Upchamy do kufra.Chciałam Ci ukorzenić fikusa ale kupiłas chyba w obi ale za to wczoraj zerwałam Ci fikusa Benjaminka zielono-białego stoi w wodzie bo zielonego to pewnie masz ?Napisz mi na priv jakie masz kwiaty w domu to może jakąś wymiankę zrobimy.Nie mam za dużo bo tak jakoś zajełam się ogrodem a w domu tylko te co się z nimi wprowadziłam ale coś jest.
Witaj Sabinko.dzięki za miłe słowa dom hmm duzo bym w nim zmieniła gdybym budowała jeszcze raz ale to chyba większość z nas tak ma a działka spora tylko że glina i już zaczynam robić jak woda stoi bo jak przeschnie to juz nie skopie a mam sporo planów ale nie wiem jak moje konto to wytrzyma .Pozdrawiam .
Renatko tylko skarpę robię przy tarasie bo kopałam miesiąc temu i trzeba coś z tymi kępami trawy przekopanej zrobić bo dalej był śnieg a wogóle to deszcz pada i śnieg mi ginie ale fajnie bo jakoś ta biel na trawniku mi się opatrzyła.
nie w obi, a w biedrze dużo tańsze są za fikusa tego większego dałam 11 zł, a za beniaminka-bonsai 8zł
a beniaminki muszę sobie nawet też zerwać do ukorzenienia, bo facet co nam robi schody to powiedział, że te 2 największe mi zabierze i przez to mniej za schody weźmie
teraz też ukorzeniam sobie fiołki afrykańskie, ale na razie jeszcze za krótko i nie widzę jeszcze nowych listków! no ale może później Wy się wybierzecie do nas to pewnie do tego czasu już będą jeszcze mam takiego fajnego kwiatka nie wiem jak się nazywa, kupiłam go za 5 zł, ale ładnie się rozrasta, muszę go przesadzić i wyjdzie mi pare sadzonek, to też Ci mogę dać, jak chcesz-tak wygląda, tu mam go razem z prymulkami:
a tak wygląda sam:
i zastanawiam się nad azalią, tą co mam w domu, bo ona już przekwitła i puszcza ładne gałązki i tak się zastanawiam, czy ich nie oderwać i nie spróbować ukorzenić?!
Ewusiu udany zakup, hortensje ładnie puściły ci listki tylko czekać aż zakwitnę. Ja osobiście boję się kupować roślin bez liści bo nie wiem czy je wypuszczą różnie z tym bywa.