Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, ale pojemny;) 13:46, 20 mar 2013

Do góry
Dzięki,najgrubsze pierwsze cięcia przeprowadzam nożycami elektrycznymi lub spalinowymi ale wygładzam juz zwykłymi szpalerowymi no i małe topiarki tez nimi tne są w dalszym ciągu niezastapione
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:42, 20 mar 2013

Do góry
No co wy! Białe za oknem, białe w wątku i jeszcze gratulacyjne? Trochę ognia trzeba! Gratuluję!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:32, 20 mar 2013

Do góry
no nie ja też dorzucam bielone!

bo tamto, kannowe
Ania i róże i cała reszta :) 13:22, 20 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
masz więcej fotek z nią jak wygląda na rabacie i jakie miejsce jej służy?
nie lubi deszczu- masz ją na otwartej przestrzeni?
zimę przeżywa bez problemów?

Wszystkie spostrzeżenia są tutaj
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Boule%20de%20Neige

Zimuje mi bez kłopotu, rośnie w pełnym słońcu, w wietrznym miejscu, ale wśród innych roślin.

Mam tylko takie ujęcia jeszcze

Kotlety z grzyba- żółciak siarkowy 13:19, 20 mar 2013
Do góry
Czy to ten grzyb? jeśli tak, to mam go w zasięgu ręki, ale nieco inaczej wygląda...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:18, 20 mar 2013

Do góry
Iwonko, jeżeli w takim tempie będzie zima odchodzić, to wiośnie nawet skrzydlate bociany nie pomogą!

Zbyszku, Halinko, Jolu, dziękuję, że ze mną jesteście! Dla Was wszystkich wstawię latarnię morską, może nakieruje wiosnę na właściwy tor?
Trzymajcie kciuki, żeby się udało!

ogrodoweimpresjejolki 13:17, 20 mar 2013

Do góry
Jolu, a wy dziś macie międzynarodowy dzień Szczecina
zbieraj gratki

ogrodoweimpresjejolki 13:07, 20 mar 2013

Do góry
Róża, zawilec i powojnik! Cudowna kompozycja! Dzięki Jolu, że pokazałaś! Odkopuj się dalej!
U mnie też trochę dowaliło!
Ale ja takiej cudownej kartki w kalendarzu nie mam!
Coś w przybliżonym odcieniu Tobie podeślę.

Nasz przydomowy ogródek 13:01, 20 mar 2013
Do góry
Zbyszku podsłuchujesz rozmowy skrzydlatych, a ja podpatruję zaloty tych większych, w pobliżu mam stadninę i gdy kilka dni było ciepłych, już wiosnę i "miętę" czuły.
Czekam na kolejny taki widok, to już na pewna wiosna nieodwołalnie będzie.

W cieniu - zacieniona 12:47, 20 mar 2013

Do góry
...rozchodniki okazałe...do tej pory -już od zawsze-miałam tego różowego...rozrósł się w okazałe kępy...

w ubiegłym roku kupiłam te dwa...o intensywnych kolorkach...teraz muszę mieć białego i trochę podzielić te nowe,jeśli dobrze przezimowały...na razie są pod ś niegiem...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:43, 20 mar 2013

Do góry
Wklej Kindzia krzewuszkę.. jako wzornik do naśladowania.... trzeba brać przykłady z lepszych
Bogumiła, Nóżki z mojej krzewuszki już chyba nie zrobię, chyba ze będzie to stonoga
Śnieg i u mnie powoli się topi, ale patrzą co jeszcze zima ma w zanadrzu to mi nie spieszno do zielonych widoków.... Marzenko, u mnie teraz jest +11
Wiunia -
Irenko - ja z tego Bociusua , seksmisji i naszej radości do dziś sie chichram.. prawie jak KOndzio
Kondzio - ta latarka to czołówka i u mnie jest na wyposażeniu ogrodu Bardo wygodne urządzenie, nawet karmę dosypać wieczorem ptakom, czy wyskok po szczypiorek do szklarni wieczorkiem
Marysiu - jeszcze nie masz perwoskiej.. to dobrze powiedziane, bo jest fajna, tylko nie każdemu jej zapach pasuje..
Karolina - boćki lecą z południa na północ W weekend widział boćki w Bieszczadach.. tamtędy wracają..... coraz ich więcej
Wszyscy - nie mam czasu ..wiec zostawiam Wam kwiatucha..... np moja druga krzewuszka gigant
W tym roku już tak nie zakwitnie, bo niedawno ja przycięłam..wiem, że nie pora, ale już się rozlazła strasznie ..
Blisko

Dalej

Najdalej

Do Was już nie mam szans.. sorki... wieczorkiem zajrzę ...
Pod Akacjami 12:38, 20 mar 2013

Do góry

a to moje piesy
17-msc Emi

Rewelacyjnie wyszła na tym zdjęciu. Jak z żurnalu
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:31, 20 mar 2013

Do góry
Agata nawzajem

moje sikorki

Marzy mi się Siedlisko.... 12:29, 20 mar 2013

Do góry
Dzisiejszy poranek za oknem. W ciągu kilkunastu minut słoneczko już prawie wysoko, widać że wiosna idzie, idzie, tylko dojść nie może

Podobno jeszcze w tym tygodniu czekają nas mrozy w nocy do-15
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:26, 20 mar 2013
Do góry
Chemii w ogrodzie też nie używam, tylko biochikol i ekologiczne, przyjazne dla owadów gotowe środki, są mniej skuteczne, ale przynajmniej bezpieczne, ale na to co zastałam nie mam wpływu, żałuję, bo chciałam mieć ogród z ziołami, które mogłabym wykorzystać w kuchni i podziwiać w ogrodzie.
"Fluidy" Jola z chęcią przekaże
A mieszkam w ładnej okolicy, las, łąki wokoło i pola z rzepakiem, słonecznikami aż po widnokrąg (po żniwach wszystkie myszy mamy pod dachem w skosach i kuna domowa w zeszłym roku u nas była, ale właściciel nie przejmował się, że niszczy ocieplenie, jej było ciepło, kotek miał nocne atrakcje, bo łowił nocne odgłosy) i mamy jeziora powstałe po zalanych kopalniach odkrywkowych i trzy rzeki w pobliżu, ścieżki rowerowe, dwie restauracje w lasach, stadniny koni otwarte dla wszystkich, dzikie parki ze zwierzętami i roślinami i gdy mamy czas, to niedaleko góry można wjechać na szczyt kolejką wąskotorową.
Pięknie tylko samotnie nieco bez przyjaciół.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:26, 20 mar 2013

Do góry
Irenko pozdrawiam wiosennie........

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:23, 20 mar 2013

Do góry
Danuś.. gratki kolejne seteczki
Kwiatków dostałaś dość, więc ja Ci dam ptaszki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies