Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 19:42, 14 kwi 2013

grazyna napisał(a)
Marysiu, a czy w Twojej Woli nie ma dostępu do obornika ? Chętnie kupiłabym, wiesz taka ekologiczna robię się

Serdeczności

Grażynko!
Niestety, nie znam nikogo, kto by mógł sprzedać.
Maria667 19:54, 14 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Marysiu zapewne szalejesz w ogrodzie? tylko uwazaj na siebie pozdrawiam cieplutko

Danusiu!
Szalałam całą sobotę Ku naszemu zaskoczeniu była piękna słoneczna pogoda. Postawiliśmy w naszej "Grecji" pergolę pod rdest Auberta. Wyszło to nie najgorzej. Będzie całkiem nieźle, jak się rdest zazieleni
Zresztą sama zobacz:

AgnieszkaW 19:59, 14 kwi 2013

Marysiu, rdest auberta to piękne pnącze, ale dość ekspansywne, silnie rośnie (wiem, bo miałam). Musisz go solidnie przycinać. Serdecznie pozdrawiam
Urszulla 20:00, 14 kwi 2013

Ślicznie tworzysz zakątki
pergola rewelacyjna.
Maria667 20:04, 14 kwi 2013

Betka napisał(a)
Witaj Marysiu dwa dni nie zaglądałam do Ciebie a ty już tyle stronek już nadrobiłam. Ta sytuacja w szkole to po prostu brak wyobraźni i wiedzy tych ludzi i do tego moim zdaniem dochodzi zazdrość że ty tą wiedzę masz!Przez takie docinki ja też kilka lat bałam się zacząć zagospodarowywać mój "strumyk" aż w końcu przełamałam się Jestem z siebie bardzo zadowolona że na przekór otoczeniu robię to co mi się podoba Chyba Nadszedł jakiś przełom w moim żuciu! Trochę mam obawy jak to wszystko wykonam, zwłaszcza że rąk do pracy puki co brak no ale trzeba być dobrej myśli prawda ?!

Twoje cięcie krzewów wychodzi świetnie masz do tego rękę i cierpliwość Pozdrawiam cieplutko

Betka!
Tak trzymaj Trzeba robić swoje
Maria667 20:05, 14 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Marysiu, rdest auberta to piękne pnącze, ale dość ekspansywne, silnie rośnie (wiem, bo miałam). Musisz go solidnie przycinać. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko!
Wiem coś o tym To, co przesadziłam to roczna sadzonka, na dodatek po dość ostrym cięciu
Maria667 20:16, 14 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Marysiu wpadłam zaległości nadrobić a tu 5 str.do obejrzenia spiralka cudna ale talent fryzjerski Ci się dostał.Pozdrawiam

Dzięki, dzięki Spiralka to efekt , tak naprawdę, kilku sezonów. Stopniowo poczyniałam sobie coraz śmielej
Maria667 20:32, 14 kwi 2013

Pogoda w sobotę była rewelacyjna Słońce i stosunkowo ciepło. A więc od rana ostro z mężem wzieliśmy się za porządki. Na pierwszy ogień poszedł trawnik. Wertykulacja znacznie poprawiła jego wygląd. Zniknęła warstwa wyleżałej, suchej trawki. Posypaliśmy go azofoską. Myślę, że na efekt nie trzeba będzie długo czekać
Pszczoły opanowały krokusy

Pojawił się też duży trzmiel. Ale najwyraźniej nie miał najlepszej kondycji, bo zaraz znalazł miejsce na drzemkę.

Maria667 20:41, 14 kwi 2013

Wciąż na swoją kolej czekają roślinki do wsadzenia:

Maria667 20:54, 14 kwi 2013

Kilka takich nieco większych bukszpanów wsadziłam do jednej donicy i przycięłam "w kulkę". Efekt może nie jest taki nieskazitelny, ale jak wypuszczą młode odrosty, to wyrównają się te niedociągnięcia
Przynajmniej tak mi się wydaje

A altanka przygotowna do sezonu