Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 10:32, 03 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I bardzo atrakcyjna cena do 500 funtów.

Ewo, wydaje mi się, że chyba OD 5000 funtów
Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 14:50, 02 gru 2011

Do góry
Uff, pierwsze koty ( kocury) za płoty. Dzieki Wieloszka za przywitanie, człowiek się czuje, jakby zmieniał szkołę w środku roku i tak bardzo, tak bardzo chce sie zaprzyjaźnić, ze zgrana juz klasą, że zapamiętuje do końca zycia osobę, która pierwsza dłoń mu poda Kocurra widać ze mnie dosyc nieśmiała, to tylko wariacja na temat mojego nazwiska panieńskiego ( jak to retro brzmi)
Rosliny lubię ogrodowiskowe, owszem, ale to co u mnie porasta, prócz nazwy gatunkowej niewiele ma wspólnego z Waszymi wypaślakami, że tak powiem. Mikre, słabe toto u mnie, i najczęsciej w pojedynkę sadzone ( wiem, już wiem, że plamami)
Dodatkowo jeszcze zdjęcia robione teraz, gdzie z anabelek zostały kikuty. I jeszcze nie do końca posprzątane po dobudowie tarasu i innych pracach remontowo - ogrodowych.
Ale co tu gadać po próżnicy:

resztki brabantów a za nimi ciągnie się płot

dalsze resztki brabantów

niedokończony koniec rabaty prostej i poczatek wypukłej

cisiki, anabelle, dereń

widok z boku

mam nawet jakieś żurawy

widok z balkonu na inkryminowany płot

widok z góry na tzw. przegrodę

mąż nie chce ciachnąc tych kikutów, bo mu osłaniają, jak twierdzi, ale ciachnie, jak cos wymyślę sensownego zamiast

Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 13:58, 02 gru 2011

Do góry
Witaj Kocurra,
drapieżnie brzmi Ale my się nie boimy, więc jak już ochłoniesz po demaskatorskim założeniu wątku i wspaniałym wstępie wklejaj fotki - bo masz wszystkie te gatunki roślin, które rasowi ogrodomaniacy mieć powinni Więc entree zrobiłaś wspaniałe - a c.d.n. - mam nadzieję wkrótce
Czekam niecierpliwie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:00, 02 gru 2011

Do góry
No, nieźle Ci idzie Domi - może zaczniesz pisać jakąś biblię ogrodowiskową ??? hihihi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:13, 02 gru 2011

Do góry
Domi napisał(a)

No i jak nie ma się miliona gatunków, łatwiej jest robić pielęgnację, walczyć z chorobami i szkodnikami itd.

Święte Twe słowa Siostro w Ogrodowisku
Dlatego planując nowe nasadzenia i zmiany wiosenne nie powiększam listy gatunków.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:08, 02 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
.Bo lubię kupić roślinkę na zasadzie "ładna, gdzieś się posadzi", a potem problem Oduczam się tego, a brak funduszy jest skutecznym lekarstwem

Przejdzie Ci z czasem Ja też tak miałam, ale okazało się, że większość tak kupowanych roślin później oddałam rodzinie i znajomym. No i jak nie ma się miliona gatunków, łatwiej jest robić pielęgnację, walczyć z chorobami i szkodnikami itd.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:54, 02 gru 2011

Do góry
hania napisał(a)
a ja chciałabym takiej przestrzeni

Haniu, z przyjemnością oddam Ci trochę Żałuję, że od razu nie podzieliliśmy działki na dwie mniejsze - 25arów to i tak byłoby dużo. No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko trzeba się zebrać w garść i działać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:41, 02 gru 2011

Do góry
ola napisał(a)
Przejrzyście, harmonijnie, schludnie no i domek śliczny.

Olu, no przejrzyście to taaak, bo chociaż staram się kupować duże egzemplarze roślin ( a przez to niestety droższe) to i tak przestrzeń zapełnia się baaaardzo powoli, na dodatek - mimo geometrii trochę chaotycznie. Bo lubię kupić roślinkę na zasadzie "ładna, gdzieś się posadzi", a potem problem Oduczam się tego, a brak funduszy jest skutecznym lekarstwem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:31, 02 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A ja właśnie unikam Iławy Graminex lepszy

Wszyscy polecali tę Iławę, no to kupiliśmy . Na następnych kawałkach do obsiania wiosną użyjemy Graminexu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:28, 02 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ten projekcik to jest tylko fragment - 1/3 ogrodu. Chciałaś kawałek gotowca

No tak, nie ma to jak jasno sprecyzować swoje prośby - mam co chciałam I tak dzięki wielkie!
Maaaarzy mi się Danusiu cały gotowiec - taki specjalnie dla mnie, tylko nie wiem, czy finansowo podołam przez wielkość tego mojego czegoś, co nazywam ogrodem Ach jak teraz żałuję tych pieniędzy wydanych 2 lata temu na projekt, buuuuuuu Ale wtedy nie znałam ogrodowiska, nie wiedziałam co tracę
Jeszcze raz gratuluję "Ogrodu z lustrem" !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:19, 02 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No moje nasiona raczej dobre były z Iławy, a że mam grzeszki związane z niesystematycznym podlewaniem na sumieniu - obstawiam tą przyczynę

A ja właśnie unikam Iławy Graminex lepszy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:51, 02 gru 2011

Do góry
No i okazało się, że na kompie w pracy nie mam zbyt wielu zdjęć
Fundamenty marzec 2009

W trakcie budowy domu:

W trakcie zakładania ogrodu:

Rozrównaliśmy takie hałdy ziemi, a i tak mam w wielu miejscach trawnik typu ":góry i doliny" Cieszyliśmy się wtedy z tych tui jak murzyn szkiełkiem i że zasiana trawka zaczyna wschodzić! A widzicie to bajorko na środku? Żaby tak w nocy kumkały, że nie można było spać

I teraz mniej więcej z tego samego ujęcia:
Tych uschniętych klonów już nie ma

Rabaty wzdłuż wjazdu - do przeróbki.
Kret, krety - sposoby na kreta 09:44, 02 gru 2011

Do góry
pogotowieogrodnicze napisał(a)
Tylko to nie jest taka tania sprawa. Firma czeska zaproponowała mi cene 740Euro za kg
czystego grzybka

To ja jednak dalej popróbuję ze świecami
Ogród Dominiki 09:40, 02 gru 2011

Do góry
Ależ widoki u Ciebie od rana!!! U nas szaro i smutno, ale przynajmniej pokropiło ociupinkę
Ogród z lustrem 09:29, 02 gru 2011

Do góry
Danusiu, jesteś prawdziwą czarodziejką - po prostu brak słów.........................................
A "Ogród z lustrem" to naprawdę magiczny ogród - o takim marzę...................................
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:10, 02 gru 2011

Do góry

Dzięki Danusiu za projekcik - jak zwykle u Ciebie - mistrzostwo świata!!! Tylko to jakaś wersja mini ogródka, a u mnie niestety maxi , więc tak jak jest skopiować się nie da, ale parę pomysłów na pewno Większości zastosowanych przez Ciebie roślin się domyślam. Intryguje mnie natomiast ten jedyny żółty prostokącik i środkowy fragment żywopłotu, pomiędzy serbami (?). Czy to choiny kanadyjskie?
Ogród Sylwii od początku :) 18:32, 01 gru 2011

Do góry
Neska napisał(a)

Rok 2009 ..... nadal trawa , sorki ale nie dysponuję zdjęciami typowo ogrodowymi ...

No Ten trawnik to się moim chłopakom szczególnie podoba

Niezły co ??? Nie mam innych zdjęć Starszy się już go pozbył .... na moje szczęście

No tego zdjęcia to zdecydowanie NIE MOGĘ moim chłopakom pokazywać, bo się pochorują Taki trawnik to moje marzenie, a to co na nim stoi - ICH!!!

O mamo, a jakie marzenia będzie miał kiedyś mój trzylatek? Teraz marzy o koniku na biegunach.

myślę, że jak nasze 3 i 4 latki będą 20 latkami to już tylko statki kosmiczne
hehe
Ogród Sylwii od początku :) 17:24, 01 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Rok 2009 ..... nadal trawa , sorki ale nie dysponuję zdjęciami typowo ogrodowymi ...

No Ten trawnik to się moim chłopakom szczególnie podoba

Niezły co ??? Nie mam innych zdjęć Starszy się już go pozbył .... na moje szczęście

No tego zdjęcia to zdecydowanie NIE MOGĘ moim chłopakom pokazywać, bo się pochorują Taki trawnik to moje marzenie, a to co na nim stoi - ICH!!!

O mamo, a jakie marzenia będzie miał kiedyś mój trzylatek? Teraz marzy o koniku na biegunach.
Ogród coli 13:23, 01 gru 2011

Do góry
Ech co to za okropna samokrytyka ! Nie jesteś za głupia, tylko tam nie ma podpisów większości roślin . Więc albo musisz pytać Danusię, albo sama wymyślić coś czerwonolistnego w tym miejscu. Przede wszystkim potrzebna informacja, czy mają to być drzewa, czy krzewy (ale na drzewa, to coś za małe te kółka ) - może to jakiś perukowiec, wiśnia-krzew, albo nie-wiem-co-jeszcze. Wydaje mi się, że Danusia pisząc o skopiowaniu, miała na myśli przede wszystkim kształt rabat i rozmieszczenie roślin.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:23, 01 gru 2011

Do góry
Agnieszko, cena którą napisałaś jest wysoka, no chyba, że musisz kupować wysyłkowo . Ja mój katalog kupiłam rok temu za 45zł w punkcie sprzedaży roślin. Wg mnie akurat lista traw nie jest za bogata - no chyba że w tym najnowszym wydaniu ta część została poszerzona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies