Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 20:16, 14 kwi 2013

Bożenko a nie mamy jakiegoś sposobu na nornice? U mnie w jednym kwadracie wyżerają mi wszystkie tulipany... I brakuje mi symetrii .... Ah wstrętnę!!
JulkAd 20:53, 14 kwi 2013

Bogdziu i w końcu do Ciebie wiosna zawitała i wprawdzie kwiatki ciut jeszcze wiotkie, ale chwila słoneczka i się wzmocnią, przecież jeszcze kilka dni temu pod zwałami śniegu leżały
eliza3 21:08, 14 kwi 2013

Bożenko, pozdrawiam wieczorowo, dzisiaj mieliśmy piękny, słoneczny dzień, jutro ma być jeszcze cieplej, więc prace będą się palić w rękach.
Troszkę się osuszyło, więc można porządkować, nareszcie.
Mala_Mi 22:10, 14 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko a nie mamy jakiegoś sposobu na nornice? U mnie w jednym kwadracie wyżerają mi wszystkie tulipany... I brakuje mi symetrii .... Ah wstrętnę!!

Popros nornice by zjadały symetrycznie ........ hi, hi, hi....
Za grosz wyczucia estetycznego nie mają
Buziam i idę spać..
GorAna 22:14, 14 kwi 2013

U mnie też nornice, bezczelne całe połacie tulipanów spałaszowały, ale co tam weżmiemy je trucizną
Pozdrawiam wiosennie
Slawko 22:48, 14 kwi 2013

Dzięki Bogdziu Myślę, że wszystko dla mnie jasne Pozdrawiam
P.S. Co do niewyświetlających się zdjęć, to najwyraźniej musiał u Ciebie jakiś problem z przeglądarką wystąpić
Margarete 23:03, 14 kwi 2013

Dobry wieczór,
witam ciebie i wiosnę w twoim ogrodzie Bogdziu,
z zaciekawienie studiuje twoje rady udzielane innym forumowiczom, m.in. te o stopniu kwasowości ziemi dla poszczególnych grup roślin.
Ja będę miała chyba podobny problem jak Joasia ponieważ ta moja niewydarzona rabata kwasolubnych zrobiona 2 lata temu jest na takiej słonecznej patelni że trzeba będzie je przenieść a poza tym mam w planach rabatę z prawdziwego zdarzenia i one tam powędrują. Są na tej rabacie póki co wszystkie razem czyli : rododendron + 2 azalie duże + 2 azalie japońskie malutkie + pieris + modrzewnica + 5 kolorów wrzosów + 2 hortensje = taki misz/masz. Ale z tego co zaplanowałam to najpierw wejdą z robota panowie od ogrodzenia a dopiero potem synuś będzie mógł mi zdjąć darń i przygotować teren pod rabatę i to może być już za późno na przenoszenie tych rh. Pewnie będę musiała przenosić je po przekwitnięciu.... a czy dobrze im będzie w pół cieniu tak bliżej lasu ? tam jest właściwie strona południowo-wschodnia ale las daje cień dośc szybko w ciągu dnia więc myślę że będzie im lepiej... no i oczywiście rozdzielę te hortensje i dam do innych grup roślin.
Bogdzia 07:41, 15 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko no sa różne środki na te nornice ale co z tego jak one nadal są. Sprawę powinny załatwic koty , u mnie dzikich nie brakuje ale nie widzę zeby się kiedykolwiek nimi zajęły, bardziej je ptaki interesuja.
Bogdzia 07:43, 15 kwi 2013

JulkAd napisał(a)
Bogdziu i w końcu do Ciebie wiosna zawitała i wprawdzie kwiatki ciut jeszcze wiotkie, ale chwila słoneczka i się wzmocnią, przecież jeszcze kilka dni temu pod zwałami śniegu leżały

Cieszę się ogromnie ze ten śnieg w końcu stopniał i nawet są kwiatki . Dziś cały dzien na pracę w ogrodzie ale jak na razie jest przymrozek i ogród wygląda tak:

Bogdzia 07:46, 15 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, pozdrawiam wieczorowo, dzisiaj mieliśmy piękny, słoneczny dzień, jutro ma być jeszcze cieplej, więc prace będą się palić w rękach.
Troszkę się osuszyło, więc można porządkować, nareszcie.

U mnie ziemia tak przepuszczalna że woda nigdy nie stoi , nawet jak ziemia dopiero rozmarza to też wodę wchłania, przez to jednak muszę więcej podlewac rośliny i za wode płacę najwięcej w całej gminie.