Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

ivo 20:14, 06 kwi 2017

O tutaj znalazłam jeszcze takie zdjęcie :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5905-zielonym-od-linijki-ogrod-ivony?page=193
AnnaCh 20:34, 06 kwi 2017

Ja ukorzeniam obcięte gałązki, w zeszłym roku udało się tak 1/3 ukorzenić
Magda70 21:29, 06 kwi 2017

AniMa napisał(a)

...niestety młody trawnik jeszcze nie skoszony i niestety zarasta już chwastami....

2 Pytania:
1: Czy mogę taki młody - jeszcze nie koszony trawnik popryskać na dwuliścienne chwasty?????
2 Czy liście czosnków już przycinać i na jaką długość?????

Trawnik w zeszlym roku sialaś??

Jesli tak to ja bym poczekala z opryskiem. Jak zaczniesz kosić to część chwastów zginie. No chyba, ze masz koniczynę czy mlecz.
Magda70 21:32, 06 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Przerobiona rabata pod oknami kuchennymi - tu jest patelnia a potrzebuję jakiś wypełniaczy....

chyba już z lekka za duże liście czosnków:

rabata brzozawa z czosnkami i tulipkkami...tu miały dojść różne kulki, brzozy i trawy....

Zeszłoroczna runianka za 6zł - kwitnie

Trawki

sesleria skalna lubi słonce. i carexy ID. i nie za wysokie są
Magda70 21:38, 06 kwi 2017

AniMa napisał(a)
I moja zabiedzona straszliwie ID...puszcza nowe listki, nawet ma kłosy...poradźcie czy te zasuszone liście wyrwać, obciąć???Chcę ją uratować....

Zostaw tę ID, zasil ją nawozem i niech rośnie. Da radę.
Magda70 21:43, 06 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Wrzucam moją lawende gigant do diagnozowania czy da się ją podzielic

Jeszcze nie przycieta...

Widać malutk wycinek z chwastami

da się
Magda70 21:44, 06 kwi 2017

Ups...namądrzyłam się więc spadam
AniMa 07:56, 07 kwi 2017

Sabina76 napisał(a)
Moja Genie jest młodziutka, ale z tego co zaobserwowałam, to rośnie bardzo zwarcie, kolumnowo i raczej nie będzie za wysokim drzewem. Do małych ogrodów jak znalazł. I jest piękna

EWitaj u mnie Sabinko
Widziałam wczoraj Genie na jednym z przydomowych ogródków w Obornikach Śl. Na żywo jeszcze ładniejsza.Śliczne są te kwiaty....ale ja uparcie zostaje przy bieli
AniMa 07:58, 07 kwi 2017

anka_ napisał(a)
Na dzieleniu krzaczka na części to się nie wypowiem, ale to co obetniesz do ziemi i ukorzenić można.

Znaczy oberwać dolne listeczki, ukorzeniach i siup do ziemi??? Spróbuję

Wczoraj wyszłam na ogród ...pięknie świeciło słońce...ale wiało, piz.... że wytrzymałam 20 minut. Wyplewiłam tylko jedną rabatę i ścięłam trawę pampasową (ciekawe czy przeżyła???)
AniMa 08:00, 07 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
poczytalam i juz wiem, ze masz chwasty na pocieszenie napisze, ze nie Ty jedna

prosze o zdjecie widoku Trzebincy z gory

Plewie powolutku, bardzo powolutku bo pogoda niezbyt...ale mam już przygotowane kupki trawy z pierwszego koszenia do ściółkowania

Postaram się jakieś zdjęcie zrobić, chociaż to nie jest łatwe od kiedy nam pewna firma zaczęła się budowaćNa początku mieszkania potrafiłam wytaszczyć na balkon fotel, gorąca kawusia, kocyk i oglądałam sobie pokaz mgieł nad Trzebnicą....taki sielski, romantyczny widok....a teraz przeszklone ściany....