Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

eda 19:37, 31 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Dlaczego przy płotach, raczej w lesnym środowisku ale nie za bardzo zacienionym.Zobacz cenę i gatunki w Lilypol-u.Wykopywac co kila lat się powinno bo uciekaja do ziemi ale ja wykopuję dosc często jak widzę ze cebulki maja dwa pędy to wykopuję i dzielę.

A cha to ciekawe bo wiesz dziś się natknęłam czy to lilie drzewiaste ? bardzo mi się podobają bo mam trójsklepkę taką ich miniaturkę czyli tam gdzie chciałam je wsadzić to nie bardzo bo będzie na słońcu Buziaki
anna_t 20:26, 31 mar 2016

Bożenko jak dzisiaj podlewałam rodki to zauwazyłam koło jednego takie kuleczki, jakby zielonkawe, jak zgniotlam to kruche, wygladaja jak nawóz długodziałający
co to może być?jutro foty zrobię
marzena 20:50, 31 mar 2016

Bogdziu, krokusy przecudne !

dzięki za rady w sprawie kupna rh, wczoraj w szkółce kupiłam 14 rh z Twojej dla mnie listy, jestem bardzo zadowolona w weekend będzie sadzenie, musze jeszcze zaopatrzyć się w kwaśny torf ...
Bogdzia 21:04, 31 mar 2016

Milka napisał(a)
No już wiem, że nawadnianie odpada, przez ciśnienie.
To u nas leje tych deszczy, ziemia mokra.
Smacznego

Wszędzie pada tylko u mnie jakis mikroklimat. kiedys sie nawet cieszyłam ze u mnie jak w Bułgarii zawsze słonko ale teraz mnie to juz denerwuje.
Bogdzia 21:05, 31 mar 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Cześć Bogdziu ale piękne krokusowo u Ciebie i zdecydowanie bliżej niż do Doliny Chochołowskiej
Pozdrawiam poświątecznie

Fakt że dużo bliżej ale widoki niestety gorsze. Nasze góry sa piękne szczególnie jak sie znajdzie miejsce bez tłumów ludzi. Pozdrówka sle.
Bogdzia 21:08, 31 mar 2016

bogumila napisał(a)
Podziwiam i zachwycam się łanami krokusów...w ilości siła...

Chciałabym jeszcze wiecej ale nie bardzo jest gdzie , choc pewne plany jeszcze mam, natomiast prawie nie sadze tulipanów. Kwitną raz a potem cebulki sie rozpadaja na drobne i tylko liscie wyrastają, kupuje co rok dwie trzy paczki i koniec.
Bogdzia 21:09, 31 mar 2016

eda napisał(a)

A cha to ciekawe bo wiesz dziś się natknęłam czy to lilie drzewiaste ? bardzo mi się podobają bo mam trójsklepkę taką ich miniaturkę czyli tam gdzie chciałam je wsadzić to nie bardzo bo będzie na słońcu Buziaki

Lilie drzewiaste to co innego niz martagony. One rosna duże i pięknie pachna to grupa nazywana orienpedami.
Bogdzia 21:10, 31 mar 2016

anna_t napisał(a)
Bożenko jak dzisiaj podlewałam rodki to zauwazyłam koło jednego takie kuleczki, jakby zielonkawe, jak zgniotlam to kruche, wygladaja jak nawóz długodziałający
co to może być?jutro foty zrobię

Aniu na 100% nawóz, nie martw sie.
Bogdzia 21:12, 31 mar 2016

marzena napisał(a)
Bogdziu, krokusy przecudne !

dzięki za rady w sprawie kupna rh, wczoraj w szkółce kupiłam 14 rh z Twojej dla mnie listy, jestem bardzo zadowolona w weekend będzie sadzenie, musze jeszcze zaopatrzyć się w kwaśny torf ...

Twoje zakupy zrobiły na mnie wrazenie, poleciałam nawet zobaczyc czy je pokazałas ale moze jeszcze pokazesz.To będziesz miała tak jak ja
anna_t 21:13, 31 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu na 100% nawóz, nie martw sie.

uff..wystraszylam się bo kiedys ktos pisał ze tak jaja jakiego robala wyglądają..
dzieki Bozenka, spac spokojnie mogę