Mikołajek (E. zabelii) i chaber wielkogłówkowy
Poprzedni sezon był bardzo kolorowy. W nowym ogrodzie było dużo koloru, a w tym roku będzie jeszcze więcej.
Tu trochę lepiej widać koleusy. W zeszłym roku posadziliśmy 2 odmiany i pewne jest, że w tym będzie więcej. Zwłaszcza, że świetnie pasują do naszej idei ogrodu śródziemnomorsko-egzotycznego
Trytomy jeszcze małe, bo po zimie 2011/2012 wszystkie wymarzły. Te na zdjęciu sadziliśmy w kwietniu ubiegłego roku.
Ewo dokładnie tak : koleusy i bylica pontyjska (ostrzeżenie ! baaardzo się rozłazi, o czym niestety nie wiedzieliśmy). Bylicy jednak wybaczamy bo jest ładna i świetnie z nią wyglądają wszystkie kwiaty :
np róże
Nie wydaje mi się, żeby włączenie stolika w rabatę coś tu upiększyło, brzuchato będzie jak pisała Danusia. Trzeba raczej iść w stronę porady Magnolii: "powtórzyć kształt w rabacie z kształtem wokół stolika byłoby fajnie." Tylko teraz jak daleko i jak szeroko ten stolik chwycić w tą rabatę i jaki kształt, to już nie dla mnie.
Dziekuję Jolu.
Ja należę do tych ludzi, co to nie oglądają sie do tyłu ale też nie lubie daleko wybiegaz w przyszłość, czym strasznie denerwuję M. Ale taka już jestem, liczy się tu i teraz a jutro zobaczymy co przygotuje nam los.