A cha to ciekawe bo wiesz dziś się natknęłam czy to lilie drzewiaste ? bardzo mi się podobają bo mam trójsklepkę taką ich miniaturkę czyli tam gdzie chciałam je wsadzić to nie bardzo bo będzie na słońcu Buziaki
Lilie zaczynają już z ziemi wychodzić.Więc można.
Ja w ubiegłym roku tak zrobiłam i było dobrze.
To i teraz tak robię.Swoje posadziłam do gruntu.Ale jak maja kiełki to przysypać trzeba ziemią przysypać ,żeby nie zmarzły.
Rosną cały czas Nie oglądaj codziennie, może co 3 dni, to zauważysz różnicę
Przeszukałam swój wątek, żeby znaleźć nazwy irysków i krokusów. Nie znalazłam
Ale przy okazji znalazłam spis tulipanów, które kupiłam jesienią (tylko gdzie je posadziłam? Okaże się wiosną ) i informację, że kupiłam 3 lilie drzewiaste Pritty Womann. Tylko kto mi powie, gdzie je posadziłam ???
Ojej...to zostawię, tylko obym nie wykopała tabliczek, bo zniszcze, jak coś z rewolucji mi wpadnie do głowy, choc juz zmęczona jestem.
W końcu róże na łuki zamówiłam, myślałąm że poczekam, a oni juz wysłali, za szybko, bo lilie czekają
Dopiero od Ciebie wróciłam...ale masz wiosnę zaawansowaną!!!
Wiesz Irciu, że lubię pracować, to emerytury jak zmiłowania nie czekam. Przyzwyczailiśmy się już do tych przejazdów tam i z powrotem. Zresztą znam dwie osoby z mojego najbliższego otoczenia, które też tak jeżdżą, to dla mnie naturalna stała się taka sytuacja.
Tylko dłuższej doby w weekend potrzebuję i cudownego środka unicestwiającego ból nóg i kręgosłupa
Możesz sadzić lilie, już nic im nie będzie. Moje dalie same się podganiają...rosną jak dzikusy w garażu...
Macie tam super miejsce, więc aż tak tęskno choc wam do emerytury nie jest
Coraz cieplej, coraz kolorowiej, w weekend lilie juz wszystkie sadzę i dalię podgonię
Haniu ,cicho u mnie bo zajmuję się wnuczką ,bo młodzi się urządzają i przenoszą na piętro...
ale wiosna już dosyć głośna,słychać ptactwo .zazieleniła się trawa ,rośliny rosną .Lilie to chyba w tym roku oszalały,tak wschodzą całymi kępami,aż się ziemia podnosi
Synowa znowu przywiozła nowe zakupy...
Jak dostaną słońce, muszą mieć ciut nasłonecznienia i potem ciemnieją. Musisz ciut w cierpliwość się uzbroić
moje muszę już do donic dać i podpędzić.W ten weekend skończę sadzić lilie, dalie oraz malowanie, to moje zadania.
w runiance nie mam tulipanów, są obok i ciągną się poprzez bergenie i carexy, jak przekwitną w ich miejscu będą begonie. W innym miejscu gdzie sa krokusy pickwick będą szafirki, gdzie indziej po przekwitnięciu tulipanów pojawią się funkie i trawy , a w innym lilie... tak jak powiedziałam powyżej potrzeba miejsca/jego brak sprawia że trzeba kominować by mieć różne kwiaty na różne pory roku w tym samym miejscu
To jest na razie zarys oczka. Ono przeciez nie będzie takie płytkie Dopiero będzie kopane)
Chcę mieć duzo roslin, generalnie planuje kaczeńce i lilie i coś tam jeszcze kwitnącego i nadtleniającego wodę.
Ryb nie przewiduje. Ponieważ nie chcę montować pompy
A najważniejsze, najmilsze,że hosty już się budzą z zimowego snu
jagody kmaczckie zaczynają listki wypuszczać i pąki kwiatowei też juz mają Czosnki, lilie, narcyczki
moje hiacynty dopero są takie
Clemki pną do przodu
I szafirki