Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 22:27, 14 kwi 2013

Jak minęła niedziela? Pozdrowienia zostawiam. Wiosenne widoczki już mamy. Może nie takie jak u Ciebie za oceanem, ale wiosna już nie da się zepchnąć z pola.
monteverde 22:36, 14 kwi 2013

Robert obejrzałam zaległości, mam nadzieję, że nie będziesz już pokazywał tego śniegu, bo wszyscy mamy go dość, teraz cieszymy się wiosną przesyłam dzisiejsze zdjęcie znad morza
pozdrawiam
Klamber 08:47, 15 kwi 2013

Witajcie i dziekuję za odwiedziny, żyje ale nie miałem kiedy napisać w weekend zrobiłem 300 zdjęć i nie mogę się z tym ogarnąć, gdyż mam dużo ptaków i jest kłopot z opisem ale jutro odpowiem, bo dziś ledwo wróciłem do domu. Miałem jechać na pół dnia a wróciłem bez jedzenia i picia wieczorem. Zwierzat i ptaków mam dużo, było super. Do jutro dziś pokażę wczorajszy wodospad BX. Strumień płynie mi pod balkodem i wali tak że spać nie mogę, gdyż śniegi topnieją na Silver Star, dla tego postanowiłem obejrzeć go z dużą wodą, huczał nie wąsko aż ziemia drżała, nie tak jak jesienią, cichutko.

janina_zawada 09:01, 15 kwi 2013

Trochę groźnie wygląda ten wodospad ale i pięknie . U mnie też wiosna tylko na rabatki nie można wejść za mokro .. Słonka tez nie widać ale dobrze że nie pada to wiatr wysusza wodę .. Ty przynajmniej bierz wodę ze sobą bo nam padniesz z wycieńczenia i będzie koniec z wypadamy ..
Martek 09:04, 15 kwi 2013

Spróbowałbyś nie żyć !
Ładnie sobie rwie ,ale szum tak może być dokuczliwy.
Piękne zdjęcia czekam na zwierzaki jeszcze
Pozdrawiam Robercie .
hanka_andrus 20:50, 15 kwi 2013

Ale cudowne! Widzę ten pęd wody! O szumie nie mówię, mnie by nie przeszkadzał, aparacik na bok i śpię nawet przy burzy z piorunami. Dzięki, że jesteś. Zabieraj ze sobą więcej jadła,
Klamber 08:45, 16 kwi 2013

Witam serdecznie po małej przerwie. U mnie w porządku choć jestem zmęczony i nie mam siły pisać, normalnie zasypiam przy klawiaturze. W weekend zrobiłem około 300 zdjęć kiedy ja to ogarnę, nie wiem. Dziś dwa razy widziałem czaplę, już myślę gdzie by ją z focić. Dziś pokażę fotki znad wodospadu, tzn wyżej od niego.
Zawitko, fajnie że popatrzysz sobie na piękne kwiaty w tak ogromnej ilości. Tu również zaczyna się kolorowo na łąkach. Właśnie z tego powodu pokazuję fotki bobyloby grzechem nie pokazać tego piękna. Co do zakupów, poczekam jeszcze na przedłużenie wizy, jak dostanę, to na pewno poszaleję trochę Twój obraz b. ładny i dosyć spory jak mi się wydaje, trochę się na trudziłaś przy nim.
Magdo, cieszę się że wiosna w końcu zagościła w Waszych ogrodach i ogródkach. U mnie w ogrodzie wszystko kwitło pod śniegiem. Krokusy super, jak będzie ciepło to przyroda zaraz nadgoni.
Weriniko , ale masz tego towaru, pięknie wyglądają, dobrze że nie zmarnowały się pod śniegiem. To niewiarygodne jak natura umie sobie radzić.
Haniu, teraz pogoda w Polsce ładniejsza niż u mnie. Teraz mam 8 ale powiewa zimny wiatr..
Ja jestem taki że muszę mieć absolutną ciszę do spania, wszystko mi przeszkadza. Pod oknem głośno szumi ale tam to normalnie dudniło. Przed wyjazdem patrzyłem że mam padać po południu więc wybrałem się do południa ale było super i dużo ptaków miałem i się zapędziłem trochę nawet wafelki zostawiłem na stole. Na pewno poprawie się w tej kwestii.
Bogdziu, wiem że będą kwitły w następnych latach ale jak sobie po wspominam spotkanie i pomyślę że można by było znów po potrzeć a przy okazjo porozmawiać to się trochę żal robi ale co zrobić nie można być w dwu miejscach jednocześnie. Spotkanie u Ciebie na pewno długo mi zostanie w pamięci.
Aniu, naprawdę ładnie jest u Ciebie jeszcze trochę i kurtkę zostawisz w domu. Dziś poleciałem bez kurtki do sklepu to nie było za ciepło.. Zimy nie będę już pokazywać ale w górach jeszcze jest i trochę będzie widać dziś śniegu.
Janinko, trochę groźnie mruczał ale widok przepiękny. Dobrze że nie było upału bo bym wysechł ma wiór. Ciekawe jakie straty po zimie będą, ja jeszcze nic nie wiem.
Marto, jeszcze dziś zwierzyny nie pokażę, jeszcze widoki w około wodospadu, już słońce zachodziło jak wracałem i widoki na pewno się spodobają. Przez to gotowanie to nie mam czasu napisanie ale dziś zrobiłem gulasz i udało mi się napisać. Jutro zupa w planie, chyba krupnik.
Miałem jechać do Kelowna na weekend ale zachorował kolega z którym miałem jechać a tylko teraz jeden tam mieszka. Czasu jednak nie zmarnowałem i w Vernon po grasowałem po okolicy i też było super. Pozdrawiam wszystkich gorąco.

zawitka 09:30, 16 kwi 2013

Pozdawiam cieplutko z Brukseli jeszcze mało zwiedzam bo szaleje z Wnukami .Zdjęcia cud naszego Swiata ,cieszę sie że jesteś i nas karmisz tymi cudami
hanka_andrus 10:08, 16 kwi 2013

Lesistość, leśność, to jest to , co Hanusia lubi najbardziej!
Najchętniej bym oprócz ogrodu przebywała w lesie. Leśny ludź jestem czy co? Ale ponoć bajka z dzieciństwa zawsze we snach wraca.
Cieszę się, że ogarniasz siebie z żywnością. Nie wiem czy przyda się moja rada. Na zupę gotuj od razu duży garnek wywaru warzywnego. Podziel na 3 części. I 2 w słoikach do lodówki,A trzecia na bieżąco. Potem wykorzystasz ten wywar albo na zupę, albo na sosy. Będzie szybciej.
Mala_Mi 10:14, 16 kwi 2013

Świetnie uchwyciłeś szalony strumień..... widać żywioł ..