Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Bogdzia 07:56, 01 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Nic ciekawie.. czasu brak na forum.. czasu brak na ogród.. tradycja.. jak sezon to mam robotę. Ale nie narzekam.. lepsze to niż siedzenie bez pracy

Twój liliowec pełny pomarańcz też tak wędruje po rabacie Żadne mi nie wędruje tylko Twój Ale ładny i ma dużo miejsca wiec mu pozwalam.. włazić na różwego tamaryszka.. i róż mam z pomarańczem.. grrrr i różowy powojnik..

Oj kompozycje to ja mam futurystyczne

Spadam, bo głowa już mi pęka..

Aniu u mnie troche wędruje tylko ten pełny Kwanso ale Ty masz podobnego tylko pojedynczego od jakiejs koleżanki sprzed Ogrodowiska i ten to dopiero potrafi wędrowac, myśle że to wyczyny tego pojedynczego choc i mój pełny troche może wedrowac ale nie az tak , tamten jest trudny do wyplenienia i stale odrasta, moja siostra dostała go jak kupiła dom i walczy z nim juz wiele lat.
Mala_Mi 08:21, 01 kwi 2016

natix napisał(a)
One chyba tak mają ale co ja tam wiem...
W zeszlym roku wysadzalam calą kępę a dzis widze,że znow mi cos wylazlo. I jak tu żyć

Natix ma u siebie pytanie, a do mnie więcej osób zagląda.. może ktoś pomoże ..

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4939-jak-dziecko-we-mgle-wciaz-bladze?page=7
Mala_Mi 09:11, 01 kwi 2016

Kawa napisał(a)
miłego dzionka

Miłego dnia.. z taką kawusią z serduchem.. .... musi być miłe. Chętnie bym wypiła drugą kawusię na taki pochmurny dzień.. ale nie mogę ..buuuu
Wiśnia cała w pąkach... zakwitnie, jak na razie przymrozków nie zapowiadają
Mala_Mi 09:22, 01 kwi 2016

Agania napisał(a)
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Moja szklarnia ma 4x8m.. albo 4x6m, eMa nie ma wiec nie mam się jak zapytać
Kindzia 10:06, 01 kwi 2016

Ortusem wiąza na szpeciele to kiedy pryskasz? Profilaktycznie? W maju?
mira 10:13, 01 kwi 2016

brrr ale się opisłam i..

chodzi mi o azalię mariuszka jaka przy niej rośnie i są razem ładne - kiedyś fotkę widziałam

pogodę też sprawdzam stale jutro mam mieć -1

pozdrawiam ciepło bo dziś zimno ale od niedzieli cieplutko hehe
Agania 12:02, 01 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Dziękuję Aneczko..już Cię nie bede męczyć o nazwy tych ślicznotek z pierwszego zdjęcia

Mnie się inne nie bardzo podobają za bardzo groteskowe do mojego ogrodu...martagony są botaniczne i wyglądają naturalnie...bardzo mi pasują....11 szt z jednego koloru chyba wystarczy
Dzięki za info i foty
Mala_Mi 12:28, 01 kwi 2016

Agania napisał(a)

Dziękuję Aneczko..już Cię nie bede męczyć o nazwy tych ślicznotek z pierwszego zdjęcia

Mnie się inne nie bardzo podobają za bardzo groteskowe do mojego ogrodu...martagony są botaniczne i wyglądają naturalnie...bardzo mi pasują....11 szt z jednego koloru chyba wystarczy
Dzięki za info i foty

Czerwono-bordowa to CLAUDE SHRIDE, a różowa to PINK MORNING albo SLATE s MORNING.
Iggia 12:31, 01 kwi 2016

Anek, zerknij proszę do mnie tak na szybko.
Agania 12:49, 01 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Czerwono-bordowa to CLAUDE SHRIDE, a różowa to PINK MORNING albo SLATE s MORNING.

Poszło w notes...buziakas