Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lecę w kulki... 22:33, 20 mar 2013

Do góry
Już ci daję trochę wiosny hi hi hi ode mnie Juz je poprawiłem hi hi

Rododendronowy ogród II. 22:28, 20 mar 2013

Do góry
Trochę wiosny ode mnie hi hi hi

Mój kawałek raju II 22:24, 20 mar 2013

Do góry
No i leży sobie to białe paskudztwo i psuje mi nerwy

petunie jeszcze w 10 paku, bo nie mam gdzie skrzynek stawiać
pelaśki też

dzisiaj znowu pikowałam farbownik, szybko rośnie pojemniki po jajkach były za małe

przepikowałam również kosmos pełny

W Gąszczu u Tess 22:21, 20 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam
Rozpoznawanie roślin domowych 22:19, 20 mar 2013

Do góry
SaraDaria napisał(a)
Witam.
To i ja testuję i przy okazji proszę o rozpoznanie mojego kwiatuszka, jeszcze nigdy nie trafiłam na jego nazwę

Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 22:18, 20 mar 2013

Do góry
No jak mamy zimę to oczywiście ptaki głodne i trzeba karmić, dzisiaj sesja dzięcioła

no i inne ptaszki jak sypie śnieg to blachę stawiam im pod dach na stół
kos dzisiaj też był na stole ale spłoszyłam go aparatem
Pszczelarnia 22:17, 20 mar 2013

Do góry
Wracamy do dylematów:
Jest stolik kamienny i jest rabata: każde sobie.
Stolik jest używany do dekoracji sezonowych, odstawiania narzędzi podczas prac na rabacie.
Jest solidnie wmurowany na fundamencie.

Co zrobić z nim i rabatą:

I z drugiej strony:

Wiemy, że stolik powinien zostać z powodu przykutych Pań i jednoznacznego zdania Drogich Forumowiczów.

1. Rada jest, żeby zrobić placyk do posiedzeń i dodać kamienne krzesła - wybaczcie, nie leży mi to.
2. Jest rada, żeby obsadzić stolik wokół trawą hakonechloa macra 'Aureola'. Wtedy trzeba troszkę zwężyć rabatę, bo przejście będzie za wąskie. Czy trawa ta wytrzyma słońce/półcień delikatny i dość sucho? Korzenie świerka są wszędzie. Ale bukszpany wytrzymują.
3. Jest rada, żeby obwieść stolik rabatą i skorygować kształt długiej rabaty: rozumiem, że zrobić takie puzzle rozdzielone. Powstałaby rabata wyspowa wokół stolika.

A to rysunki i wymiary, nadal nie wiem, co z tym zrobić. Proszę o pomoc.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:10, 20 mar 2013

Do góry
Niechybnie 10 marca było mycie mebli w zeszłym roku, flikam z tęsknoty za tą chwilą

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=116

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:08, 20 mar 2013

Do góry
I mnie naszło dziś na pisanki ale tylko dwie udało mi się zrobić

Igiełkowy ogródeczek 22:04, 20 mar 2013

Do góry
Buziaki

Kocham ten ogród 22:03, 20 mar 2013

Do góry
Iwonko

Serdeczności zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:00, 20 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
ta donica po roku czasu, wygląda nieźle nadgryziona zębem czasu; miałam wybielać, ale cóż..czekam, na pogodę, wybielę wszystkie!

tu na upartego można usiąść i zarzekać się, że jest wiosna

a tak zielono było

Irenko zostaw ta donicę to jej cały urok idę dalej czytać 10 stonek od wczoraj mam do czytania, lecisz jak burza
czy te rośliny na parapetach teraz kupiłaś? czy z tamtego roku przetrzymujesz w domu?
Liliowo i kolorowo:) 22:00, 20 mar 2013

Do góry
Witaj Danusiu, Twoim zwyczajem przywołuję ciepło

A gdzie te czosnki w doniczce ? Ja też chętnie kupiłabym Wprawdzie sadziłam przed poprzednią zimą cebulki, ale nie wyszły Tej jesieni już nie kupowałam A bardzo mam na nie chęć
Marzy mi się Siedlisko.... 21:59, 20 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Aniu, mam od Ciebie kolejne piękne zdjęcie, białe pąki i kwiaty na tle takiego koloru młodych liści... intrygujące
Ja dziś z poświęceniem strząsałam śnieg z tui, bo łamał gałązki, a w tej chwili znowu zaczyna padać
Zdradź jeszcze, proszę, co tak pięknie kwitnie i do tego ma tak ładny kolor liści?
Mnie powoli kończy mi się zapas zdjęć, nowych nie mam, bo nie mam narzędzia

To świdośliwa, pięknie kwitnie wiosną, w czerwcu ma smaczne owoce podobne do borówki amerykańskiej, a jesienią liście pięknie przebarwiają się na czerwono.

U mnie też dużo mokrego śniegu na iglakach , muszę przejść się i postrząsać.
Mio Amore :) 21:58, 20 mar 2013

Do góry
Witam Wszystkich Serdecznie.

Mam na imę Agnieszka, mieszkam na podkarpaciu i co tu kryć od bobasa kocham wszystko co zielone lub co kwitnie. Na forum natknęłam się szukając informacji na temat bukszpanów i oczywiście po ukazaniu się wizytówki Pani Danusi oniemiałam i od tej pory tak Was tu wszystkich chętnie podglądam

Dziś z nudów i ze złości ,że wciąż nie ma wiosny postanowiłam się ujawnić. Musicie mi Kochani wybaczyć, bo mam bardzo mało zdjęć zrobionych mojego ogródeczka. Z drugiej strony jest on bardzo ubogi w porównaniu do ogrodów na forum.
Ale cieszę się tym co mam (a większość to rośliny wyhodowane samodzielnie od patyczka lub nasionka) i obiecuję po malutku dodać kilka zdjęć.

A może na wstępie wyskoczę z prośbą o rozpoznanie nazwy mojego kwiatuszka, który w tej chwili przechodzi okres spoczynku, ale już z zapartym tchem czekam ja jego pierwsze kwiaty. Trzymam go w domu, a na wiosnę wynoszę do ogrodu gdzie świetnie sobie radzi.

Pozdrawiam !

Rododendronowy ogród II. 21:56, 20 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)

Witaj Bogdziu

a u mnie dzisiaj słoneczko od rana......
chwilami chowa się za chmurki ....
dobrze, że nie pada

zatem szczęśliwej podróży i miłego dnia Bogdziu

Dzień nie był zły , dzięki za zyczenia Agatko.Słoneczko świeciło tylko po południu i niewiele , wydaje mi sie ze nie było temp powyżej zera ale nie sprawdzałam.
Nigdy nie mów nigdy 21:55, 20 mar 2013

Do góry
Miałam już nie wracać dzisiaj...ale nauczyłam się czegoś nowego, przeczytałam u Rzeszowskiej Ani i przypomniało mi się, że też mam coś takiego nieużywanego ze skrótem na pulpicie...i pobawiłam się. Efektem muszę się pochwalić

Teraz to już na prawdę do jutra
Rododendronowy ogród II. 21:52, 20 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i uważaj w Łodzi bo tam niebezpiecznie jest.

Dzięki Zbyszku za cudny widok , jak ja tęsknię za ta zielenią a mam w ogrodzie grube zaspy i znów mróz na termometrze.Łódz nigdy nie była moim ulubionym miastem , nie urodziłam sie tu , nie wychowałam i tylko umiarkowanie polubiłam , a teraz jest coraz gorzej , ścisłe śródmieście wygląda tragicznie , wystawy świecą szybami pustych sklepów i na Piotrkowskiej po zmroku a nawet wcześniej strach byc.Dużo by mozna napisac ale wolę przemilczec. Dziękuję i pozdrawiam.
Nigdy nie mów nigdy 21:50, 20 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Fajowy ten kamień .
Chwasty to kurka nawet mrozu się nie boją i pierwsze rosną..

Ja myślę Aniu, że one od jesieni zostały...
Będzie wyglądał, odpowiednią oprawę musi dostać
Rododendronowy ogród II. 21:46, 20 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłego dnia!

Haniu dzięki za tą zieleń miłą dla oka Ja dziś nawet nie zdążyłam do Ciebie zajrzec , do wielu innych również ale moze jeszcze zdąże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies