Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Iwk4 15:47, 16 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Trochę zdjęć

Pawełek zwrócił uwagę na ten domek i twierdzi, że jest odnowiony.
Fajnie rozpoznawał miejsca w waszym ogrodzie
Ewa777 16:56, 16 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Pawełek zwrócił uwagę na ten domek i twierdzi, że jest odnowiony.
Fajnie rozpoznawał miejsca w waszym ogrodzie

Domku nie odnawialiśmy, ale czas o tym pomyśleć na przyszły rok.
W tym sezonie jeszcze położymy dach na naszej drewutni i postawimy ogrodzenie od ulicy. Chciałabym też postawić ściankę z lustrem, ale nie wiem, czy zdążymy przed zimą
gierczusia 17:35, 16 sie 2016

ooo...jaaaaa widzę plan jest i to całkiem pokaźny trzymam kciuki a może się skusicie na zielony dach ??

Buzioki
Ps..ten domek na kurzej stopce jest przeuroczy
Ewa777 17:46, 16 sie 2016

gierczusia napisał(a)
ooo...jaaaaa widzę plan jest i to całkiem pokaźny trzymam kciuki a może się skusicie na zielony dach ??

Buzioki
Ps..ten domek na kurzej stopce jest przeuroczy

Bardzo bym chciała mieć zielony dach Bardzo mi się podoba u Ciebie i u Kapiasa Ale to dach na naszej herbaciarni japońskiej to nie pasuje zielony
Domek jest śliczny - mi się podoba, ale dziecko nie chce się w nim bawić (za dużo pająków). Ale zlikwidować też nie chce, więc domek stoi.

W planie jest też dokończenie grilla! Dużo w tym planie
hindsight 20:30, 16 sie 2016

Oj, dużo planów, rzeczywiście! Trzymam kciuki, żeby wszystko,poszło zgodnie z planem.

Macałam dziś listki w ogrodniczym, Limka gładka w dotyku, maleńkie włoski z boku liścia.

W ogóle to stwierdziłam, że Limelight jest nie do pobicia. Piękna, naprawdę, piękna odmiana. Jedyna wada, że późno kwitnie, ale w sumie, to dzięki temu przedłuża nam lato

Nie wiem, czym pasą te rośliny w donicach, że mają takie ogromne kwiatostany...
Bogdzia 20:45, 16 sie 2016

Piękne zdjecia ogrodu. Japońska herbaciarnia........no no , tego jeszcze na Ogrodowisku nie było. Juz fajnie wyglada.
malgorzata_s... 21:00, 16 sie 2016

Plany ambitne nie ma to tamto. Życzę abyście zdążyli Nie wykopałyśmy krwawnicy. Co jadę i widzę ją przy drodze to myślę o Was
Ewa777 21:04, 16 sie 2016

hindsight napisał(a)
Oj, dużo planów, rzeczywiście! Trzymam kciuki, żeby wszystko,poszło zgodnie z planem.

Macałam dziś listki w ogrodniczym, Limka gładka w dotyku, maleńkie włoski z boku liścia.

W ogóle to stwierdziłam, że Limelight jest nie do pobicia. Piękna, naprawdę, piękna odmiana. Jedyna wada, że późno kwitnie, ale w sumie, to dzięki temu przedłuża nam lato

Nie wiem, czym pasą te rośliny w donicach, że mają takie ogromne kwiatostany...

Nie miałam jeszcze czasu na wyprawę do szkółki I nie dotykałam listków. Jeżeli to Limeligh, to u mnie szybko zakwitła. Inne hortensje jeszcze są w pąkach, a rosną obok. Moje hortensje też mają wielkie kwiatostany

Prace na dachu zaczną się już w sobotę.
Ewa777 21:07, 16 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia ogrodu. Japońska herbaciarnia........no no , tego jeszcze na Ogrodowisku nie było. Juz fajnie wyglada.

Ten nasz domek tylko z wyglądu ma przypominać japońską herbaciarnię, ale w środku to drewutnia i domek z narzędziami
Obok ma powstać ścianka z lustrem.
Dopiero wtedy można zabrać się za nasadzenia na górce
Ewa777 21:17, 16 sie 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Plany ambitne nie ma to tamto. Życzę abyście zdążyli Nie wykopałyśmy krwawnicy. Co jadę i widzę ją przy drodze to myślę o Was

Ze wszystkim na pewno nie zdążymy, ale plany można mieć
A wiesz, że po drodze z Mazur widzieliśmy krwawnicę i zatrzymaliśmy się, żeby ją wykopać (właściwie to wyrwać, bo nie mieliśmy łopatki), ale okazało się, że jest różowa (bardzo ładna z resztą), więc zostawiliśmy ją w spokoju. Choruję jednak na fioletową Moja przywieziona z Pęchcina rośnie bardzo ładnie

To często o nas myślisz, bo trochę jej tam u Ciebie rośnie Ja bez krwawnicy myślę o Was codziennie