Właśnie, mam jeszcze różne sałaty i seler naciowy, rachityczne niteczki.
I stipę pennata, to może być coś ładnego. Na razie rośnie najlepiej ze wszystkich roślinek, już ma kilkanaście cm.
Co do piwonii, to spokojnie na razie. Ja muszę przygotować im miejsce, a jeszcze nie zaczęłam nic robić. A kiedy jest dla nich najlepszy czas na przesadzanie?
Aga, stipe jak popikowałaś bezstratnie to nie licz ze Ci powypadają - teraz to one juz będą rosły jak szalone
Super wysiewy Trzymam kciuki zeby wszystko ładnie rosło i zapełniało rabatki i grządki w warzywniku
Ja kolejny rok z rzędu ograniczam wysiewy i ze wzgledu na czas i ze wzgledu na miejsce. Kupne kłacza i lilie stoją sobie przy oknie w sypialni i rosną (z rozplenic jedna na pewno żyje, inne byliny i lilie powolutku sobie rosną). Dzisiaj wysialismy z młodym kilka pomidorków, bazylie, sałatę i selery listkowe. Moze mu dokupie jeszcze jakies sadzonki na giełdzie w razie czego. Na razie nie mam do tego głowy.
Zastanawiałam sie czy Ci dzisiaj nie wykopać piwonii, ale teoretycznie to nie jest dobry czas na jej przesadzanie. Chyba jednak zaryzykuje i przymierze sie do nich, gdy przyjdą róże - może ich nie usmiercimy
Mi lilie przyszły chyba we wtorek, potrzymałam w kotłowni w kartonie (bez rozpakowywania). Wczoraj zaglądam, a one urosły od 5 do 10cm. Przebiły woreczki foliowe. Dziś sadziłam.... jeszcze 3 martagony się zostały. Przyszły OGROMNE cebule, jakbym wiedziała , że będą takie porządne to kupiłabym więcej A tak wzięłam 2 rodzaje po 3 szt
To co wystaje już nad ziemię przysypałam korą.
Fotek cebul nie mam, może jutro zrobię i pokarzę jak wielkie cebule przyszły.
A to wczorajsze dołki piwoniowe. Już obsadzone, ale przy latarce.. wiec foty nie ma .. Zresztą jeszcze nic nie widać. A to co wystaje też podsypałam korą. Resztę trawnika też zlikwiduję i posadzę trawy
Napiszę tylko wooow.....
Dziś też posadziłam swoje lilie.. tylko moje tak wybujały w kartonie, że przebiły woreczki i urosły na 10 cm To co wystaje nad ziemię przysypałam korą.
Tak, juz kwitna.Robi sie kolorowo.
Mezus sprzatal, zrobil perfekcyjnie
Dzis sadze lilie, sadzila Ania Mala i Justyna, wiec i ja wsadzę.
Cos net swiruje, musze zresetować. ..
Fajne zapory do węza i butów czyszczenia
Rzeczka krokusowa pieknie sie wije, piekne ujecia.
Nazwe zapisalam i tez sadze juz lilie w takim razie. Poranek okropny, Miska rozszarpala powojniko, normalnie mam pobojowisko...zabije cholere!
Pokus w sklepach pelno, ja mam chec na magnolie, w paku niebieska, potem lomonkowa, ale cena 310, duzo.
no toś się obłowiła dziś ja mam jakieś lilie te pachnące i tez te pachnące trąbkowe i te zwykłe niskie ...ale lilie są ładne to czemu sobie ich żałować
Justynko mnie jakoś coś naszło na lilie w tym roku. Mamkilka sztuk kupionych 2 lata temu i stwierdziłam ze nic sie przy nich nie robi i nie wymarzają więc są ok. i trzeba mieć więcej. Tylko teraz trzeba posadzić te 50 sztuk.
lilie tez muszę dokupić ( teraz powinnam zamawiać ...ale mam inne priorytety wiec lilie muszą poczekać ) .....ale jak widzę pakowanie ...normalnie niczym w laboratorium
Pieknie go pkazalas, uwielbiam twoje fotki.
Justys, juz lilie do gruntu sadzilaś? Moge juz? Koniecznie daj odpowiedź.
A, mam lilie Big Brother, ciekawa jestem, czy tez tak urosnie. A czy slazowka ma jakieś szczepki?
Bez koralowy ciemny, od ciebie, idzie jak burza, wielki juz, tak 70cm
Dostałam przesyłkę z liliami, plus kilka sztuk irysów i dalii. Irysy i dalie posadziłam do doniczek a lilie muszą trochę poczekać na posadzenie. Ale niektóre z nich mają już długi kieł. I nie wiem czy mi się nie zmarnują.
Lilie w lodówce i dobrze,Moje kolejne też
Co w ziemi na Dębowym to dowiem się po niedzieli
...sama chciałabym wiedzieć co tam się dzieje
.Cyba z miesiąc już tam nie byłam.
Tak wszystkiego więcej, ładniej.
Ale w tym roku przez tą moja pracę nic prawie w czasie niewidzie
Chyba,że tylko to co idąc do pracy rano .
Pracuję do czwartku włącznie,ale do świąt też trzeba się przygotować i to nie tylko domowo, wizualnie ale duchowo też
W poniedziałek już moja córcia jest!!!!W końcuCiesze się jak gówniarz na to nasze bycie razem!!W końcu te święta będą w komplecie.reszta schodzi na plan dalszy , rozumiesz ??
Jak moje hosty się maja też nie wiem. co za rok!!!
Ale na parapecie Emperss Wuu już wypuszcza listki.A są dwie na jedną działkę i na drugą
Violu piękną hortkę upolowałaś
Czy to ogrodowa, kwitnie na zeszłorocznych pędach?
Czy to jedna z tych nowych, które kwitną na wiosennych przyrostach?
Znasz jej nazwę?
Aniu, Bogdziu, Violu, Aniu, Irenko, Aniu, Izo, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo
Lilie, które przysłali mi przeszło tydzień temu, w końcu zdecydowałam się posadzić. Była to iście saperska robota!
Na rabatach bylinowych jeszcze nie wszystkie rośliny ruszyły. I weź tu człowieku wyceluj pomiędzy:/
Najtrudniej było przy martagonach na hostowisku. Tam w cieniu jeszcze żadna funkia nie wypuściła kłów.
Mimo kopania na chybił trafił, obyło się bez strat
Czwartek był przecudnym dniem! Nareszcie słońce i 12' Aż naszła mnie ochota na zdjęcia
Tym sposobem kolejna roślina zyskała portfolio.
a z nudów policzyłem lilie wodne ile mam odm i wyszło mi 13 odm ale mam zamiar nabywać nowe i nowe tylko oczko będzie za ciasne, ale co się nie robi dla roślinek co się pokochało.
Foto niektórych z nich, już nie mogę się ich doczekać ( a lilia `tina` jest jako 14 odm.)