Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Tu ma być ogród :) 23:12, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mnie kusi teraz przesadzić i mieć spokój. Ale teraz kwitną. Rozsądek mówi, by wiosną, kiedy zaczynają się budzić.

ja przesadzałam w maju
Tu ma być ogród :) 22:41, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To daj mi znać, kiedy...
A jak przyjdą mrozy i się nie ukorzenią?
Choć jak się golaski róż sadzi ...

Dam znać.
Spróbuję jedną odkopać, żeby się zorientować czego można się spodziewać. Dobrze, że te, które akurat planuję przesadzić są najmniejsze i najwcześniej zakwitły, teraz już im się płatki na rózowo przebarwiają.
Niepowodzenia nie biorę pod uwagę.
Tu ma być ogród :) 22:31, 16 sie 2016

Do góry
To daj mi znać, kiedy...
A jak przyjdą mrozy i się nie ukorzenią?
Choć jak się golaski róż sadzi ...
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:28, 16 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A Dominiko choć serce rwie się-nic już nie sadzę w tym sezonie-ogarniam jeszcze kuwetę wokół tarasu.

Ja już przez ten ziomb zastanawiam się, czy sadzić, tzn. przesadzić. Chyba wiosną to uczynię.

Tu ma być ogród :) 22:27, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mnie kusi teraz przesadzić i mieć spokój. Ale teraz kwitną. Rozsądek mówi, by wiosną, kiedy zaczynają się budzić.

a ja tak za miesiąc bym się za to wzięła, do wiosny jakoś nie chce mi się czekać.
Tu ma być ogród :) 22:23, 16 sie 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 22:21, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bardzo lubię takie porównania. Mówisz 125 cm od siebie?
Dobrze wiedzieć. Ja muszę poprawić

Tak 125 cm i to mi się wydaje dobra odległość, nawet ciut więcej mogłoby być.
Ale od tuj to chyba za blisko posadziłam.
Kiedy jest najlepszy czas na przesadzanie hortek, bo 5 na pewno będę musiała przesadzić?
Ogród z pergolą 20:30, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Twoje polar bear śliczne
Czytam, ale jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam.
Ania, gdyby było choć troszkę trawnika, łatwiej byłoby wszystko obsadzić. Tu rodzinka ma rację. Trawnik jednak porządkuje. I daje ładne tło.
Ale skoro nie lubisz, pozostaje kibicować.
Fajnie, że drewutnia zasłonięta. Będziesz płot malować?

trawnika mam mega dużo ale chcę mieć rabaty pod tujami więc po 3m zabiorę z kazdej strony.
płot malowałam raz drewnochronem szarym, jeszcze raz trzeba. może w tym tygodniu jak pogoda dopisze...
Ogród Mirelli 20:29, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, napisz mi na pv, gdzie jest ta szkółka bylinowa, w której kupujesz jeżówki? Ja w przyszłym roku muszę kupić sobie te odmianowe. Może gdzieś przejazdem będę. Rozplenice też tam kupowałaś?
Bukiecik niedzielny śliczny zrobiłąś. Taki pastelowy

Jak teraz wyglądają twoje różane donice? Nadal róże kwitną? Miały przerwę?

Iwonko zaraz wyślę Ci link.
Tak rozplenice tez tam kupowałam i wszystkie inne trawy, które teraz sadziłam.

Bukiecikiem na stole zachwycam się nieustannie

Róże kwitną cały czas nieustannie. Przerwy nie miały, bo ścinam na bieżąco przekwitnięte. Pierwsze kwitnienie jednak było najbardziej okazałe
Tu ma być ogród :) 20:21, 16 sie 2016

Do góry
Bardzo lubię takie porównania. Mówisz 125 cm od siebie?
Dobrze wiedzieć. Ja muszę poprawić
Ogród z pergolą 20:13, 16 sie 2016

Do góry
Twoje polar bear śliczne
Czytam, ale jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam.
Ania, gdyby było choć troszkę trawnika, łatwiej byłoby wszystko obsadzić. Tu rodzinka ma rację. Trawnik jednak porządkuje. I daje ładne tło.
Ale skoro nie lubisz, pozostaje kibicować.
Fajnie, że drewutnia zasłonięta. Będziesz płot malować?
Ogródek Iwony II 18:52, 16 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka grill ceglany wygląda bardzo fajnie. Ja raczej patrzę na szybkość przygotowania potraw dlatego polecałam gazowego

Mirelko, przez zimę poczytam o tych gazowych. Można takie też wkomponować, ale na razie nic jeszcze na ten temat nie wiem
Ogródek Iwony II 18:48, 16 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
hih jak bym czytala o swoim mezu. U nas to tez tak czesto jest, ze ja mu mardze, ze cos chce a on nie ma czasu a tu nagle bach i zrobione. Musze tylko uwazac, bo jak mi sie koncepcja zmieni to moze byc, ze wg pierwszej bedzie zrobione jak nie ponformuje o przemyśleniach

Dokładnie tak.
Zawsze muszę być przygotowana
Tak było przy ostatnich pracach. Dobrze, że mnie w porę zawołał. O 6 rano to było, bo nie mógł spać i od 5.30 pracował w ogrodzie. Jak obudził mnie w sypialni telefon od M, to wiedziałam, ze muszę szybko się ubierać i lecieć przed dom, bo inaczej będzie nie "po mojemu"
Ogródek Iwony II 18:44, 16 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, fajnie oglądać fotki z Twojego ogrodu mając w pamięci widoki na żywo . Rabata przy tarasie z hortkami, werbeną i czerwonymi różami jest obłędna .
Moje Polar Bear nie mają falbanki, dolne kwiaty są tylko delikatnie " ząbkowane "

Gosia, był moment, że te czerwone róże mnie podrażniły, kiedy wszystkie zakwitły naraz, było więcej czerwieni, niż zielonego, do tego świeciło słońce, normalnie raziło po oczach. Ale za chwilkę wszystko się uspokoiło, doszły czosnki główkowe, uspokoiły trochę tę czerwień, potem werbena, hortensje i naparstnica
Rozmawiałyśmy o połączeniu fioletu i czerwieni - faktycznie może się podobać. Do tego bordowe berberysy.

Mówisz, ze twoje Polarki wyglądają inaczej? Ciekawe ... może Bożenka by opisała cechy charakterystyczne? Muszę zapytać się

Gosia, cieszę się, że mogłam zobaczyć fotki twojego ogrodu. Łatwiej mi teraz utożsamić, jak coś piszesz o swoim ogrodzie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:31, 16 sie 2016

Do góry
Iza, smakołyki, że ślinka przez ekran poleciała, cudnie
Do raju daleko - u Ewy 16:56, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pawełek zwrócił uwagę na ten domek i twierdzi, że jest odnowiony.
Fajnie rozpoznawał miejsca w waszym ogrodzie

Domku nie odnawialiśmy, ale czas o tym pomyśleć na przyszły rok.
W tym sezonie jeszcze położymy dach na naszej drewutni i postawimy ogrodzenie od ulicy. Chciałabym też postawić ściankę z lustrem, ale nie wiem, czy zdążymy przed zimą
Do raju daleko - u Ewy 15:47, 16 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Trochę zdjęć

Pawełek zwrócił uwagę na ten domek i twierdzi, że jest odnowiony.
Fajnie rozpoznawał miejsca w waszym ogrodzie
Ogródek Iwony II 15:41, 16 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zmiana super Dobrze jest razem pracować

Luki napisał(a)
Bez tego koła i z prostymi liniami przy wejściu wygląda to znakomicie

Teraz to już mam komplet
Sama bym nie dała rady sobie z tym poradzić

Ogródek Iwony II 15:34, 16 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ty masz wszystko ładnie zaplanowane i dzielnie realizujesz metr po metrze super ci idzie

Justynko, dzięki.
Jak rok temu wspomniałam Zbyszkowi nieśmiało, by tu linie wyprostować, dostało mi się po uszach Ale gdzieś musiały mu długo moje słowa dźwięczeć w uszach, bo sam później wyszedł z tym pomysłem. Teraz następne kroki planujemy razem. Tzn. Zbyszek się mnie pyta, co sądzę, jak ja to widzę, i najlepiej, bym była dobrze przygotowana, bo potem on działa bardzo szybko i w nieprzewidywalny sposób, tak, jak z kupnem ziemi
Ogródek Iwony II 15:26, 16 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
To ze zmęczenia nie można zasnąć? Jak dziś o 3 po dwóch "nockach" padłem jak zabity Nawet budzik nie dał rady mnie zbudzić - dobrze, że nie szedłem do pracy

Sebku, jak boli każdy kawałek ciała i przez całą noc dowiadujesz się, ze masz mięśnie w miejscach, o których nie miałeś pojęcia, to można kręcić się na łóżku i nie zasnąć
Albo dalsze kopanie w ogrodzie ci się śni, albo przybijanie łat na dachu

Mi ostatnio zdarzyło się wziąć cieplutką kąpiel i zasnąć ... w wannie. Dopiero męża wołanie spowodowało, że wróciłam do rzeczywistości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies