Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

A miało być tak pięknie.... 22:03, 08 lut 2013

Do góry
To własnie w tym miejscu,gfzie ta krecha
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:56, 08 lut 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Magnolio - duuużo zdrówka życze - ja od 3 tyg nie moge wyjśc z zapalenia oskrzeli... tzn. wg p. doktor wyszłam, tylko potem jeszcze się kaszle długo....
Ja dziś byłam tak klapnięta, że rano wstałam, wyprawiłam dzieci do szkoły i poszłam drzemac - o mało nie spóźniłam się do pracy...

Powiększyłam plamy

czerwony - Beatles

fiolet - żurawki

niebieski - bodziszek

limonkowy lub bordowy - jeżówki plus trawy

limonkowy lub bordowy - może rozchodnik okazały? nie bedzie za niski skoro obok będą jeżówki?

kulki zielone to bukszpany

dalej cos mi tu nie pasuje..... ale jeszcze nie wiem co....

może do tych większych plam dodać gdzieniegdzie mniejsze plamki czegoś jeszcze?
podobaja mi sie kuleczki berberysa Admiration ale nie wiem gdzie go wpasować i czy w ogóle tu pasuje...

wracamy do tematu?
Tu odpoczywam 21:52, 08 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Celinko!

Jakie pięęęęęęękneeeeeeeeeeeeeee !

Dzięki, dzięki a jak je przenieść do ogrodu w realu ? Jej jakież one ładne ! Jak Ty je pielęgnujesz?
Zauroczyłaś mnie nimi - noc w kolorach floksu

Grażynko jak tak do nich wzychasz i chcesz je mieć, to trzeba wziąść dziabaczkę i wydziabać u mnie
a potem posadzić u Ciebie

Ale to późnym latem , bo trzeba rozdzielić kolorkami.Teraz nie pamietam, gdzie który kolorek!
tylko musowo się przypomnij ,bo może mi wylecieć z głowy!

Niczym specjalnym ich nie karmię. Garść azofoski na wiosnę i to wszystko
mam jeszcze białe, jeśli masz ochotę

To wszystko w tym temacie
Norweski ogródek... 21:48, 08 lut 2013

Do góry
Skalko,obudz sie,wiosna idzie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:45, 08 lut 2013

Do góry
Bozenko,dpoiero pomyslałam,zeby poprosic cie o rozpoznanie pączków,a tu juz mam gotowa odpowiedz.W takim razie czkekam na kwiaty azalii,bo na ten raz co kwitła to miała piekny kolor kwiatówe,jak poszukam to wsatwie,chyba w 2011 roku to było.Pieris ma paki,nie mam dobrego aparatu i moze nie widac,ale jak bedę spacerowała po ogrodzie to pstrykne.
Bozenko,a może ty znasz ta roslinke zieloną w doniczce?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:45, 08 lut 2013

Do góry
Danusiu,tak na zachete dla wiosny
Jeżówka - Echinacea 21:45, 08 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogusia te złociste są

mały mix

Zbigniewie, jak się nazywają te dwie po lewej?czerwona i pomarańczowa?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:44, 08 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Emka - bukszpanowe stożki mam, ciekawe jak po zimie, oba miejscami brązowe plamy mają, zobaczymy... a spiralka mi się marzy. Ciachnę, a co, chyba nie zmarnuję? Teoretycznie wiem jak to się robi,a praktycznie... na czymś się trzeba nauczyć
Szpalerową jabłonkę już mam - sama wycięłam, pochwalę się a co

A to druga, nie szpalerowa, za to ma więcej owoców

No, na hasło ogrodowisko - rabat, jestem za!!

Marzenko - dziwne z tym ipadem! hmm... ale przynajmniej łatwiej go przekręcić i już po kłopocie

Aniu
- no, jeżówki ma drogawo, to prawda. Ale jakie i jaki wybór! Ach ta pogoda u nas... a ja bym chciała już, w doniczki bym sobie posadziła i patrzyła jak rosną... w domu W ubiegłym roku tak pędziłam funkie z kłączy, ładnie urosły

jabłonka sama dźwiga te patyki? a hosty śliczne no i ławeczka
Mój 4 arowy azyl... 21:42, 08 lut 2013

Do góry
Sobota będzie ostatnim dniem pobytu wnuczki u babci i dziadka. Ponieważ z wyjątkiem lodowiska nie ma zabaw i sportów na śniegu, bo go po prostu brak, wymyślamy różne zajęcia. Dzisiaj zrobiłyśmy dla Mamy i Taty to:

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:36, 08 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam serdecznie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:32, 08 lut 2013

Do góry
Zdjecia robione wczoraj w południe,dzisiaj krajobraz już niestety zimowy.

Ogród w lesie 21:30, 08 lut 2013

Do góry
No to bęc
Roztoczańskie klimaty 21:26, 08 lut 2013

Do góry
Gratuluję 400-stu stron
Tu odpoczywam 21:25, 08 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
..Ja Ci dam mała działka, he he. Przypilnujemy by dąb nie był większy od działki ..I pomyśleć, że w planach miała być połowę mniejsza, ale mąż mnie przekonał do tej wielkości
A dziś mówię, dlaczego nie kupiliśmy 3 razy tyle ?

bardzo przepraszam ale wydawało mi się że działka nie ma więcej niż 2000m2

w ramach przeprosin (też floksowo)
Mój mały raj na ziemi :) 21:23, 08 lut 2013

Do góry
Tess,
tak z drewna w zeszłym roku były petunie, hortensje i hosty w nich + troszkę zapachu w postaci maciejki

muszę się zorganizaować i wszystjko przemyśleć, bo inaczej dostanę wiosennej głupawki! na widok roślin oczywiście..... a tak - donice są, pergola są, róże przybędą z końcem marca itd... ale grunt, ze przemyślenia są ! nic poza przemyślenia!

Noemi,

róże to jak zaraza ! masz jedną i chcesz więcej !!! ja oszalałam, ale nie mam juz gdzie, wiec donice wydają się być idealne

Bogdziu

donice juz są tylko nasadzenia przemyśliwam
a budować będę taras przed domem i donicę tam też, na lawendę na słonku !
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:22, 08 lut 2013

Do góry
Emka - bukszpanowe stożki mam, ciekawe jak po zimie, oba miejscami brązowe plamy mają, zobaczymy... a spiralka mi się marzy. Ciachnę, a co, chyba nie zmarnuję? Teoretycznie wiem jak to się robi,a praktycznie... na czymś się trzeba nauczyć
Szpalerową jabłonkę już mam - sama wycięłam, pochwalę się a co

A to druga, nie szpalerowa, za to ma więcej owoców

No, na hasło ogrodowisko - rabat, jestem za!!

Marzenko - dziwne z tym ipadem! hmm... ale przynajmniej łatwiej go przekręcić i już po kłopocie

Aniu
- no, jeżówki ma drogawo, to prawda. Ale jakie i jaki wybór! Ach ta pogoda u nas... a ja bym chciała już, w doniczki bym sobie posadziła i patrzyła jak rosną... w domu W ubiegłym roku tak pędziłam funkie z kłączy, ładnie urosły

ogrodoweimpresjejolki 21:14, 08 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
A teraz relacja z mojej działki sprzed 15 minut

M. pyta o zdrowie i zdaje relację z prac
Czereśnia i grusza już białe

U mnie dzisiaj nasypało. Bielenie odroczone.
Pozdrówka.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:11, 08 lut 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Czy to są w końcu pąki kwiatowe na azalii czy znowu liście.Ma ona 4 lata i raz kwitła,nie mam już chyba cierpliwości do niej,jesienia zapowiedziałam jej,ze jak nie zakwitnie to się pożegnamy,czyzby się zlękła?

Pieris chyba też przeląkł sie przesadzenia,bo widzę jakieś pączusie ma pierwszy raz.Krzaczek 4 letni niewiele urósł,może one mają takie minimalne przyrosty?

Małgosiu te grube pączki to kwiatowe a te szczupłe liściowe.A na drugim zdjęciu nie widze pierisa, wprawdzie mój wzrok jest bardzo zawodny ale tam go chyba jednak nie ma , to liście szafirków chyba.
Tu odpoczywam 21:06, 08 lut 2013

Do góry
Witam wieczorową porą

Nie mogę wyjść z podziwu ,gdzie mnie przyuważyłaś na huśtawce??:

Floksy sie podobają Tobie?
To podsyłam

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:03, 08 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
zagadka :jaki to styl:japoński,angielski,czy wiejski?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies