Pamiętam pisałaś kiedyś, że chcesz powiększać - prócz drzew coś dodajesz jeszcze? W moich o tej porze roku smutno, muszę dodać coś zimozielonego. Ale w przyszłym roku chyba, bo lista mi się wydłuża i wydłuża a miał być juz stop
ps. Ciekawa jestem bardzo jakie duże okazy brzóz upolowałaś
Piekny ale... nie przy Darii która wszystko chce mieć w wręcz w fluorescencyjnych kolorach I tak przehandlowałam takie spokojniejsze tny bo miały być krzykliwe kolory tęczy Zresztą ta rabata przy domku będzie miała nazwę słonecznej rabaty bo dam jej masę żółtego kwiecia
Moja brzoza została posadzona jak urodziła się oliwia więc to juz dorodny okaz Ten sok raczej bez mocnego smaku, taka woda lekko osłodzona - ale sie cieszymy bardzo
A już mi od dawna chodziły zmiany po głowie i tylko nie wiadziałam jak eMa urobić i wiesz co, pokazałam mu fotki Twoich brzozowych i bez mrugnięcia okiem pomysł zaakceptował.
A brzozy sobie zaklepałam piękne, te moje stare przy nich marnie będą wyglądać, dobrze, że będą na tyłach.
Tak naprawdę to nawet nie bardzo chciałam pokazywać to miejsce bo żadne ze zdjęć, które zrobiłam nie oddaje tego jak ślicznie tam teraz było.
Ale podobnie jak Ty, ja już żadnego wrzosa w swoim ogrodzie nie posadzę, te które wypadną wymieniać będę na trawy.
Ciekawa jestem jak zareagujesz na planowane zmiany na rabacie brzozowej - dziś byłam wybrać i zamówić brzozy, bo przede wszystkim rabata się powiększy, a potem bedę zmieniać nasadzenia pomiędzy nimi.
Ty mi nie zazdrość, tylko też jedź . W sobotę nie umawiam się na kawusię, bo mam straszne tyły i weekend zaplanowałam na najpilniejsze prace ogrodowe. A pewnie i tak ze dwa razy będę musiała okręcić, bo na raz się nie zabiorę z serbami. Kupuję jeszcze jedną kulę bukszpanową na podmiankę. I to na razie tyle wydatków na rośliny w tym miesiącu. Chciałam jeszcze dokupić brzozy i rododendrony, ale muszę kasę zostawić na inne potrzeby
No chyba żartujesz, ło matko. Dziś mi przyszły 2 brzozy posadziłam, chude bidulki. Jaszcze jedna rabata do wyplewienia i już będzie ok. Moja królewna (kotka) po operacji już doszła do siebie, ale zrobiła się strasznie miziasta. Cwaniara jedna, po zabiegu musieliśmy ją nosić, bo nawet na schody wejść nie chciała tylko się darła, żeby ją zanieść.
A może, Wy drodzy pomożecie. Jak myślicie, czy zamienić żywopłot z cisa na świerki serbskie( ten zielony długi ekran na projekcie ) za żywopłotem jest sad, 3 jodły i sosna. Nie wiem czy brzozy będą lepiej się prezentowały na tle wyższych świerków czy niższego żywopłotu z cisa. No i w jakiej odległości od ekranu przesadzić brzozy. Niżej zdjęcie jak jest w rzeczywistości.
Elciu, ale ja chce posadzić za brzozami derenie. To będzie tak tuje- derenie-brzozy- wrzosy.
Pod jedną brzozą mam lawendy i stipy i fajnie to rosło, tylko, że podlewam rośliny codziennie