Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 20:29, 06 kwi 2017

wstawilam fotki "sliwy" u mnie https://www.ogrodowisko.pl/watek/5901-pod-bialo-niebieska-chmurka-ogrod-basilikum?page=922#post_9
Kasia_CS 20:57, 06 kwi 2017

Dziękuję Ci Ewo ślicznie za odwiedzinki i rady! Czyli z cienkich pedow ma zostać 10cm długości, dobrze zrozumialam?
Jana 21:13, 06 kwi 2017

a widziałam wczoraj w szkółce tę śliwę dziecięcą i się zastanawiałam co to, a tu patrz fotka u ciebie, śliczna Ewka czy Ty masz bez czarny black tower? czy Evę?
asiak 21:28, 06 kwi 2017

Śliwa dziecięca śliczna, ładniejsza jak brzoza hmmm... kusisz Ewa
Anda 22:05, 06 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Dziękuję Ci Ewo ślicznie za odwiedzinki i rady! Czyli z cienkich pedow ma zostać 10cm długości, dobrze zrozumialam?

Tak, dobrze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:06, 06 kwi 2017

Jana napisał(a)
a widziałam wczoraj w szkółce tę śliwę dziecięcą i się zastanawiałam co to, a tu patrz fotka u ciebie, śliczna Ewka czy Ty masz bez czarny black tower? czy Evę?

Mam Black Tower i Black Beauty, nie mam Evy - Black Lace
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:07, 06 kwi 2017

asiak napisał(a)
Śliwa dziecięca śliczna, ładniejsza jak brzoza hmmm... kusisz Ewa

Fajnie, że Ci się podoba. Ona bardzo wolno rośnie, w porównaniu do brzozy
asiak 22:21, 06 kwi 2017

Pomyślę o niej
tulucy 23:51, 06 kwi 2017

Ewa, a Black Beauty jaki ma pokrój? W zasadzie się nastawiłam na Tower, ale... jeszcze nie kupiłam

Rosomane Janon nie będzie niestety, bo gdzieś się egzemplarz zagubił, będzie Wellbeing
Już paczuszka u mnie, w sobotę moczę, sadzę, przesadzam jeszcze 3 Boniki i 2 Leosie.
Po cięciu, czy tam w jego trakcie naszła mnie taka refleksja, że najgorzej mają się róże przesadzane jesienią​, potem róże sadzone jesienią​. Sadzone rok temu wiosną, czy później z donic, nawet te przesadzane wiosną prawie nie zauważyły zimy.
Edenkę przycięłam z rozsądku, żeby ją pobudzić, bo nic nie zmarzła, to samo Teasing Georgia, i większość angielek.

Kuszą mnie małe krzewy... Jako tło zielone, a wiosną kwitnące do tego.
Anda 08:39, 07 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Ewa, a Black Beauty jaki ma pokrój? W zasadzie się nastawiłam na Tower, ale... jeszcze nie kupiłam

Rosomane Janon nie będzie niestety, bo gdzieś się egzemplarz zagubił, będzie Wellbeing
Już paczuszka u mnie, w sobotę moczę, sadzę, przesadzam jeszcze 3 Boniki i 2 Leosie.
Po cięciu, czy tam w jego trakcie naszła mnie taka refleksja, że najgorzej mają się róże przesadzane jesienią​, potem róże sadzone jesienią​. Sadzone rok temu wiosną, czy później z donic, nawet te przesadzane wiosną prawie nie zauważyły zimy.
Edenkę przycięłam z rozsądku, żeby ją pobudzić, bo nic nie zmarzła, to samo Teasing Georgia, i większość angielek.

Kuszą mnie małe krzewy... Jako tło zielone, a wiosną kwitnące do tego.

Black Beauty kupiłam dopiero zeszłej wiosny. Pokrój krzaczasty, ale jest trochę niższa i węższa od Black Lace. W sumie bardzo podobna, tylko jakby mniejsza siostra. Ma inne liście, mniej ażurowe Moją będę cięła dość ostro, żeby na szerokość nie przekroczyła 1,50m.

Szkoda, że Rosomane zaginęła. To taka inna róża, kwiaty ma takie trochę jaskrowate No i ta zmienność koloru. Well being też jest ładna

Ja też jakoś wolę róże sadzić wiosną. Mają czas dobrze się ukorzenić i są silniejsze, lepiej przygotowane na zimę. Jesień długo jest ciepła i młode róże za późno przechodzą w stan spoczynku. Zima jest wtedy dla nich bardziej odczuwalna.

Małe, zielone krzewy - ostatnio spodobała mi się Nandina
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies