Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie ogrodowo-szkółkowe Rzeszów - kwiecień 2013 21:36, 15 mar 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
To ja bedę zaglądąc..bo liczę na fotki...
Niestety 6 kwietnia mi nie pasuje...

no fiesz???? dlaczego???
Zielona odskocznia 21:33, 15 mar 2013

Do góry
witam i pozdrawiam zimowo....

ogrodoweimpresjejolki 21:32, 15 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Sprostowuję jedną i drugą koleżankę: Na moim zdjęciu u Joli nie jest podagrycznik, ani gipsówka, to jest dziki czarny bez, kwitnący na biało. Z tych kwiatków robię syrop na kaszel.

No jeszcze Haniu muszę się sporo nauczyć I cieszę się, że to nie podagrycznik, bo pamiętam go z ogrodu Rodziców
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:31, 15 mar 2013

Do góry
witaj Irenko...
pozdrawia zimowo

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:30, 15 mar 2013

Do góry
vita napisał(a)
Witaj Weroniko, oj bardzo lodowate u nas dziś szaleństwo. Ciężko znoszę. Ale słucham właśnie muzyczki Chilli Ladies. Dzięki

Dasiu, cóż począć, damy radę przeczekać.

Kasiu, ja przedzierałam się do pracy trochę dłużej, bo auta nie dało się z garażu wyprowadzić.
Fotki zrobiłam, bo po południu, po ciężkiej zaprawie przy odśnieżanianiu odpuściłam wszystkim obowiązkom. Chyba wyskoczę jeszcze teraz zrobić kilka zdjęć, ciekawie nawiało. Popatrz.

Vita nie zazdroszczę tego śniegu kiedy to stopnieje? pozdrawiam ciepło
Dla odmiany czas na zmiany... 21:29, 15 mar 2013

Do góry
obrazek na dobranoc...a jutro pikowanie

Igiełkowy ogródeczek 21:28, 15 mar 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Wstawiam Gosiu moje modelki

Jakby się kto pytał, kaloryfer w garażu zakręcony

Dzięki Grażynko to kiedy zwozisz do mnie?
"Baśniowy" Ogród 21:27, 15 mar 2013

Do góry
Dziewczyny na podkarpaciu poprostu Antarktyda, mówili,że będzie sypać, ale że nie aż tak, w każdym bądź razie ja dziś do roboty nie dojechałam,a podjazd co się odśnieżyło to zaraz znów to samo,dość że sypało to i nawiewało, zrobiłam sobie wolne, domek się na pewno ucieszył, bo dziś trochę porządków porobiłam ale już na szczęście przestało sypać żeby teraz nie było gwałtownego ocieplenia i powodzi nie daj Panie .
Astra hasala w sniegu:

Zreszta nie tylko ona ......

ogrodoweimpresjejolki 21:25, 15 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
To fajnie, Jolu, jak dzień miło mija
Ja nocny się obawiam i jutro na działkę pojadę, aby sprawdzić, co i jak A wszystko przez to, że za mało śniegu u mnie spadło!
A na zdjęciu Hani nie jest to podagrycznik? Tak jakoś liście mi do tego paskudnego chwaściora pasują

Sprostowuję jedną i drugą koleżankę: Na moim zdjęciu u Joli nie jest podagrycznik, ani gipsówka, to jest dziki czarny bez, kwitnący na biało. Z tych kwiatków robię syrop na kaszel.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:25, 15 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
mały miks -ciekawe ile paproci się tu zmieściło kto zgadnie?

dzisiaj mnie "natchło" i tą którą za podpowiedzią znawców uważałem za paprotnika wielołuskowego (polyblepharum) rozszyfrowałem to paprotnik neolobatum Shiny Holly
jak ja nie cierpię nazw paproci-masakra

Dużo Stawiam na 18 Zbyszku ty to możesz człowieka wykończyć tymi zdjęciami
W internecie są dostępne różniaste paprocie - zastanawiałam się czy zamawiać no ale skoro mówisz że w szkółkach takich "miejscowych" nie jest łatwo (tak myślałam) to chyba zaryzykuję. Ceny nie są niskie - zwłaszcza jeśli się myśli o kupnie więcej niż 2 szt. ale można przeżyć. Sadzonki są jednak niewielkie - jak długo np. rozrasta się taka wietlica japońska red beauty?
Co do nazw paproci to są niezłe - ostatnio przy szukaniu czegoś do ogrodu spodobał mi się Polystichum setiferum ‚Plumosum Densum’ - normalnie aż się klawiatura jąka dobrze że istnieje możliwość "kopiuj-wklej" Swoją drogą po polskiemu też brzmi ciekawie - paprotnik szczecinkozębny Plumosum densum Mam może takiego - wygląda na mocną i piękną roślinę. Aczkolwiek ten Shiny Holly tez piękny.. Długo jest u ciebie?
Dzięki za info o hortkach. W Pisarzowicach w ofercie mają Bobo - może ją przemyślę Pewnikiem jeszcze nie jeden raz tu zawitam podziwiać, wzdychać i dowiadywać się Dziękuję i pozdrawiam
Jurajski Ogród 21:20, 15 mar 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Rzeka Dłubnia

Witaj, byłam już w jurajskim, trochę mnie onieśmielił, bo robi duże wrażenie. Jesień na fotkach bardzo do mnie przemówiła oraz fotka powyżej. Może wątek tego ogrodu powinien brzmieć: Rajski?
Czytałam wcześniej o cięciu perukowca i zamierzam zastosować od tego roku u siebie.
Pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 21:20, 15 mar 2013

Do góry
Zeta u mnie też zima na 100.....

na tarasie

Zielona odskocznia 21:20, 15 mar 2013

Do góry
A dwa dni temu, narzekałam na brak śniegu. A wczoraj jak zaczęło sypać, to ja już mówię nie chcę więcej śniegu... przestańcie tam na górze poduszki trzepać...!

Ogrodowe zacisze 21:19, 15 mar 2013

Do góry
Grażynko!
A to lawenda
Nic lepszego nie znalazłam...

Polecam jeszcze kocimiętkę Fassena lub kocimiętkę żyłkowaną (poniżej). Fassena ma nieco delikatniejsze kwiaty, ale obie są cudowne

Albo przetacznik: (na wprost, taki wysoki - cudo)

Igiełkowy ogródeczek 21:17, 15 mar 2013

Do góry
Gosiu pozdrawiam zimowo...........

Liliowo i kolorowo:) 21:16, 15 mar 2013

Do góry
za oknem jest tak bardzo bardzo zimno, wieje tak mrozny wiatr i nie ma sniegu i cierpie bardzo bo martwię się o te biedne rośinki bez pierzynki wiec chociaz pocieszam się widokiem zdjęc kolorowo i pachnaco)
Mój 4 arowy azyl... 21:13, 15 mar 2013

Do góry
Basiu pozdrawiam zimowo.........

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 15 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Martusia!
Buczek dla Ciebie

Swoją drogą, ciekawe, jak be dzie wyglądał w tym roku. To zdjęcie sprzed dwóch lat. Z tamtego roku nie mam.

Marysiu,dzięki serdeczne,mój M nie wie o co mi chodzi to teraz obejrzy w calej okazałości
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 15 mar 2013

Do góry
Witaj Aniu........
u mnie dzisiaj ptaszki tez szalały....

śniegu mamy tony.......
dobrze, że przestało padać......
rano miałam jechać do Rzeszowa, na zakupy i na targi .....

niestety nie byliśmy w stanie wyjechać za bramę ....
a i tak od Krosna do Rzeszowa drogi były nieprzejezdne.........

pozdrawiam Cię zimowo......

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 21:08, 15 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
witaj Edi.....
u mnie także zadyma na całego......

zima na 100 %

też mam wejście do domu od północy.........
i ten sam problem co Ty......

myślę o bukszpanach, albo o iglakach, aby przez cały rok było ładnie.........

pozdrawiam Cię zimowo

Agatko, tak się zastanawiam...bo przecież bukszpan lubi też cień ( jesli wierzyć temu co piszą w internecie...)...a może by tak walnąć tam na tle ściany bukszpanik na pniu? Albo trzmielinę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies