Pogoda jest tak idiotyczna , ze nie możemy się nadziwić.. Wieczorem było -8 teraz można wyjść w spodniach i sweterku i jeszcze się poopalać ... Mam nadzieję ,źe się Bociuś wczoraj na mudżina nie strzaskał ..... A na oczku normalnie lodowisko ...
Ja dziś odnotowałam u siebie pierwsze grabienie.. Tzn . Ja odnotowałam a eM grabił ... Przy takim mikro trawniku wystarczą grabie ... ... Kupa tego siańska było...
Lecę od jednego Zbyszka do drugiego heheh zdróweczka i zjawiskowych roślinek w ogródeczku życzę. Pozdrawiam z zimnego Polesia
Przesyłam tulipanka bo ja to Majowa dziewczynka jestem
Yolka spróbuję po kolei od lewej
owies wieczniezielony, oregano cytrynowe, bukszpan, rozchodnik okazały, goździk siny(przed nimi, niski), rdest pokrewny(różowy) z którego wyrasta czosnek główkowaty, żurawka(bordowe liście), no i oczywiście długi rząd lawendy, chyba nic nie pominęłam
Pozdrawiam
...piękny....ja zrobiłam tylko jajeczny-pierzasty na najbliższe świąteczne dni... później planuję pełną wiosnę czyli kolorowe kwiaty bo inspirację już mam ....
...pozdrawiam słonecznie i mam nadzieję że już zima nie wróci.....
Miałam już nie zaglądać na forum, ale patrzę za okno i patrzę jak gawrony walczą by sięgnąć słoninki.. sprytne bestyje..... pukałam w szybę by je odstraszyć... za pierwszym razem odleciały wszystkie, za drugim rozejrzały eis tylko, za trzecim i kolejnym nawet nie drgnęły..
W zeszłym roku podciągały sobie słoninki na sznurku..czyli sznurek w dziób i przytrzymanie sznurek łapa.. i tak do skutku .... W tym roku słoninki są na plastykowych stripsach, trzeba było inna metodę aby podciągną...ale co to dla gawronów.... są bardzo inteligentne.