mam.dwa.strzepiastokore. jeszcze nie ruszyly. Noe wiem.czy w tym miejscu mozeszsobie pozwolić na późny start ? Poza tym podobno ba aardzo powoli rosna. Ale.cudniensie przebarwiaja na jesień i kora dorosłego mmmmmm
Wizja lokalna zrobiona. Mówisz, że późno ruszają? Gumballe w zeszłym roku ruszyły jako ostatnie ze wszystkich drzew u mnie. Ciekawa jestem czy to dlatego, ze już im coś wtedy dolegało...
Graby bym odradzała. Smutny jest widok złotych cisów i suchych brązowych grabów (częściowo z liśćmi suchymi poskręcanymi) zimą i wiosną wczesną - a to widok z okna.
Można odciąć krajobraz - i posadzić platany AG - jako wierne zamienniki dla koncepcji z Gumbalami.
Madziu ja jestem stałym gościem, tylko cichutko siedzę w kąciku
Aż poszłam zobaczyć swojego. Fakt- liści jeszcze nie ma- ale w podobnej fazie są u mnie dęby, miłorząb, buk, czy brzozy (poza pospolitą). Inne klony i jabłonie listki już puszczają. Co do wolnego tempa przyrostu to nie do końca się zgodzę- metr rocznie to chyba nie jest źle?
Madziu, a jabłonek ozdobnych byś tam nie chciała? Zimą radocha z jabłuszek będzie. Albo głogi Paul's Scarlet , albo jarząby... no ciągle wszędzie te brzozy i brzozy...
to byłam ja