Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:23, 01 kwi 2016

zoja napisał(a)
przyszłam z rewizytą - piękną wiosnę masz w ogrodzie
tak jak myślałam wcześniej - znam Twój wątek i zaglądam - cichaczem
Pozdrawiam!
Witaj ja też zaglądam do wielu osób i się nie odzywam

Shemsi napisał(a)
Moje żurawki po czyszczeniu tak samo, jak u Ciebie. Podobno silne bestie, więc liczę, że się pozbierają, na razie dbam, żeby pies biegając po rabatach za bardzo ich nie zakopał

powiem szczerze że takich żurawek to jeszcze nie miałam, chyba mają jakąś chorobę, sprawdzałam dokładnie czy opuchlaków nie ma, nie znalazłam ale te główne pnie są tak jakby wiotkie i po przełamaniu brązowe w środku, dopiero coś tam z boków wyrasta młodego. Po oczyszczeniu z suchych liści dosłownie same kikuty zostały, więc je sekatorem pościnałam do zera. Jak odbiją to będą, jak nie to płakać nie będę tylko tak sobie myślę, że jak to jakieś dziadostwo to na inne rośliny może włazić.

mirkaka napisał(a)

Ty masz chwile zwątpienia czy do łuków nie powrócić a ja mam ich trochę dość , i myślę jak tu je wyprostować, bo mam na pewno kilka wkurzających. Też dążę do ładu w ogrodzie, najbardziej wkurza mnie główny klomb z różami, tam jest ciągły bałagan, bo oprócz róż są na nim piwonie, hortensje i byliny.
eee tam zwątpienie to miałam w ubiegłym roku jak Juźka swoje łuki planowała no ładne są, nie powiem że mnie nie kręcą takie ogrody ale chyba tylko mogę je podziwiać
z różami to też mam bałagan, kupowałam każdą inną pod wpływem chwili, posadzone wszystkie w kupie, więc kolorowo jest. Jesienią dosadziłam jeszcze te 15 gratisów to jak się przyjęły to będzie już całkowity jarmark aaa i jeszcze wsadziłam w nie lilie bo nie miałam gdzie upchnąć

kasja83 napisał(a)
Jaką to masz seslerię Iwonka?
Mówisz, że łamiesz w temacie kształtu rabat?
nie, na razie nie zmieniam lubię moje kanty, jak się napatrzyłam na łuki to miałam chwile zwątpienia ale już mi przeszło

moja sesleria to skalna

MAD napisał(a)
Wiosna pełną gębą. Teraz trochę popada, potem słoneczko i będzie busz!
Co do łuków i prostych rabat. Teżostatnimi czasy jakoś tak te linie proste mnie kuszą... Jak już skończę łuki to najwyżej będę przerabiać.
ten deszcz jest potrzebny, u mnie jakoś sucho. Masz rację ociepli się i wszystko będzie rosło jak grzyby po deszczu Magda Ty masz pięknie z łukami, a ja często przeglądając Twój wątek zaglądam na pierwszą stronę gdzie pokazywałaś swoje rozlewisko już pewnie go nie masz?

Dominika11 napisał(a)
aaaaaaaaaaaa fotki fotki
wiosna piekna
haha no wiosna
amelia_b 09:32, 01 kwi 2016

u mnie tez leje, ale na jedno to dobrze bo muszę na jutro imprezkę na 16 osób przyszykować,a w pracy jestem więc mam mało czasu, a jak by było ładnie to bym się wnerwiała że w domu muszę siedzieć a tak spokojnie sobie poszykuje
Kawa 09:33, 01 kwi 2016

Iwonka no sama masz super czosnki i tulipany i seslerię i piwonie taką dużą wiosna na całego
macham 700
iwka 09:51, 01 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
u mnie tez leje, ale na jedno to dobrze bo muszę na jutro imprezkę na 16 osób przyszykować,a w pracy jestem więc mam mało czasu, a jak by było ładnie to bym się wnerwiała że w domu muszę siedzieć a tak spokojnie sobie poszykuje
a co ty masz za imprezę, święta się skończyły
iwka 09:55, 01 kwi 2016

Kawa napisał(a)
Iwonka no sama masz super czosnki i tulipany i seslerię i piwonie taką dużą wiosna na całego
macham 700
no byłam sama zaskoczona że takie urosły, w niedzielę ostatnio zaglądałam do nich i były o połowę mniejsze

piwonia do przesadzenia, za głęboko wsadzone i słabo kwitną. W ubiegłym roku miały chyba ze trzy kwiatki a kilka pączków mrówki mi zjadły Ponoć w sierpniu najlepiej przesadzać