę z patykami bambusowymi i np długimi wykałaczkami i wtykam sobie mniej więcej gdzie rośliny powinny się znaleźć. Później zliczam jedne i drugie i prawie zawsze się zgadza...
ja ustawiam doniczki różnych kolorów
siakowa 07:20, 29 lip 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Kasia, teraz już kumam. Powiedz mi moja droga, wszystko zaplanowalas w najdrobniejszym szczegole, z uwzglednieniem pór kwitnienia. Nie chcesz tam dorzucić żurawek io intensywnyn kolorze lisci. Taka plama koloru przez caly sezon.

nie lubie zurawek jeszcze
siakowa 07:20, 29 lip 2015

Ensata napisał(a)
Ty te malunki tak sama???? LOL

no w pracy byłam
siakowa 07:22, 29 lip 2015

Sebek napisał(a)
Każda wersja fajna... Ja tam trawy uwielbiam i zawsze będę za jak największą ich ilością

ale wiesz że to nie są osobne wersje tylko pory roku i atrakcyjność rabaty?
siakowa 07:26, 29 lip 2015

nawigatorka napisał(a)
A ja się głowie czym jest ta gwiazda - ale juz wiem. Zbyt późna pora by na kropki patrzec - Pamiętaj (z doświadczenia) że stipa wielka rosnie o u mnie np po deszczu leżała plasko na szłwi i ją całą przysłoniła i dusiła.

Wracają co pszczół choc co nieco juz napisąłm - mam ich mnóstwo, dzis na stole leżał okruch ciasta - much było kilka. przczoły ani jednej. Predzej ukąszą dziecko gdy chodzi boso po trawie niz na tarasie - moja córka tak oberwała mając 10 miesięcy i raczkowałą wszędzie.

licze na to że szałwia tutaj wusoka bo caradonna się jednak przebije przez stipe a nawet wole jak widać same sterczące główki szałwi a nie całą zieloną podstawę.

jeśli chodzi o pszczoły to jest własnie niebezpieczeństwo nasepnięcia bo ta rabata jest obniżona w stosunku do tarasu więc "głowy" ewentualnych kwiató będa na wysokości podłogi tarasu i tu pszczólłki bączki itp moga spadać otumanione z kwiatka i pik