Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Napia 23:41, 31 mar 2016

Piękna wiosna u Ciebie i szybko przyszła. U mnie podobne widoki to chyba dopiero w połowie kwietnia

Słońca życzę na weekend sobie zresztą także, bo pracy w ogrodzie masa, a w tygodniu nie ma kiedy
marzena 23:41, 31 mar 2016

wiosna szaleje u Ciebie, super !
agata19762 04:08, 01 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj na "dole" Polski plus 18,. a u mnie plus 9. Jaka to sprawiedliwość?
Nic dziwnego że na leżaczkach w karty gracie.
Też bym chciała na dwór i siedzieć, ale wczoraj nieźle mnie przewiało. Az mnie głowa rozbolała od roboty.

Pomysł z oknami jest wspaniały.

Dokładnie tak
U mnie było 18 st.piękny dzień miałam
agata19762 04:19, 01 kwi 2016

Irenko cudna ta Twoja osobista wiosna
Kindzia 08:58, 01 kwi 2016

Piękną masz białą drzewiastą, ale obsypana!!! Moja taka lawendowa, w zeszłym roku dwa kwiaty miała, z nimi ją kupiłam. Malutka jest, ruszyła, zobaczymy jak będzie z kwieciem
W zeszłym roku u Kapiasa kupowałam drzewiaste po 50 zł.

U nas dzisiaj też delikatnie pada, ponuro i ochłodziło się znacznie. Jutro ma lepiej być, a na niedzielę zapowiadają u nas 20 stopni Życzę Ci też takiej pięknej niedzieli, żebyś odsapnęła trochę.
katel 10:03, 01 kwi 2016

Tamaryszek za mną chodzi ale nie wiem jakiego szukać mam, bo jest trochę tych odmian, chcę żeby miał śliczne różowe kwiatychy jak Twój. Jaką masz odmianę?
Milka 10:29, 01 kwi 2016

KATEL
Kasiu nie wiem, bo one sadzone na samym początku przygody z ogrodem w 97r., wtedy nazw nie było, na pewno kwitnie wcześniej niż ten francuski i bardziej obficie, ale za to latem masz róż z francuskiego, nawet nie wiedziałam, że aż tyle tamaryszków jest; od ub.r. mam biały dzięki Edytce, na razie maciupki, zobaczymy jak w tym sezonie się rozrośnie, bo ewidentnie przeżył.
Znalazłam jego nazwę ...to HULSDONK WHITE.
KINDZIA
pierwsza wiosenna burza za nami, szaro i leje, a w zapowiedziach słoneczny i ciepły weekend, czekam bardzo, bo lilie chcę posadzić już wszystkie i nowe piwonie, 2 sztuki; jak drzewiasta miała 2 pąki, to już w tym roku powinna mieć więcej, czekamy zatem.
Dokupię piwonii, ale czekam na takie już z pąkami, są droższe, ale jest gwarancja kwitnienia, ale nie drzewiaste.Gosia miała upały, w krótkim rękawku, tak jeszcze nie miałam

AGATKO
ale was dogrzało
moja wiosna bardzo deszczowa, ale roślinom to jednak służy, więc jakoś przeczekam.
MARZENA
u ciebie też

NAPIA
Agnieszko, to prawda, czas na ogród tylko w weekend, po pracy nic mi sie nie chce, zatem niech nam dogrzeje
i zapachnie piwonią, już niedługo..
Milka 10:30, 01 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

O, to dobrze, bo do rh kupiłam dwa różne, a do magnolii nie

Pewnie są specjalne do magnolii, ale lubią podobne warunki, więc ja od 3 lat ten sam i podaję i służy im to
Pola 11:07, 01 kwi 2016

Irenko, Ty specjalistkaod powojników......mam problem z uwiądem, chcę wymienić i posadzić w tym samym miejscu, czy znów nie będzie tak samo....czy w inny sposób przygotować ziemie ?
Milka 11:11, 01 kwi 2016

Jolu, specjalne mikstury na uwiąd stosuje Alinka...watek <<Ogród u stóp klasztoru"
Wiem, że na pewno Kindziaa też je stosowała, bo ja odpuszczam powojniki, które cierpią na uwiąd, mam tylko te bezproblemowe. Tamtymi sie nie przejmuje, nie wykopuję, jak dadzą radę, jak nie ok, zarosną je inne.
Moja rada, kupić inne powojniki.