Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Roztoczańskie klimaty 10:02, 01 lut 2013

Do góry
Hahahaha moje wczorajsze lawiny

I jak tu można posadzic coś pod domem ????????
Działka wkoło Lubczyka :) 10:01, 01 lut 2013

Do góry
Witaj,....nie dziwię się że stworzyłaś tak długi elaborat ....pewnie handra dopadła Cię przy tej pogodzie
Ja też w zeszłym roku byłam w wielkiej depresji jak to wszystko ogarnąć.....w domu mam same prowizorki dostosowane do życia........więc rozumiem Twoje zmartwienia
Jak sama wiesz życie uczy pokory......na wszystko trzeba poczekać...............więc jedynie co mogę doradzić to czytanie wielu wątków o tym jak stworzyć ogród...............i małymi krokami tak jak wielu z nas będziesz miała cudownie.............a wokół domu masz całkiem dobrze.............bałagan się uprzątnie

Roztoczańskie klimaty 09:36, 01 lut 2013

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)
Witak Kasiu !! Przepięknie u Ciebie ----marzenie a ty ciągle do przodu bez roboty ani rusz .Tak to jest Mam pytanie kiedy Scinasz tawuły chyba dobrze nazywam na kulki .jeśli byś mogła odpowiedz u mnie bo nie umiem szukać jeszcze na Ogrodowisku.Pozdrawiam i kofamTwój ogród. ha ha

Chodzi Ci o te tawułki ??? Ja na wiosnę ciacham je na 10 cm od ziemi a potem to już w miarę wzrostu tak żeby trzymały formę kulki ...niestety nie lubię ich jak kwitną ...wydaje mi się że kwitnące tworzą taki bałagan... ...pewnie bedę pokazywać jak ścinam ....bo już mialam kilka pytań o to jak tnę zaglądaj na wątek ...napewno będą zdjęcia....ale ogólnie to tak trzy czteru razy w roku trzeba je ciąć.
ogrodoweimpresjejolki 09:32, 01 lut 2013

Do góry

Kaski idealnie dobrane pod kolor bluz! babcia zakupiła? A wąsiki też przecudnie wymalowane!

Mojej działeczki póki co nie odwiedzę
Pozdrawiam Jolciu

Roztoczańskie klimaty 09:31, 01 lut 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A ja chcąc zaimponować Danusi. ( czuję się jak uczennica )
zrobiłam szkic mojej donicy.....

Hmmm i co wy na to czy to jest ta geometria ????????

Fajny planik A zmieści Ci się to wszystko do tej donicy?

Dobre pytanie donica dosyć wąska jest i narazie śniegiem przykryta na maxa ....więc zmierzyć nie bardzo mogę
Ale myślę że się zmieści .....no i jak czy to już geometria... .....troche poczochrana co ?????
Roztoczańskie klimaty 09:29, 01 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Hahaha...ja wczoraj wróciłam do domu i nie tknęłam laptopka...aby udowodnić, że nie jestem uzależniona....hihiihih Wariatki jesteśmy jak nie wiem co!!
Zeta
!! Wstajemy, wstajemy...szybciutko....
Lece coś do picia zrobić...bo o suchym pysku od 8 siedzę...

Dobra Żona nie ma ipad w rekę...... ( uzależniona)
Ja dzisiaj o 7 wstalam jeesssssssss !!!!!
Mamy akcje odśnieżania podjazdu....breja na maxa......kawę wypiłam a jak..
Ogród w skali mikro :) 09:20, 01 lut 2013

Do góry
Aaaa .. I jeszcze mam malutki problem , może ktoś pomoże czy taki jest mechanizm działania ściany wodnej ?? U góry zbiornik , do którego jest doprowadzony nadmiar wody , ona się przelewa i ścieka po ścianie ??? Bo ja nie umię sobie wyobrazić jak by to mogło działać ...
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:08, 01 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Gosia niedobór powiadasz z tego co widzę to wyrabiam 70% normy zdjęciowej na całe forum
no może ciut przesadzam

są i igiełki

Już się tłumaczę
Widzę nieproporcjonalny stosunek kwiatków do igiełek...hehe
Ale to pewnie jak w życiu, więcej amatorów tych pierwszych
Dobra, dobra już nie narzekam, cieszę się, że jesteś i mogę sobie pooglądać, a kwiatki też lubię
Roztoczańskie klimaty 09:01, 01 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
A ja chcąc zaimponować Danusi. ( czuję się jak uczennica )
zrobiłam szkic mojej donicy.....

Hmmm i co wy na to czy to jest ta geometria ????????

Fajny planik A zmieści Ci się to wszystko do tej donicy?
Blaski i cienie nowego życia 09:00, 01 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Ula, wyczytałam u Ani Monte, że masz mocne postanowienie sadzić różyczki więc zostawiam Ci bukiecik na zachęte

Aniu, to najwspanialszy prezencik Dziękuję
będę na nie spoglądała dopóki moich nie będzie

Powtórzę to co Ani na PW opisałam:
z prawej są tuje żywopłotowe.....a z lewej chcę cisy posadzić do rabaty z Rh...
i te róże będą pomiedzy.dwoma żywopłotami na siatce....
mam tam wąski odcinek do przechodzenia ok.2m i jeszcze 2 śliwy rosną...
róże nie zajmą dużo miejsca pod samym ogrodzeniem..i jeszcze sobie ten odcinek bluszczem podsadzę,żeby wypełnił
więc myślę że rozwiązanie powinno być fajne

tylko dzisiaj wyszłam do ogrodu i okazało się że tego odcinka to sporo na długości..u mnie wszystko w ilościach hurtowych muszę kupować
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:58, 01 lut 2013

Do góry
o rany...

a co wy tak o kwiatkach, cięciach, wiośnie...to forum ogrodnicze czy co?? gdzie ja trafiłam ??

a u mnie na biurku rosną sobie hiacynty fioletowy i różowy, naryzki i tulipanki zółte a co!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:48, 01 lut 2013

Do góry
Carex...najfajniej teraz wygląda

Bociuś słoneczko ty moje
Roztoczańskie klimaty 08:45, 01 lut 2013

Do góry
Hahaha...ja wczoraj wróciłam do domu i nie tknęłam laptopka...aby udowodnić, że nie jestem uzależniona....hihiihih Wariatki jesteśmy jak nie wiem co!!
Zeta
!! Wstajemy, wstajemy...szybciutko....
Lece coś do picia zrobić...bo o suchym pysku od 8 siedzę...
Roztoczańskie klimaty 08:39, 01 lut 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Zeto odwiedziłam Twój ogród, ale tyle stron nie dałam rady, a ciekawie bardzo i pięknie oczywiście. Mój wzrok dojrzał jednak wpis, że M. Twój nie podziela Twojej ogrodowej pasji, no i jak tu się nie wpisać, skoro u mnie to samo? Będzie mi lepiej na duszy, kiedy sobie wspólnie "ponarzekamy" . Dzisiaj posprzątałam 119 kopców kreta i nie wiem, co mam zrobić, żeby jutro wstać z łóżka he, he.
Ogród masz cudny. Dajesz mu radę sama? Czy bierzesz firmę od czasu do czasu?

119 kopców???

a ja myslałam, że ja mam wysyp...
Ogród w skali mikro :) 08:38, 01 lut 2013

Do góry
Nie wiem , czy już pisałam , ale ponieważ jestem stworzenie ciepłolubne , to uwielbiam jeżdzić w ciepłe kraje , gdyż czuję się tam jak młody bóg ... Nnoooo bogini ... W ubiegłe wakacje będąc w wojaży zobaczyłam urocze trawisko , wysokości jakieś 1.4 M ...przy ziemi zielone u góry purpurowe... Wiechy były wyprostowane nie pokładające a najpoękniejszą ozdobą były rózowawe kłosy ... Nie widziałam wcześniej takiego cuda ... Chodziłam koło niego i chodziłam .. Jak koło jeża przed wyjazdem nie wytrzymałam i wyrwałam malutką kępkę , naprawdę malusieńką

Przywiozłam do domku i zaczęłam po pierwsze : starać się zidentyfikować dziada i po drugie : utrzymać go przy życiu ... Nooo i udało się okazało się ze to pennisetum rubrum ( uwielbiam tę nazwę )... Dostępny u nas bez problemów ( a ja bym tam mało zawału nie dostała ) .. Oczywiście Ogrodowisko pomogło .. W identyfikacji a nie w zawale , ma się rozumieć teraz rośnie jak szalone , atu środek zimy i ono się szykuje do kwitnienia .. I chyba wnet będę miała tam istny gąszcz

Tak wygląda pennisetum dorosłe

http://gardencoachpictures.wordpress.com/2011/02/28/fountain-grass/

A tak mój dzidziuś

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:31, 01 lut 2013

Do góry
będąc w temacie pelargonii w ub roku miałam takie rózowe ze strzępiastymi listkami i bardzo mi się spodobały
w tym roku zamówiłam tez podobne ale w kolorze kremowym - Pagodę - pęknę z ciekawosci zanim mi zakwitnie

dziś jest słonecznie idealnie na myslenie o wiośnie i czas zmienić avatar - musze pomyśleć

pozdrawiam

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:24, 01 lut 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Wpadam tylko na sekundenke z ekspresowym reportazem.

W ogrodzie masakra - resztki metabolizmu zwierzat, porozrzucane nasiona z karmnika i zywotnosc istot poza naziemskich:

Jak widac i duze i male, do wyboru Nie moga sobie pojsc na pola????

Boćku, no przecież one ślepe są, skąd mają wiedzieć, że to nie pole A tak na serio - nie zazdroszczę
Ale traffki masz śliczniusie! Więcej trawek - moje hasło na nowy sezon
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:19, 01 lut 2013

Do góry
Carexy, odmiany poszukam Ci wieczorem albo jutro

A tutaj aktualny wyglad hakone odmiana All Gold, zielona jeszcze pod sniegiem

Milego dnia wszystkim
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:17, 01 lut 2013

Do góry
Ania powrót w Bieszczady obiecuję sobie od paru lat ale Tatry w różnych wariantach wciąż na pierwszym miejscu listy przebojów

Orla Perć kusi co roku

wyjaśnienie dla tych którzy tam nie byli - idzie się raz na granicy skał i nieba a za chwilkę góra dół

tu widać dobrze jak tymi pazurkami trzeba się trzymać

w lewym dolnym rogu widać maleńkie postacie -za parę godzin będą już na tych skałach widocznych w tle

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:17, 01 lut 2013

Do góry
Magda, dla Ciebie obiecane zdjecia traw

Frosted Curls, moim zdaniem jedna z najpiekniejszych trawek. I jest zimozielona

tu w towarzystwie swojej krewniaczki Carex comans - to ta brazowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies