Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 16 mar 2013

Do góry
Krysiu, bo dziś był piekny dzień

Ula, zagladaj, bo chyba juz codziennie coś wiosennego będzie niezmordowany bratek u mnie kwitnie cały czas, mimo mrozu i anomalii

Agnieszka, ten nacisk na lenia biegnę do ciebie

kalmia w pąkach i trawki juz sie zielenią

tulipany mam rozsiane wszędzie, nie pamiętałam, ze je tam posadziłam!...ambrowiec ma wielkie pąki!

W cieniu - zacieniona 20:10, 16 mar 2013

Do góry
Bogusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia przekaż Z, a na tę okoliczność wypijcie szampana zagryzając truskaweczkami

a jakie nazwy maja te róże i jakie kolory?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:09, 16 mar 2013

Do góry
No i oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam sobie trochę wiosny do mojego koszyczka do sypialni, na przekór pogodzie za oknem - mówimy zimie a kysz, a kysz :
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:09, 16 mar 2013

Do góry
moje błękine niebo z dziś i prawie bez mrozu a teraz -6

stokrotki co już stały do wsadzenia do doniczki

układ pionowy

Lobelia 20:09, 16 mar 2013

Do góry
Kiniu...jeszcze chwilę i będzie do pikowania...moje trzy kolory...już wypikowane.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:07, 16 mar 2013

Do góry
Witam kolejnych nowych gości zaglądających do mojego wątku : Keri i Gosiniak
Kibicujcie, kibicujcie i trzymajcie kciuki za zmiany !
A ja dziś po zasięgnięciu informacji na OGRODOWISKU popędziłam do Nomi i kupiłam 2 sześciopaki bukszpanów do moich przyszłych rabat. Były po niecałe 22 zł więc myślę ze niedrogo, chociaż są malutkie, napisane że 18 cm ale to chyba razem z doniczką.
Oto one :
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:07, 16 mar 2013

Do góry
Z ogródka przyniosłam dzisiaj gałązek rajskiej jabłonki - troszkę ją przyciachałam - i zrobiłam sobie "bukiet"

tydzień temu też przyniosłam i dzisiaj puszczają fajne listeczki :

jakoś tak szkoda było mi tak po prostu wyrzucić
Rododendronowy ogród II. 20:02, 16 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Bogdziu wstyd mi okrutnie...widuję Cię tu i tam i obiecuję sobie, że koniecznie już muszę i do Ciebie dotrzeć i...wprawdzie byłam, ale śladu nawet nie zostawiłam...zatem dzisiaj zaznaczam swoją obecność i idę do początku Twojego wątku...wybacz, ale już tylko pismo obrazkowe ogarnę...ogród masz wspaniały, marzenie chyba wszystkich, żeby rh w naszych ogrodach tak cudnie kwitły jak u Ciebie. Poświęcać im musisz sporo czasu, bo pięknie Ci się odwdzięczają. Pozdrawiam, już prawie wieczornie Julita

Julitko wszyscy mamy ten problem ze nie nadążamy za pędzącymi wątkami i chyba nie ma już takiej osoby która zna wszystkie wątki. Obejrzyj moją wizytówke i wystarczy,co prawda tam sa zdjęcia sprzed trzech (chyba) lat ale daje jakieś pojęcie o ogrodzie , bo przejrzec nawet tylko pismo obrazkowe w prawie 2000 stron to mozna paśc. Miło mi że mimo wszysko zajrzałaś do mnie i serdecznie Cię pozdrawiam.
Mój kawałek raju II 19:58, 16 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
..ale bogato...Aniu,ta różyczka też ma mszyce...może z ziemią?

na zimnej sali trzymałam , aż się dziwię, bo na tarasie nie miały, róże popryskałam, a powojnika nie bo....
zobaczyłam, że po nim chodzi biedronka, jutro zobaczę czy dużo zjadła
Pokażę nasz ogród 19:57, 16 mar 2013

Do góry
Gosia, wklejam zdjęcia w swoim wątku, żeby Ci nie zaśmiecać. Efekt pozbycia się drzew owocowych (były posadzone w całym trawniku - w sumie chyba 7 szt: jabłonie, grusza, wiśnia, czereśnia, brzoskwinia. Dostęp światła i brak opadających i gnijących w trawie owoców (szczególnie pestkowych) uratował nasz trawnik:

a owoce i tak były marne i robaczywe.
To jest to samo miejsce, tylko widziane z dwóch stron
W cieniu - zacieniona 19:57, 16 mar 2013

Do góry
...przed dwoma tygodniami kupiłam w Carrefour róże...10 sztuk,w tym 1 pnącą...po 3,99.Teraz cena jest już wyższa... ...zaczęły wypuszczać i wsadziłam do donic...większość miała już dużo białych,niteczkowatych korzonków.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 16 mar 2013

Do góry
Julita - do takiej wyżerki każdy ciągnie, a nie do ogrodu .....

Motylek - my na szczęście odśnieżaliśmy na bieżąco.... i jest fukadełko, wreszcie się przydało... inaczej bym już dziś nie pisała, bo łapki bym miała do samiutkiej podłogi.

Madżenka - w słonku też chłodno i będzie coraz chłodniej

Marzenko - nie robię konkurencji tylko uczę się od Bogdzi i podpatruję... korzystam z jej doświadczenia i .. mam chyba lepszy obiektyw w aparacie Ale jak już mogę zaliczyć się jako konkurencja naszej Bogdzi.. to jest to bardzo wielki komplement.. i pierś mi rozedmie z dumy.. Tyle, że pochwałę należy podzielić na 2.. bo my razem z M.... a Bogdzia sama robi i wypatruje

Basiu - też jestem zachwycona upierzeniem szpaków, jest po prostu cudne... a czereśnie.. chyba mam dobre, bo zjadają wszystkie i jakoś reklamacji nie miałam

Danusia - za rok Czaruś będzie Cezarym.. liczę na niego...

Zeta - jestem z Tobą duszą i myślami.. wspieram Cię...... niech już nas odśnieży..bo u mnie mało śniegu w porównaniu do Ciebie.

Irenka - od leżenia na trawie coś mnie wilkiem ciągnie ..... ale dla tej wiosny już się poświęcę i trochę jeszcze poleżę..

Ela - woja o żarcie trwa...... nie tylko w karmniku..... przez te ptaszyska to zamiast pracować to gapię się w okno .. oj dużo się tam dzieje jak wróciła zima, i głód zajrzał w oczy.

Kindzia - ja czekam na hasło "ale wiosna!"

Agnieszka - dobre.. dobre...... i ten od dstawy śniegu też powinien polecieć ze stanowiska, jestem za..

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:54, 16 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochana czytam u Gierczusia, że trawek nie ma na Twojej liście chciejstw....... to niemożliwe. Bendom na pewno Jak synuś wrócił z Hameryki, to powiedział, mamuś posadź sobie trawy, jak to pięknie wygląda.. Popukałam mu w czółko i stwierdziłam trawę to mam na trawniku.... Ale ziarenko zasiał.. wiec kupiłam i trawę.. i się zachwyciłam...... potem zobaczyłam, że na Ogrodowisku jest szał na trawki..... wiec jak tu weszłam to już nie odbiegam od standardów w tej materii..

Hi hi hi hi (że tak powiem jak Nasz Ogrodowiskowy Kondzio Miły Hihacz ) Aniu - kiedyś nie było na mojej liście chciejstw też hortensji bukietowych i buksików i host (tylko proszę nie mów nikomu bo nie uwierzą albo co gorsza mnie stąd wygonią Dzisiaj już znam nazwy hortensji (oczywiście nie wszystkie ale jedna, ba nawet łacińską i szukam takich które by mi najbardziej pasowały, hosty zakupiłam i na nie czekam a buksiki to chciałabym sama popróbować rozmnożyc Tak, że... sądzę iż z trawkami możesz mieć (a najpewniej... masz) rację Tylko jeszcze do tego nie doszłam Ale już wiem, że to cudo pasiaste u Ciebie (na które na razie nie mam miejsca to miskant zebrinus, dobrze? Pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 19:46, 16 mar 2013

Do góry
Dzisiaj nareszcie zaświeciło słonko ale temperatury nadal niskie, zimno brrr....
Wyjęłam dzisiaj na chwilę skrzynie, bo już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę działać ogrodowo
Tak wyglądają, kupiliśmy 8, ale już wymierzyliśmy i dokupimy jeszcze 2

może być też podwójnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 16 mar 2013

Do góry
Aga... dobre
U mnie wszystkie pogody dziś w nocy zapowiadają tylko -14

Przy okazji sójka też dziś została uwieczniona.... a tam pusto.......
Powojnik - Clematis 19:42, 16 mar 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ja moge z czystym sercem polecic Rubensa,wbrew pozorom co o nim pisza -u mnie ta roslina byla traktowana po macoszeniu ( nie wiedzialam co kupilam) i tak jest do dzisiaj- pelne ,palace slonce,czesto za duzo wody (ze wzgledu na inne rosliny) wiatrzycho (mieszkam na duzej gorze do Alp mam okolo 150 km) i moja niewiedza W tamtym roku kwitl od konca kwietnia do listopada-oto dowod na to jak jest obsypany kwiatami

Kasiek,a masz jakies zdjecie z bliska?
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 19:38, 16 mar 2013

Do góry
Igor napisał(a)
nowy nabytek
Ciemiernik Penny's Pink o fajnych liściach z wzorkiem

Igorku (ciągle o tobie wspominamy, nomen omen, jak tu z artamką szkółkingujemy) ciemiernik godny pożądania! Jak sądzisz, powtórzy cechy z siewu? Mam o nakrapianych liściach, korsykańskiego, który też ma zamiar zakwitnąć. Może umówimy się na wymianę siewek? Co Ty na to?
Poznajemy ptaki 19:35, 16 mar 2013

Do góry
U mnie pojawiły się Czyże (Carduelis spinus)

Liliowo i kolorowo:) 19:32, 16 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
za oknem jest tak bardzo bardzo zimno, wieje tak mrozny wiatr i nie ma sniegu i cierpie bardzo bo martwię się o te biedne rośinki bez pierzynki wiec chociaz pocieszam się widokiem zdjęc kolorowo i pachnaco)

Śliczne krzewy Danusiu, co to tak kwitnie na różowo? Pozdrawiam
Ogród w Holandii 19:31, 16 mar 2013

Do góry
i jeszcze mały fragment części z ceramiką

a w części zadaszonej narzędzia, nawozy etc, ale także rośliny pokojowe i bardzo dużo dekoracji, teraz oczywiście Wielkanocnych. Chociaz nie jestem pewna czy coś im sie nie pomyliło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies