Kasia, teraz już kumam. Powiedz mi moja droga, wszystko zaplanowalas w najdrobniejszym szczegole, z uwzglednieniem pór kwitnienia. Nie chcesz tam dorzucić żurawek io intensywnyn kolorze lisci. Taka plama koloru przez caly sezon.
A ja się głowie czym jest ta gwiazda - ale juz wiem. Zbyt późna pora by na kropki patrzec - Pamiętaj (z doświadczenia) że stipa wielka rosnie o u mnie np po deszczu leżała plasko na szłwi i ją całą przysłoniła i dusiła.
Wracają co pszczół choc co nieco juz napisąłm - mam ich mnóstwo, dzis na stole leżał okruch ciasta - much było kilka. przczoły ani jednej. Predzej ukąszą dziecko gdy chodzi boso po trawie niz na tarasie - moja córka tak oberwała mając 10 miesięcy i raczkowałą wszędzie.
Obwiam sie ze orzetaczniki bdą lezeć na stipie a stipa na nich....po dwoch sezonach
Zaproponowałbym przetacznik takie jak ma Mała Mi -srebrzyste maja liscie , dopytaj jaka ma odmiane. Lub pomyśl o lminiaturowych, ktore testuje. Ewentulnie tez niska szałwia sensation blue. Reszta super!
licze na to że szałwia tutaj wusoka bo caradonna się jednak przebije przez stipe a nawet wole jak widać same sterczące główki szałwi a nie całą zieloną podstawę.
jeśli chodzi o pszczoły to jest własnie niebezpieczeństwo nasepnięcia bo ta rabata jest obniżona w stosunku do tarasu więc "głowy" ewentualnych kwiató będa na wysokości podłogi tarasu i tu pszczólłki bączki itp moga spadać otumanione z kwiatka i pik