Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 20:59, 14 kwi 2013

heloł
ale u mnie dzisiaj cisza!
ale może po tym jak dodam zdjęcia z dzisiejszych zakupów i pikowania, może się tu coś ruszy!
mieliśmy dziś nieplanowany wyjazd do T., bo jechaliśmy do teścia, przy okazji M. zabrał mnie do centrum ogrodniczego i LM!
w centrum ogrodniczym kupiliśmy nawóz do storczyków i humus, cebule białą, czerwoną i czosnkową, konewkę dinozaura(Mati ma hopla na punkcie dinozaurów ) i te 2 żurawki- z czego w domu się okazało, że już jedną taką ostatnio kupiłam w Obi-no nic, najwyżej po podziale będę miała jej tyle, żeby od razu sadzić a nie rozmnażać ale szkoda, bo w LM też były i nie wzięłam, a chyba jednej z nich na pewno nie miałam no cóż, u nas jakoś nie ma parcia na żurawki, więc pewnie przy następnej okazji kupię a w LM wzięliśmy narzędzia ogrodowe dla Mateusza, bo sam mówi, że będzie mi pomagał i zraszacz, czy jak to się tam zwie
a teraz fotki
sprzęt Mateusza już go na podwórku dziś wypróbował

wszystko razem:

humus:

i nawóz do storczyków:
kitek81 21:03, 14 kwi 2013

nowe żurawki

a może wiecie jak się nazywa ta żurawka po lewej, ta bordowa, bo na pojemniku mam napisane tylko "bylina mix"

a tu już wszystkie żurawki jakie mam-teraz widać,że jeden rodzaj kupiłam ten sam!
Debra 21:04, 14 kwi 2013

Ten Humus ciekawy - a co ma w składzie wg opisu?

A ta bordowa, to może być Palace purple, ale kolory na zdjęciu nie są dość czyste, by mieć pewność.
kitek81 21:06, 14 kwi 2013

dzisiaj rozsadziłam tego kwiatka domowego, z jednej doniczki wyszło mi 7 sadzonek-ja kupiłam je za 5zł, a dziś w centrum ogrodniczym były po 12zł!
kitek81 21:14, 14 kwi 2013

i w końcu popikowałam pomidorki i paprykę tylko małe doniczki mi się kończą i niektóre trafiły do pociętych plastikowych butelek, plastikowych kubeczków i kubków do piwa

oczywiście skrzyneczek mam więcej, no ale nie będę powielała zdjęć
Maria667 21:15, 14 kwi 2013

Kasiu!
Żurawki szybko się rozrastają. Na drugi rok będziesz miała co dzielić
pozdrawiam.
kitek81 21:17, 14 kwi 2013

Debra napisał(a)
Ten Humus ciekawy - a co ma w składzie wg opisu?

A ta bordowa, to może być Palace purple, ale kolory na zdjęciu nie są dość czyste, by mieć pewność.

opis produktu:
http://www.humusactive.pl/
http://alleogrodniczy.pl/opis/2308540/humus-active-papka-polepszacz-gleb-5l25t-obornik-nawoz-naturalny.html
kitek81 21:20, 14 kwi 2013

Maria667 napisał(a)
Kasiu!
Żurawki szybko się rozrastają. Na drugi rok będziesz miała co dzielić
pozdrawiam.

no dlatego się ciutkę zdenerwowałam, że kupiłam takie same, zamiast zainwestować w jakieś inne! gdyby była na nich nazwa, to bym się zorientowała i ich nie wzięła, a tak to mam 2 doniczki i to tych co jest ich po kilka w donicy! ale tak jak mówisz, chociaż potem będę miała na wymianę lub na podzielenie się z kimś
Marta7 21:42, 14 kwi 2013

Kasiu popodziwialam Twoje zakupy jak ja lubię takie coś oglądać Pozdrawiam serdecznie
Aha ! czy cebula czosnkowa to jest cebula o zapachu czosnku ? pierwszy raz słyszę.
kitek81 22:05, 14 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Kasiu popodziwialam Twoje zakupy jak ja lubię takie coś oglądać Pozdrawiam serdecznie
Aha ! czy cebula czosnkowa to jest cebula o zapachu czosnku ? pierwszy raz słyszę.

a ja lubię takie zakupy robić
wiesz co, wydaje mi się, że może to będzie jedynie biała cebula, a nie czosnkowa! pomyliło mi się, bo wiem, że kiedyś taką widziałam w markecie, ale nie jadłam!
ale może być tak, że nie smakuje jak czosnek, bo kupiłam i posiałam szczypior czosnkowy i nie smakuje jak czosnek, a raczej normalnie-jak szczypiorek
jak już otworzę siatkę i spróbuję, to dam znać, jak smakuje
pozdrawiam