to by nikogo nie utuczyc i siebie tez pączki na tłusty czwartek.......tylko do patrzenia.
Jedna z moich córeczek (największy pożeracz słodyczy do dziś) mawiała: jak nie mogę jeść cukierków to je schowaj...
Czego oczy nie widza tego sercu nie żal - zmykam, żeby mnie nie kusiło
Jak Gaby napisała, że Kubusiowo, to środek Polski, to az poleciałam oglądać wiadomości ...
A mój hipek dostał pączka na Tłusty czwartek (własciwie sam sobie wyprodukował), hihihi potem go sfocę
Moje zdziwienie też było wielkie , ale nie mam nic przeciwko temu by było (Kubusiowo) srodkiem Polski.
Żebyś miała więcej pączków na ten tłusty czwartek to pokażę Ci jeszcze dwa Twoje pączki.
Aniu a co orliki mają do ślimaków ? nic o tym nie słyszałam i pewnie wiele osób też .
podobno ślimaki ich nie lubią i wynoszą się z ogrodu
Anuś...tylko podobno........ na te wielkie ślimaki nie pomagają... siedzą w moich łanach orlikowych i żrą co im się nawinie... Sorki za rozwianie nadziei.... orlików mam dużo i różne..
Bożenko miłego dnia
No i rozwiałaś nadzieje. Ale orliki masz piękne, cudne.
Ja zrobiłam hortensjowe drzewko z Kyushu. Teraz będzie miało 3 latka ale jeszcze nie kwitło bo robione z patyczka. Mam nadzieję, że w tym roku będą już kwiaty. Tylko nie zwracajcie proszę uwagi na otoczenie i ten sznurek bo na razie stoi w tzw. ubocznym rozmnażalniku i czeka na swoje miejsce. Na wiosnę pójdzie na nową rabatkę koła świerka i miskanta. Pierwotnie były dwie odnóżki z patyczka ale jedną pies wyłamał a teraz ta druga nie jest idealnie prosta Nie dało się jej bardziej nagiąć bo groziła złamaniem. Nie wiem czy się idealnie naprostuje ale jako że to moje pierwsze drzewko to i tak jestem zadowolona
Wirtualny jest najlepszy, biodra zostawia w spokoju......ale apetyt niestety wzmaga!
Gosiulek,Dzięki.Ja w tym roku pozostanę przy oponkach..........dla gości!Lecę smażyć!A dla siebie ...serowe ciasteczka z nadzieniem pigwowym.
Miłego dnia!
Dzisiaj pierwsze zakupy wiosenne...nasion
podzieliłam na 3 grupy do siania......chyba dobrze?
Marzec do gruntu (sałata tylko w domu na rozsadę)
KWIECIEŃ do gruntu
Maj do gruntu (bazylia do doniczki..u mnie robi za ozdobę)
a ogórki wysieję w domu.....w kwietniu
Będą jeszcze pomidorki i papryka...więc kupiłam preparat grzybobójczy
i szpinak nowozelandzki..........czy mogę go wysiewać już początkiem marca do gruntu?
ale udane zakupy!! czyli do warzywnika juz jesteś przygotowana